آخرین جزئیات از نحوه تسهیلات‌دهی به کارکنان بانک‌ها

در روزهای گذشته گزارشی توسط بانک مرکزی ارائه و در آن مبالغ وام اختصاص یافته به کارکنان بانک‌ها اعلام شد، به نظر می‌رسد نقش نظارتی در این تسهیلات مغفول مانده و اکنون مجلس عزم خود را برای بررسی این تسهیلات جزم کرده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در هفته گذشته بانک مرکزی در گزارشی آمار تسهیلاتی که بانک‌ها به کارکنان خود پرداخت کرده‌اند را منتشر کرد، بر اساس این آمار مجموع تسهیلات پرداختی بانک‌ها به کارکنان خود به بیش از ۱۶۴ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

در صدر این لیست بانک سپه قرار دارد که بالغ بر ۳۰.۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات به کارکنان خود پرداخت کرده است، البته ادغام چند بانک در بانک سپه و به تبع آن تعداد بالای کارمندان، در صدرنشینی بانک سپه بی‌تأثیر نبوده است. دومین بانکی که بیشترین وام را به کارکنان خود پرداخت کرده، بانک ملی ایران است، مجموع وام پرداختی این بانک به کارکنان خود بالغ بر ۲۴.۹ هزار میلیارد تومان است. بانک صادرات ایران نیز با ۱۷.۱ هزار میلیارد تومان در رده سوم و بانک ملت با ۱۵.۷ هزار میلیارد تومان در رده چهارم قرار دارند.

بانک وام پرداخت شده (میلیون ریال)
سپه ۳۰۸,۵۲۸,۸۳۹
ملی ۲۴۹,۱۰۶,۹۳۹
صادرات ۱۷۱,۴۳۲,۹۲۶
ملت ۱۵۷,۷۲۸,۹۱۷
تجارت ۱۳۱,۲۱۶,۳۷۱
کشاورزی ۱۱۶,۳۸۴,۱۰۰
مسکن ۱۰۹,۴۰۸,۹۲۴
رفاه ۹۶,۸۴۷,۱۵۲
توسعه تعاون ۳۴,۹۲۵,۱۲۸
آینده ۳۲,۳۷۰,۴۶۰
پست بانک ۲۸,۱۲۵,۱۲۶
قرض‌الحسنه مهر ۲۶,۶۱۱,۲۴۶
سینا ۲۵,۵۰۹,۳۹۲
سامان ۲۰,۳۷۶,۸۹۴
شهر ۱۹,۷۲۱,۸۳۳
پارسیان ۱۸,۴۹۳,۳۷۴
اقتصاد نوین ۱۱,۹۶۱,۹۷۲
توسعه صادرات ۱۱,۴۰۱,۰۰۷
صنعت و معدن ۱۱,۳۶۷,۵۸۲
دی ۸,۲۰۰,۰۰۰
کارآفرین ۶,۸۰۱,۱۶۰
گردشگری ۶,۳۵۲,۵۱۶
موسسه اعتباری ملل ۵,۵۳۳,۳۷۳
موسسه اعتباری نور ۴,۹۷۶,۸۷۳
ایران زمین ۴,۲۲۲,۸۴۶
سرمایه ۴,۱۴۳,۷۵۰
خاورمیانه ۲,۷۸۲,۸۸۷
قرض‌الحسنه رسالت ۱,۳۹۰,۹۰۱
مشترک ایران و ونزوئلا ۵۵۰,۷۰۵
پاسارگاد اعلام نشده

اطلاعات ذکر شده در جدول فوق رأساً توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری اعلام شده است و مسئولیت صحت آن با مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره بانک یا مؤسسه اعتباری است.

واکنش رئیس‌جمهور به وام‌های نجومی کارکنان بانک‌ها

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه _چهارشنبه دهم خردادماه_ هیئت دولت اظهار کرد: پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی باید مبتنی بر ضوابط و عادلانه باشد و نباید این احساس در جامعه به وجود آید که کسی که به خزانه نزدیک تر است می‌تواند زودتر و بیشتر از منابع بهره ببرد.

وی با بیان اینکه دولت مردمی با هرگونه رویه خلاف عدالت و تبعیض‌آمیز مخالف است، وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی را مأمور کرد چنانچه آئین‌نامه‌ای وجود دارد که برای کارکنان بانک‌ها تسهیلات ویژه و غیرمتعارف در نظر گرفته، مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته و به مردم اطلاع رسانی شود.

نرخ تسهیلات برای کارمندان بانک‌ها ۱۰ درصد است

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی به همراه سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری، درخصوص ارائه تسهیلات بانکی به کارکنان بانک‌ها به پرسش‌ها پاسخ دادند.

علیرضا قیطاسی دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی اظهار کرد: در مردادماه ۱۳۹۵ با تصویب شورای پول و اعتبار، نرخ تسهیلات کارکنان شبکه بانکی حداقل ۱۰ درصد تعیین شد. همچنین براساس قانون بودجه همان سال تصمیم گیری برای تسهیلات کارکنان بانک‌ها بر عهده کارگروهی متشکل از وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه گذاشته شد. براساس قانون بودجه ۱۴۰۱ مقرر شد این کارگروه متشکل از رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس سازمان اداری استخدامی کشور باشد.

وی افزود: براساس آخرین دستورالعمل ابلاغی این کارگروه، مجموع تسهیلات اعطایی کارکنان شبکه بانکی نباید بیش از ۴۰ برابر سقف تعیین شده در تبصره ذیل ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری باشد. سقف تسهیلات پرداختی به کارکنان بانک‌های دولتی و نیمه دولتی در پایان سال گذشته ۶۹۲ میلیون تومان بوده است.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی با تاکید براینکه سقف تسهیلات پرداختی تا پایان سال ۱۴۰۱، ۶۹۲ میلیون تومان است، گفت: دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور بر تسهیلات پرداختی نظارت جدید داشته و اگر تخلفی از این مبلغ باشد قطعاً گزارش می‌کنند قابل برخورد و قابل رسیدگی است.

قیطاسی درخصوص آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی نیز گفت: آماری که بانک مرکزی هم منتشر کرده مانده‌ی تسهیلات است یعنی مانده‌ای که استخراج شده بر اساس مانده‌ی تسهیلات کارکنان بانک‌ها در این مانده اصل و سود مستتر است. هر تسهیلاتی که پرداخت می‌شود سود ۱۰ درصد دارد یعنی در مانده‌ای که در دفترهای بانک است که این مانده ارائه شده، مانده‌ی.. سود است.

وی ادامه داد: تسهیلات کلان تابع دستورالعمل تعهدات کلان است بر اساس سرمایه‌ی پایه‌ی بانک‌ها پرداخت می‌شود ضوابط دارد، بانک مرکزی واحد نظارت قوی دارد و در هر بانک نیز به جز دستگاه‌های نظارتی، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور بانک‌ها واحد بازرسی دارند.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی گفت: آماری که بر اساس مانده‌ای که استخراج شده بر اساس مانده تسهیلات اصل و سود تسهیلات در مانده نهفته است. بر اساس تعداد بانک‌هایی که منتشر کردند حدود ۱۶۰ همت مانده تسهیلات داریم که تعداد پرسنل ما ۲۱۱ پرسنل شاغل، ۱۵۷ هزار پرسنل بازنشسته ما سقفی که داریم سقف ۶۹۲ تومان است همه کارکنان از سقف استفاده نکردند چراکه سقف تسهیلات بر اساس نحوه‌ی بازپرداخت است، یعنی یک کارمند بانک وقتی حقوقش پایین است نمی‌تواند سقف را استفاده کند.

تسهیلات کلان بانک مرکزی به کارکنانش در دستور کار کمیسیون اصل نود

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس نیز در این گفت‌وگو با اشاره به اینکه بانک مرکزی تسهیلات خود را در دو بخش خرد و کلان پرداخت می‌کند، اظهار کرد: در دو سال گذشته مجلس به دنبال آن بوده که تسهیلات کلان بانک مرکزی شفاف شده و مشخص شود که این تسهیلات در چه مصارفی هزینه می‌شود. البته بانک مرکزی در این زمینه همکاری نداشته و هنوز از ظرفیت‌های نظارتی خود در این زمینه بهره نبرده است.

وی در ادامه درخصوص تسهیلات خرد، گفت: تسهیلات خرد باید به طور عادلانه به همه مردم پرداخت شود. اما بانک‌ها در سال‌های متمادی به بهانه نبود منابع کافی، از پرداخت این تسهیلات سرپیچی کرده‌اند. در چنین شرایطی میزان تسهیلات مسکن که تمرکز اصلی دولت بر آن است، با میزان تسهیلات کارکنان بانک‌ها برابری می‌کند. بنابراین عدالت در این موضوع رعایت نشده است.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت: تفکیک تسهیلات پرداختی در بانک‌ها هنوز توسط بانک مرکزی انجام نشده است. بدنه بانک مرکزی خودش در این موضوع آلوده شده، چون آلوده شده و تسهیلاتی را دارد دریافت می‌کند که بعضاً این کارکنان دیگر نمی‌توانند بر بانک‌ها نظارت داشته باشند.

خضریان تصریح کرد: حتماً در کمیسیون اصل نود این تخلف قانونی را که بانک مرکزی و بانک‌ها انجام می‌دهند را همچون تسهیلات کلان پیگیری خواهیم کرد.

کد خبر 664772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.