انجام مرحله دوم عملیات سم‌پاشی شبانه درختان شهر اصفهان در خرداد

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: مرحله دوم عملیات سم‌پاشی عمومی شبانه درختان شهر به‌وسیله یکی از سموم کنه‌کش مورد تأیید سازمان حفظ نباتات، در خردادماه بر اساس شرایط آب و هوایی و شدت فعالیت آفات انجام می‌شود.

مجید عرفان‌منش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مرحله اول عملیات سم‌پاشی عمومی شبانه مبارزه با آفات فضای سبز در سال‌های مختلف با محاسبه درجه حرارت تجمعی (Degree-day) برای تعیین دقیق زمان ظهور و فعالیت آفات، از نیمه فروردین‌ماه آغاز شد و تا نیمه اردیبهشت‌ماه ادامه داشت.

وی افزود: در مرحله نخست، سم‌پاشی قسمت‌های تنه، شاخه‌های اصلی و تاج تمام درختان نارون علیه آفات برگ‌خوار، شته، شپشک خونی، سوسک چوب‌خوار شاخک‌بلند و پروانه زنبورمانند، همچنین سم‌پاشی تاج درختان اقاقیا، بید و کاج علیه آفت شته در مکان‌های آلوده مدنظر است.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: در مرحله دوم عملیات سم‌پاشی عمومی شبانه درختان نیز سم‌پاشی قسمت تاج تمام درختان نارون، چنار، زبان‌گنجشک، بید، اقاقیا و انواع گونه‌های سرو مبتلا به آفت کنه تارعنکبوتی به‌وسیله یکی از سموم کنه‌کش مورد تأیید سازمان حفظ نباتات، در خردادماه با توجه به شرایط آب و هوایی و شدت فعالیت آفات انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: هر دو مرحله عملیات سم‌پاشی با استفاده از دستگاه‌های سم‌پاش توربولاینر به‌منظور صرفه‌جویی در میزان سم مصرفی و افزایش کیفیت و سرعت انجام عملیات در مسیرهایی که امکان‌پذیر باشد، انجام می‌شود.

عرفان‌منش با بیان اینکه در مواقع دیگر، سم‌پاشی موضعی در نقاط بحرانی و آفت‌زده به‌جای سم‌پاشی عمومی مورد تأکید است، گفت: با توجه به اهمیت و تأثیر شست‌وشوی درختان و درختچه‌ها سطح شهر در طراوت و شادابی آن‌ها به لحاظ پاک شدن سطح برگ‌ها از گرد و غبار و آلاینده‌های محیطی، همچنین افزایش میزان فتوسنتز و صرفه‌جویی در میزان سم مصرفی و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی به‌واسطه کنترل نسبی برخی آفات روی برگ‌ها، شست‌وشوی تمام درختان و درختچه‌های واقع در معابر اصلی و فرعی سطح مناطق و سازمان‌های وابسته با استفاده از محلول آب و صابون مخصوص درخت‌شویی (صابون پتاسیم) یا ماده شوینده معمولی به میزان دو در هزار، حداقل دو نوبت در تابستان به‌صورت عمومی توصیه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سم‌پاشی موضعی بدون ایجاد آلودگی‌های زیست‌محیطی و تحمیل هزینه‌های سنگین سم‌پاشی، موجب خشک شدن جلد بدن آفات نرم‌تن و از بین رفتن آن‌ها می‌شود، تصریح کرد: طی سال‌های اخیر عملیات شست‌وشوی درختان موجب کاهش حداقل یک نوبت سم‌پاشی عمومی درختان سطح شهر شده است.

کد خبر 664050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.