به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش به تشریح ویژگیهای پروژه تکمیل راهآهن رشت-آستارا، پرداخت و با اشاره به اینکه توافقنامه ایران و روسیه برای تکمیل راهآهن رشت-آستارا اتفاق مهمی در تکمیل زنجیره کریدوری کشور بهشمار میرود، اظهار کرد: راهگذر شمال به جنوب که راه گذر راهبردی و مهمی برای کشورهای در مسیر این کریدور یعنی کشورهای روسیه، ایران، آذربایجان و هند همچنین کشورهای حاشیه این راهگذر بهشمار میرود، میتواند در بهرهمندی کشورها از اثرات مثبت این کریدور نقش ایفا کند.
وی افزود: تکمیل این کریدور و بهرهمندی از آن در کنار درآمدهای مختلفی که در کشور وجود دارد میتواند درآمد خوبی از ترانزیت را نصیب جمهوری اسلامی ایران کند که این موضوع مدنظر تصمیمگیران و تصمیمسازان است. بنابراین به دلیل موقعیت استراتژیک جغرافیای کشور این فرصتها نباید از دست رود.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: سالهای سال است راجع به تکمیل کریدورها صحبت میشود، در مقطعی نیز کارهایی انجام شده ولی در این دولت، تکمیل زنجیره کریدوری یکی از اولویتهای اصلی ریاستجمهور بود و از زمانی که من مسئولیت وزارت راه و شهرسازی را برعهده گرفتم و طی سه ماه اخیر، سرعت بیشتری گرفت.
امارات مشتاقانه به دنبال همکاری با ایران در حوزههای حمل و نقل است
بذرپاش با اشاره به اینکه قطعه باقیمانده از راهگذر شمال به جنوب یعنی قطعه رشت-آستارا روز گذشته در توافق با روسیه آغاز شد، گفت: این قطعه منافع زیادی را نصیب کشور میکند. اوایل راهاندازی این قطعه ۱۰ میلیون تن بار جابهجا خواهد شد و با فاصله زمانی اندکی با تجهیزاتی که داریم جابهجایی کالا ۱۵ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد.
وی یادآور شد: با تکمیل این کریدور، خلیجفارس و دریای عمان که به آبهای آزاد راه دارند با ریل و جاده به دریای شمال و دریای خزر و کشورهای حاشیه خزر متصل میشوند.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در کنار تکمیل راهآهن رشت-آستارا تکمیل ظرفیتهای بندری نیز در برنامه است. مقرر است تا از مسیر دریا به دریا اتصال با زنجیره کریدوری کامل شود. در سفر به امارات و گفتوگو با وزرای مختلف، امارات مشتاقانه به دنبال همکاری با ایران در حوزههای حملونقل است.
بذرپاش تصریح کرد: تکمیل کریدور شمال جنوب با تکمیل راهآهن رشت-آستارا منابع قابل توجهی را عاید کشور خواهد کرد.
نظر شما