آزمون استخدامی پرستاران چه زمانی برگزار می‌شود؟

از آن‌جایی که طی سال‌های اخیر حوزه بهداشت و درمان با کمبود کادر پرستاری مواجه است، امسال نیز پس از دو سال آزمون استخدامی پرستاران در تیرماه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار کشور در مورد آزمون استخدامی پرستاران، اظهار کرد: در تیرماه امسال پس از دو سال آزمون برگزار می‌شود و حدود ۹ هزار پرستار استخدام خواهند شد که این تعداد قطره‌ای در دریا هستند اما یک گام رو به جلو است تا بتواند خروجی‌های یک سال گذشته را جبران کنند.

وی افزود: با توجه به کمبود مزمن کادر پرستاری در ۱۰ تا ۲۰ سال اخیر در تیرماه امسال پس از دو سال آزمون برگزار می‌شود، افزود: نسبت پرستار به جمعیت نصف حداقل استاندارد جهانی است.

دبیرکل خانه پرستار کشور با تأکید بر توجه بیشتر مسئولان به این حوزه، تصریح کرد: حداقل تعداد لازم پرستار برای آنکه مردم بتوانند حداقل خدمات پرستاری را دریافت کنند، ۱۰۰ هزار نفر است. این آزمون قدم اول برای جذب پرستار است که‌امید می‌رود موانع استخدام برداشته شود.

وی میانگین پرستار به تخت در کشور را ۸.۱ دانست و اضافه کرد: هیچ موقع به این مقدار نرسیدیم، این مقدار به طور متوسط یک بوده و این در حالی است که در کشورهای اروپایی به ازای هر هزار نفر جمعیت ۱۰ تا ۱۱ پرستار وجود دارد در حالی که در ایران ۶.۱ است؛ سازمان جهانی بهداشت گفته برای دریافت حداقل خدمات پرستاری باید به ازای هر هزار نفر سه پرستار داشته باشیم، اما این امکان‌پذیر نیست چرا که فشار روی پرستاران است و زمانی که کار زیاد باشد، خطا اجتناب‌پذیر است.

شریفی‌مقدم گفت: در آزمون تیرماه ۲۵ هزار نفر برای تمام گروه‌ها شرکت می‌کنند که ۹ هزار نفر آن‌ها متقاضی پرستاری هستند، همچنین نیروهای پرستاری ۸۰ نوروزه که در بیمارستان‌های دولتی مشغول به کار هستند خواستار تغییر وضعیت خود از استخدام موقت به دائم هستند.

برگزاری آزمون استخدامی پرستاران در تیرماه

عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره آخرین اخبار از آزمون استخدامی وزارت بهداشت در زمینه جذب نیروهای پرستاری، اظهار کرد: سهمیه‌بندی هر استان و هر بیمارستان برای استخدام به تفکیک به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شده است و در حال آماده سازی دفترچه برای استخدام هستیم.

وی افزود: طبق قرار در نهایت تا پایان خردادماه دفترچه آزمون منتشر می‌شود و آزمون نیز در تیرماه برگزار خواهد شد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: سهمیه‌ای که سازمان امور استخدامی کشور داده، بر اساس توسعه تخت‌های بیمارستانی بوده است؛ یعنی اگر جایی بیمارستان و پروژه جدیدی افتتاح شده باشد، به طور حتم نیرو در نظر گرفته شده است؛ به همین دلیل ممکن است در نقاطی از کشور اگر توسعه تخت هم نداشته باشیم، ظرفیتی نیز داده نشده باشد.

وی تاکید کرد: بعد از برگزاری آزمون بر اساس نمراتی که هر پرستار کسب کرده است و امتیازاتی که پرستاران شاغل در زمان کرونا به دست آوردند، محاسبات انجام می‌شود و سپس فرایند گزینش انجام می‌شود. سقف امتیازها در کمیته منابع انسانی بر اساس میزان فعالیت پرستار در زمان کرونا و بخشی که در آن فعال بوده است، پیش‌بینی خواهد شد، در دوره قبلی سقف امتیازات عدد ۲۰ بود.

عبادی ادامه داد: یک سری افراد نفرات اصلی و برخی دیگر نفرات ذخیره هستند که زمانی که نفرات اصلی منصرف شوند و یا فرایند گزینش آنها به خوبی انجام نشود از نفرات ذخیره استفاده می‌شود.

وی افزود: اگر آزمون تیرماه برگزار شود گزینش نیز به طور معمول ۸ تا ۱۲ هفته بعد انجام می‌شود و پیش‌بینی ما این است که تا مهرماه پرستاران جدید سر کار خود بیایند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره نوع قرارداد این پرستاران تازه به کارگیری شده، گفت: این پرستاران ابتدا استخدام پیمانی می‌شوند و بین شش ماه تا یک سال هم زمان می‌برد تا رسمی_آزمایشی و سپس رسمی قطعی شوند.

وی تاکید کرد: ۲۵ هزار نفر مجوز استخدامی پیگیری شده است که از این تعداد ۵۰ درصد سهم گروه پرستاری است و ۸۸۸۰ نفر پرستار مستقیم در بخش درمان، ۳۵۰۰ نفر در اورژانس‌های پیش بیمارستانی و ۲۷۰ نفر همکار بهیار در این دوره بعد از سال‌ها استخدام خواهند شد.

کد خبر 664441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.