به گزارش خبرنگار ایمنا، کمبود نیرو در مراکز اورژانس پیشبیمارستانی در سالهای اخیر یکی از چالشهای اصلی در حوزه بهداشت و درمان بوده است. جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه نیروی انسانی یکی از مهمترین نیازهای اورژانس کشور محسوب میشود، اظهار کرد: طبق برآوردهایی که ما انجام دادهایم، سازمان اورژانس کشور برای ارائه خدمات مطلوب نیاز به جذب ۱۵ هزار نیروی جدید دارد، امیدواریم که با مساعدت سازمان امور استخدامی و وزارت بهداشت بتوانیم در کمترین زمان ممکن این تعداد نیرو را جذب و وارد خانواده اورژانس کشور کنیم.
وی درباره اینکه چه کسانی میتوانند جذب اورژانس شوند، افزود: فارغالتحصیلان مقاطع کاردانی و کارشناسی رشتههای فوریتهای پزشکی، پرستاری، اتاق عمل و هوشبری از جمله افراد واجد شرایط پیوستن به سازمان اورژانس هستند.
رئیس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: با پیگیریهای انجام شده، ۳۵۰۰ نیروی عملیاتی جدید جذب اورژانس کشور شدند و امیدواریم این روند ادامه داشته باشند تا بتوانیم نیروی مورد نیاز خود را به طور کامل تأمین کنیم.
کمبود ۶۰۰ نیروی متخصص حوزه اورژانس پیش بیمارستانی در اصفهان
مهرزاد آرتنگ معاون فنی عملیات اورژانس پیش بیمارستانی اصفهان نیز با بیان اینکه طی یک سال گذشته اقداماتی در بحث توانمندسازی و تربیت نیروی انسانی اورژانس پیشبیمارستانی انجام گرفته، اظهار کرد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی برنامهای را تدوین کردیم تا از نیروهای بومی سطح استان، افرادی را تربیت کنیم که در سالهای آینده بتوانند به سیستم سلامت و اورژانس اضافه شوند.
وی با اشاره به بازسازی اساسی خودروهای اورژانس که فرسوده شده بودند، افزود: از ابتدای سال جاری تا حدودی این اقدامات به ثمر نشست، همچنین آموزشهای همگانی برای مردم آغاز شده که بایدها و نبایدهای حوزه سلامت را فرا بگیرند.
معاون فنی عملیات اورژانس پیش بیمارستانی اصفهان با اشاره به کمبود نیرو در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی، گفت: در حال حاضر با کمبود بیش از ۶۰۰ نیروی متخصص و ماهر در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه در راستای نحوه امدادخواهی با مشکلاتی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: هنوز برخی از افراد نمیدانند که برای کدام یک از مشکلات باید از حوزه اورژانس پیش بیمارستانی امداد خواهی داشته باشند.
کمبود نیروی انسانی، از دلایل در دسترس نبودنِ آمبولانس اورژانس در یک منطقه
فرهاد حیدری رئیس مرکز اورژانس استان اصفهان نیز اظهار کرد: کمبود نیروی انسانی و تعطیلی پایگاههای اورژانس پیشبیمارستانی از دیگر دلایل در دسترس نبودنِ آمبولانس اورژانس در یک منطقه است.
وی افزود: درصورت در دسترس نبودن نزدیکترین آمبولانسِ اورژانس، واحد اعزام و راهبریِ مرکز فرماندهی عملیات اورژانس استان، اولویتِ بعدی اعزام را که مسیر دورتری نسبت به محل حادثه دارد، به محل امدادخواهی اعزام میکند که این امر زمان ارائه خدمت به بیمار را افزایش میدهد.
رئیس مرکز اورژانس استان اصفهان نقش خیرین حوزه سلامت اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم با جلب مشارکت بیشتر خیرین در بازسازی آمبولانسهای فرسوده و تأمین ناوگان امدادی مناسب در آینده شاهد افزایش رضایتمندی از خدمات فوریتهای پزشکی استان باشیم.
وی گفت: تعداد کل مأموریتهای اورژانس پیشبیمارستانی استان اصفهان در سال گذشته، ۲۸۹ هزار و ۷۱۲ مورد بوده است و روزانه به طور میانگین ۷۰۰ پیامک نظرسنجی برای تماس گیرندگان با گوشی تلفن همراه ارسال شده است.
حیدری با ذکر اینکه این تعداد پیام کوتاه برای تماسهای مشاوره و منجر به مأموریت اورژانس فرستاده شده است، تصریح کرد: ۲۴ درصد از گیرندگان این پیام، به نظرسنجی اورژانس پیشبیمارستانی پاسخ دادند و رضایت از عملکرد اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان بیش از ۸۷ درصد در سال ۱۴۰۱ به ثبت رسید.
نظر شما