به گزارش ایمنا، محمد صیرفینژاد با اشاره به فرهنگسازی و ترغیب شهروندان برای کاهش تولید پسماند و تفکیک از مبدا پسماند خشک اظهار کرد: با توجه به ضرورت اهمیت موضوع پسماند و انتقال بهتر مفاهیم آموزشی به شهروندان، آموزش چهره به چهره از کانون مادران و از در منازل، مدارس، فرهنگسراها، آموزشگاهها، مراکز بهداشت و اصناف آغاز شد.
وی افزود: اطلاعات شهروندان آموزشدیده در فرمی ثبت میشود تا در صورت قرار دادن زبالههای خارج نوبت، فرد خاطی توسط پاکبان شناسایی و اخطار لازم به او داده شود، البته در صورت تکرار و رعایتنکردن تعهدات، فرد به مراجع قانونی ارجاع خواهد شد.
مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان ادامه داد: بر اساس دستورالعمل، مجتمعهای مسکونی بالای سه طبقه موظف به داشتن مخزن هستند که پس از آموزش حضوری و تهیه مخزن باید فاکتور خرید آن در پرونده لحاظ شود و پس از آن زباله بهصورت کیسهای بیرون از منزل قرار داده نشود.
مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان گفت: برای نخستینبار در بین مناطق شهرداری اصفهان «کمپین دیوار تمیز» با مشارکت سازمانهای مردمنهاد اجرا و برچسبها با همکاری مردم از در منازل توسط خود افراد امحا شد.
وی اضافه کرد: اقدام شاخص دیگر در منطقه دو، شناسایی مؤسسات اداری و مالی، مراکز آموزشی، بهداشتی و ترغیب به تجهیز سطلهای ویژه جمعآوری تفاله چای برای تفکیک زباله است.
صیرفینژاد گفت: علاوه بر آموزش در منازل در این منطقه، آموزش صفر تا صد ماهانه اصناف در یک خیابان، آموزش نظافت اطراف مغازه گرفته و نریختن ضایعات در باغچههای اطراف، همچنین تشریح مضرات گذاشتن خارج نوبت زباله در معابر، تفکیک زبالهها و تهیه مخزن و ثبت آن در پرونده برای رستورانها، سوپرمارکتها، پیتزافروشیها، بستنیفروشها و آبمیوهفروشیها را در برنامه کاری قرار داده است.
وی اضافه کرد: در این منطقه بهمدت یک سال تهیه خشکاله و اینکه چطور به دست دامداران برسد، در محلات و مساجد آموزش داده شد.
مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان با بیان اینکه شهروندان هر روز مقدار قابل توجهی پسماند تر همچون پوست میوه، سبزی و ضایعات ترهبار را دور میریزند که شیرابه آن قاتل خاک است، گفت: اگر همین پسماندها به خشکاله تبدیل شود، سلامت محیط زیست و صرفهجویی اقتصادی را برای شهر به همراه دارد؛ در همین راستا از سال گذشته تاکنون تهیه خشکاله در محلات و مساجد به شهروندان منطقه دو و چگونگی جمعآوری پسماند تفاله چای، میوه و سبزی برای تأمین خوراک دام و طیور و تحویل به دامداریها، آموزش داده شده است.
وی اظهار کرد: از حدود ۱۵ سال گذشته آموزش مدیریت پسماند از آموزشگاهها و مراکز بهداشت این منطقه آغاز شد و به صورت چهره به چهره ادامه پیدا کرد؛ در حال حاضر نیز این آموزشها بهصورت محلهمحور با محوریت اصناف انجام میشود.
نظر شما