آبیاری هوشمند از اصلی‌ترین برنامه‌های حوزه آب است

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: یکی از اصلی‌ترین برنامه‌ها در حوزه آب، آبیاری هوشمند است و امروزه تکنولوژی‌های جدید به کمک ما آمده‌اند تا ما بتوانیم برای هر لیتر آب برنامه‌ریزی کنیم.

به گزارش ایمنا، صفدر نیازی در حاشیه برگزاری گردهمایی دو روزه مدیران ستادی و استانی آب و خاک کشور اظهار کرد: تغییر اقلیم رخ داده و بارش کم شده و منابع ما به شدت کاهش یافته؛ پس ما موظف هستیم بابت قطره قطره آبی که وزارت نیرو در اختیار ما می‌گذارد برنامه ریزی کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از منابع مهم بخش کشاورزی، آب و خاک است، ابراز کرد: انتظار ما این است که وزارت نیرو ابتدا سهم آب بخش کشاورزی را به صورت حجمی تحویل دهد تا ما بتوانیم بابت آن برنامه‌ریزی لازم را انجام دهیم و حداکثر تولید را از بابت محصول داشته باشیم.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه خاک بستر تولید است و تا شناختی از خاک نداشته باشیم و پتانسیل خاک را ندانیم، نمی‌دانیم چه محصولی و به چه میزان باید تولید کنیم، اظهار کرد: به همین منظور انجام مطالعات خاکشناسی، تهیه نقشه خاکشناسی، تناسب اراضی و تهیه نقشه آلی خاک باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه خاک کشور به لحاظ میزان ماده آلی بسیار فقیر شده اضافه کرد: تغذیه کودی و مسائلی که به تغذیه خاک بر می‌گردد نیز یکی از موضوعات بسیار مهمی است که در برنامه هفتم دولت سیزدهم به شدت پیگیری می‌شود و ما باید بتوانیم پایداری تولید را در بخش کشاورزی داشته باشیم.
نیازی با تاکید بر اینکه بهره وری عوامل متعددی دارد، افزود: بهره‌وری در آب مورد بحث است، آخرین عددی که ما داریم ۱.۵ کیلو تولید به ازای یک مترمکعب آب مصرفی است، ما برنامه داریم که تا پایان برنامه هفتم بتوانیم این را به یک کیلو و هشتصد گرم برسانیم.
وی با بیان اینکه در برنامه دوم تا ششم توسعه کشور مقرر شده بود که وزارت نیرو آب را حجمی تحویل بخش کشاورزی دهد، گفت: الان هم اصرار داریم که اگر ما بخواهیم برنامه ریزی کنیم برای تولید باید آب به صورت حجمی به بخش کشاورزی تحویل شود.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: مدیران آب و خاک کشور دو روز اینجا جمع شدیم تا درخصوص سیاستهای بخش وزارت جهاد کشاورزی هماهنگ شویم و از آنجا که امسال سال افزایش تولید است، اصلی‌ترین بخش تولید بخش کشاورزی است و ما موظف هستیم حسب دستور مقام معظم رهبری افزایش تولید داشته باشیم از این رو باید یک هماهنگی در تدوین سیاستهای سال ۱۴۰۲ و برنامه هفتم داشته باشیم.

منبع: فارس

کد خبر 663319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.