اعتماد میان کشورها برای همکاری با ایران به شکل مطلوبی رو به افزایش است

رئیس جمهور با بیان اینکه سیاست خارجی ایران، سیاستی جامع و متوازن، بر اساس همگرایی و چندجانبه‌گرایی اقتصادی و توسعه روابط با قطب‌های اقتصادی آسیا است، گفت:ما در گام اول اعتمادسازی را آغاز کردیم و امروز اعتماد میان کشورها برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران به شکل مطلوبی رو به افزایش است.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه سوم خردادماه در بدو ورود به کشورمان پس از سفر رسمی دو روزه به اندونزی، ضمن تبریک دهه کرامت، اظهار کرد: سفر به اندونزی با توجه به اینکه این کشور در منطقه جنوب شرق آسیا و ترتیبات منطقه‌ای آن جایگاه ممتازی دارد، سفری مهم و دارای ابعاد متعدد بود.

وی با بیان اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برای ارتباط با دیگر کشورها، بر اساس سیاست همگرایی و چندجانبه‌گرایی اقتصادی است، افزود: ما در گام اول اعتمادسازی را آغاز کردیم و امروز اعتماد میان کشورها برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران به شکل مطلوبی رو به افزایش است.
رئیس جمهور سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در آسیا را سیاستی جامع و متوازن توصیف و تصریح کرد: ما به دنبال توسعه روابط با قطب‌های اقتصادی در آسیا از جمله چین، روسیه، هند و اندونزی هستیم و در این سفر نیز ۱۱ سند همکاری میان ایران و اندونزی در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، انرژی، فرهنگی و علم و فناوری به امضا رسید.
وی با اشاره به نمایش مستندی از کار تجهیزات روباتیک جراحی از راه دور ساخت ایران که در بیمارستانی در اندونزی به کار گرفته شده بود، در جلسه مذاکرات مقامات دو کشور و دستور رئیس جمهور اندونزی برای تجهیز ۱۲ بیمارستان این کشور به این دستگاه‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: در این سفر قراردادهای خوبی برای تداوم همکاری دو کشور در حوزه‌های پزشکی و درمانی منعقد شد.
آیت‌الله رئیسی همچنین به توافق دو کشور درباره تجارت با تعرفه ترجیحی اشاره و خاطرنشان کرد: مذاکرات دو کشور در این زمینه از ۱۷ سال پیش آغاز اما به نتیجه نرسیده بود که در این سفر نهایی شد و این توافق می‌تواند مسیر تجارت میان دو کشور و منطقه را هموار کند. همچنین توافق نوآورانه دیگر تجارت بر اساس تهاتر بود که با توجه به مکمل بودن اقتصاد دو کشور تأثیر زیادی بر رفع موانع گسترش تجارت فیمابین خواهد داشت.
وی توافق دیگر انجام شده میان دو کشور را همکاری در حوزه انرژی در بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی نفت و گاز عنوان کرد که مقرر شده اقدامات مرتبط با آن آغاز شود.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش با اشاره به توافقات دو کشور در عرصه‌های فرهنگی گفت: در این سفر شاهد ابراز محبت عمیق مردم عزیز اندونزی به جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله در مرکز اسلامی جاکارتا بودیم که گواه جایگاه رفیع ایران اسلامی در دل مردم منطقه است؛ این احساس علاقمندی گواه رابطه عمیق میان دو ملت بود که ناگسستنی است.
وی همچنین به مذاکرات دو کشور درباره مسائل سیاست خارجی نیز اشاره کرد و افزود: دو کشور درباره مسائل منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از جمله مسئله فلسطین، افغانستان و میانمار دیدگاه‌های مشترکی دارند.
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه در مذاکرات با مسئولین عالی اندونزی شاهد بودیم که اراده دو کشور برای گسترش همه جانبه روابط جدی است، اظهار کرد: مذاکرات مقامات ایران و اندونزی برای اجرایی کردن توافقات حاصل شده از همان زمان حضور ما در این کشور آغاز شد.
وی با اشاره به حضور خود در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و اندونزی تصریح کرد: مسائل مطرح شده در این نشست مورد توجه مقامات دو کشور قرار خواهد داشت و تلاش می‌کنیم موانع موجود در مسیر گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری هر چه سریع‌تر برطرف شود.
رئیس جمهور با قدردانی از استقبال گرم مردم و مقامات اندونزی، اظهارامیدواری کرد که این سفرها و تبادل هیئت‌ها میان دو کشور به ارتقای بیش از پیش سطح روابط در حوزه‌های مختلف و در راستای تأمین منافع دو ملت و ملت‌های منطقه بیانجامد.

کد خبر 663322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.