به گزارش خبرنگار ایمنا، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بر لزوم استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی و بسیجی برای حفاظت از محیطزیست تأکید کرد.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره اهمیت حفاظت از محیطزیست، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب، محیطزیست را مساله درجه یک کشور عنوان کردهاند و ما به عنوان سربازان ولایت باید برای حفظ و صیانت از محیطزیست کشور تلاش کنیم. دشمن تمام رویکردهای خصمانه خود را به فضاهای جنگ نرم منتقل کرده و محیطزیست هم یکی از فضاها است.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به لزوم برگزاری یک کنفرانس بینالمللی با موضوع حکمرانی محیطزیست از دیدگاه اسلام، گفت: برگزاری این کنفرانس در ارتقای جایگاه محیطزیست نقش بسزایی دارد و آن را از غربت خارج میکند.
وی با بیان اینکه اولویت امسال را بحث اقتصاد اعلام کردهاند و ما هم در سازمان حفاظت محیطزیست باید پشتیبان شعار سال باشیم، رونق اقتصاد نباید محیطزیست را به مخاطره بیندازد، افزود: دولت مردمی و انقلابی برخاسته از مردم است و دغدغه رفع مشکلات مردم را دارد.
سلاجقه با اشاره به اهمیت مشارکت مردمی در حفظ و ارتقای جایگاه محیطزیست در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر سمنهای محیطزیستی زیادی در کشور داریم که بیشتر آنها پای کار هستند، اما حضور نیروهای جهادی و بسیجی هم در این عرصه برای تحقق اهداف محیطزیستی ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه کشور ما در شاخصهای محیطزیستی در آستانهها قرار دارد، گفت: نیروهای جهادی میتوانند در بحث توانمندسازی جوامع محلی و تسهیلگری کمک بزرگی به حفاظت از محیطزیست انجام دهند. انتخاب استان البرز به عنوان استان پایلوت در اجرای طرح پرچمداری نیروهای انقلابی و گروههای جهادی در حفاظت از محیطزیست است.
شناسایی نقاط بحرانی حریق در عرصههای منابع طبیعی
سرهنگ رضا اکبری، فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از تشکیل ستاد مدیریت بحران برای پیشگیری و کنترل حریق با مدیریت فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خبر داد.
وی حفاظت از منابع طبیعی را از وظایف و اولویتهای مهم سازمان دانست و افزود: از ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها درخواست داریم با توجه به آغاز فصل تابستان و پیشگیری حریق به ویژه در مناطق بحرانی نسبت به تشکیل جلسه مدیریت بحران برای پیشگیری و کنترل حریق در جنگلها و مراتع اقدام کنند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه نقش و مشارکت مردم در امر حفاظت از عرصههای منابع طبیعی بسیار تأثیرگذار است، گفت: از مدیران استانها درخواست داریم برای پیشگیری و اطفای حریق در جنگلها و مراتع از مجریان طرحها و بهرهبرداران منابع طبیعی، همیاران طبیعت، دهیاران، مدیریت بحران استانداری، هلال احمر، نیروی انتظامی، نظامی و شورای اسلامی روستاها در مناطق بحرانی کمک گیرند.
وی با اشاره به شناسایی نقاط بحرانی و حساس عرصههای منابع طبیعی به حریق افزود: برای کنترل و پیشگیری از حریق در جنگلها و مراتع بکارگیری دیدهبانها بسیار مهم و اساسی است.
"گوشتهای شکار ضبط شده از شکارچیان" به مصرف چه کسانی میرسد؟!
سرهنگ جمشید محبتخانی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه هنگام دستگیری شکارچی غیرمجاز تمام گوشتهای شکار همراه شکارچیان هم ضبط میشود، به این پرسش پاسخ داد که "گوشتهای شکار ضبط شده از شکارچیان" به مصرف چه کسانی میرسد؟!
وی درباره سرنوشت گوشتهای شکار که توسط محیطبانان از شکارچیهای غیرمجاز کشف میشود، اظهار کرد: زمانی که یک شکارچی غیرمجاز را دستگیر میکنیم تمام کشفیات ما از این شخص، از جمله سلاح، گوشت شکار، تجهیزات و خودرو توسط قاضی پرونده تعیین و تکلیف میشود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: گوشت شکار نیز از این قائده مستثنی نیست و قاضی درباره آن تصمیم میگیرد؛ قاضی تعیین میکند که این گوشت بین محیطبانان تقسیم شود، به کمیته امداد برود، به بهزیستی داده یا معدوم شود.
وی گفت: محیطبان نمیتواند برای گوشت ضبط شده تصمیم گیرد و اگر قرار باشد گوشتی بین محیطبانان تقسیم شود، تصمیم آن با قاضی است.
نخستین گورخر ایرانی در پارک ملی کویر متولد شد
نخستین کره گورخر ایرانی در سال ۱۴۰۲ در پارک ملی کویر شهرستان گرمسار در استان سمنان به دنیا آمد.
فیلم منتشر شده از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان ماشین میدهد این کره گورخر به همراه یک گله چهار رأسی در حال بازی در پارک ملی توران هستند. پروژه احیای گورخر در پارک ملی کویر پس از چند دهه، چند سال قبل از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان اختراع شد.
با احتساب این کره تازه متولد شده، تعداد گورخرهای شناسایی شده در پارک ملی کویر به ۱۸ رأس رسیده است. تنوع ژنتیکی مناسب ازجمله ویژگیهای این که امیدها را برای احیای مجدد گورخرها در پارک ملی کویر زنده میکند.
انهدام باند شکار و توزیع گوشت خوک در آمل
علی دعاگو، رئیس اداره حفاظت محیط زیست مازندران گفت: باند شکار و توزیع گوشت خوک در آمل با گشتهای نامحسوس و اقدامات اطلاعاتی منهدم شد.
وی با اشاره به کشف گوشت غیرمجاز در آمل، افزود: مأمورین یگان حفاظت اداره محیط زیست بعد از اقدامات اطلاعاتی و شناسایی و گشت نامحسوس موفق به دستگیری یک باند شکار و توزیع گوشت خوک شدند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل ادامه داد: مأموران یگان حفاظت محیط زیست آمل با هماهنگی دستگاه قضائی بخش لاریجان در منطقهای بایجان نسبت به توقیف یک دستگاه وانت که حامل ۵۰۰ کیلوگرم گوشت خوک بود، اقدام کردند. راننده متخلف بازداشت و تحویل مقام قضائی جهت طی شدن مراحل قانونی شد.
استان فارس در رتبه دوم خطر "فرونشست زمین"
علیبیتاللهی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی گفت: از نظر گسترش و وسعت پهنههای فرونشستی زمین، استان فارس بعد از استان خراسان رضوی در مکان دوم در مقایسه با سایر استانهای کشور قرار گرفته است.
وی درباره فرونشست شهر شیراز اظهار کرد: براساس آخرین ارزیابیها فرونشست زمین محدوده شهری شیراز را نیز در برگرفته و بهطور مشخص جنوب شرقی منطقه هفت شهر شیراز و نیز بهصورت لکهای از منطقه ۱۱ شهری شیراز درگیر با پدیده فرونشست زمین شده است، بررسیها حاکی از آن است که مقدار فرونشست زمین در بازه زمانی مورد ارزیابی در مطالعات ما، به حدود چهار سانتیمتر و فراتر نیز میرسد. استان فارس علاوه بر منطقه جنوب شرقی شیراز، در مرودشت، داراب و فسا پهنههای فرونشستی وسیعی را در بردارد بهطوری که از نظر گسترش و وسعت پهنههای فرونشستی، استان فارس بعد از استان خراسان رضوی در مکان دوم در مقایسه با سایر استانهای کشور قرار گرفته است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی تأکید کرد: این استان از نظر تعداد شهرهای در معرض خطر فرونشست زمین، با ۳۸ شهر واقع در زونهای فرونشستی زمین، در ردیف سوم در مقایسه با سایر استانهای کشور قرار دارد، لذا ضرورت ویژه دارد که هم در استحصال آب زیرزمینی و هم در مصارف کشاورزی و صنعتی آب در این استان بازنگری جدی بهعمل آید.
نظر شما