به گزارش خبرنگار ایمنا، علی آقامحمدی امروز _یکشنبه بیستوهشتم اردیبهشتماه_ در پنجمین اجلاس رؤسای کمیسیونهای شهرسازی و معماری کلانشهرها و مراکز استانها که به میزبانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: شعار «اصفهان من، شهر زندگی»، در حقیقت شعاری برخاسته از خواستههای هر فرد است، زیرا ما همواره دوست داریم در این دنیا بیشتر زندگی کنیم و اثری ماندگار از خود بر جای بگذاریم؛ در واقع شهر زندگی شهری برخوردار از عوامل زندگیساز است و مأموریت آن ایجاد فضایی مناسب برای زندگی همه اقشار مردم است.
وی با اشاره به تعبیر شهید سردار قاسم سلیمانی مبنی بر اینکه کسی شهید میشود که در دنیا شهیدانه زندگی کرده باشد، گفت: ایثارگر فقط کسی نیست که در میدان جنگ شهید شده باشد، کسی که بنیانهای اقتصادی جامعه را به طریقی میچیند که جامعه دائماً رو به رشد باشد، یک ایثارگر است و یا معماری که تلاش میکند عالیقاپو را با هدف جاودانگی اثر خود برای مردم شهر ایجاد کند نیز یک ایثارگر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلات کمبرخوردار با بیان اینکه یک شهر باید به ما مفهوم قیامت و آخرت بدهد، تصریح کرد: آخرت، چیزی جز جَنات و بهشت، سرسبزی و آب نیست، در این راستا زمانی که بهشت را تعریف کنیم، شهر اسلامی را تعریف کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: امروز ملتهای فست فودی بدون تمدن و هویتی شکل گرفته که دین آنها بدون تفکر همراه با کشتار است، اما در مقابل دین ما، دینی است که عالمان آن هنرمند، فیلسوف و شهرسازی مانند شیخ بهاییها بودند، امروز هم رهبر جامعه ما فردی است که فرهنگها و زبانها را شناخته، هنر و شعر و ادب و کتاب را با جنبههای مختلف به خوبی میدانند.
آقامحمدی اظهار کرد: امروز کسانی که که روزی برده داری آنها یک واقعه وحشی بوده، برای ما پیشتاز شدهاند و سعی دارند شهرسازی را برای ما تعریف کنند، این افراد بهشت را از ما گرفتند و جهنمی را به نام شهر دادند.
غرب زدگی به معنای آن است که هویت خود را کنار بگذاریم
وی با بیان اینکه غرب زدگی به معنای آن است که هویت خود را کنار بگذاریم، گفت: بر اساس قانون، مسکن حق اولیه مردم است، در قانون حقوق دیگر چون اشتغال، تحصیل، سلامت، خوراک و پوشاک نیز اشاره شده که هیچکس نباید از آن محروم باشد، بنابراین در برنامهریزیها باید به این موارد توجه کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلات کمبرخوردار با بیان اینکه باید از مردم بپرسیم چه میخواهند، افزود: بر این اساس وظیفه را باید بر عهده خود مردم بگذاریم در این راستا طرحی تحت عنوان تحول و توانمندسازی اجتماع محور محلات کم برخوردار در تهران اجرایی شده که یک نفر مسئول پرسش از مردم کوچه است، بدون آنکه نیاز به پول و ساختار جدید باشد؛ طبق این طرح شهردار کوچه از اهالی همان کوچه و کمتر از ۳۰ سال سن باید داشته باشد، در این راستا آنها گزارش دهنده از شرایط کوچه خواهند بود؛ هر ۱۲ شهردار نیز زیر نظر یک مسئول پهنه هستند و مسئولان پهنه شورای خانه محله را تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه در طرح تحول و توانمندسازی اجتماع محور محلات کم برخوردار، پنجره واحدی از نهادها شکل میگیرد و یکی از نهادها مسئول آن میشود، گفت: در این راستا نامهای نیز برای مقام رهبری ارسال شد، ایشان فرمودند حرکت مبارکی است که استمرار و پیگیری مداوم را میطلبند، ایشان یادآور شدند در اجرای این اقدام و طرح از بوروکراسی، ناهماهنگی و تبلیغ بیش از عمل بپرهیزید.
آقا محمدی افزود: توصیه رهبر معظم انقلاب در رابطه با اجرای طرح تحول و توانمندسازی اجتماع محور محلات کمتربرخوردار ۲۰۲۰، این است که شش ماه کار شود اگر حاصلی شد و قابلیت اثرگذاری داشت به مردم اعلام کنید؛ بر این اساس اجرای این طرح به چهار نهاد و سپس به سران سه قوه نیز ابلاغ شد، رئیس جمهور نیز این مهم را به معاون اول و سپس وزرا ابلاغ کرد.
نیازمند چهار میلیون خانه برای نیازمندان بدون مسکن هستیم
وی با بیان اینکه در راستای وظایف قانون اساسی خاصه محوریت مسکن، اشتغال، تحصیل و سلامت، با همه وزرا تفاهم نامه امضا شده است، تصریح کرد: نخست در بخش مسکن، نیازمند چهار میلیون خانه برای نیازمندان بدون مسکن هستیم که در این راستا بافتهای فرسوده بهترین مکان برای ساختهای جدید است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلات کمبرخوردار خاطرنشان کرد: ۳۳۰ هزار واحد مسکونی از چهار میلیون مسکن را در محلات تعریف کردیم به این شکل که مسکن در حد وسع مالک تعیین شود.
وی اظهار کرد: در این طرح ۴۴ هزار نفر ثبت نام کردهاند که از ۵۰ میلیون تا ۵۰۰ میلیون تومان به عنوان وسع خود اعلام کردند.
کمک دولت به افراد بازمانده از تحصیل
آقا محمدی با بیان اینکه قسمت دوم راجع به تحصیل افراد بازمانده از تحصیل از شش سال تا ۱۷ سال است، گفت: در این بخش افراد با این ویژگیها شناسایی و همه افراد با کدملی به شهرها اعلام شدهاند، بر این اساس هر مدرسهای که این افراد را ثبت نام کند، دولت مبلغ دو میلیون تومان شهریه به مدرسه پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۵۰ هزارنفر از آنها با تلاش برخی از مدارس ساماندهی شدهاند، تصریح کرد: بخش بعدی ساماندهی نوجوانان مستعد کنکوری است که در این راستا دبیرستان البرز در عرصه آموزش رایگان پیشقدم شده و بخشی از دانشگاه شریف نیز در عرصه توانمندسازی این نوجوانان در کسب و کار اقدام کرده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلات کمبرخوردار خاطرنشان کرد: همچنین تفاهم نامههایی با سازمان مدیریت صنعتی نیز به امضا رسیده است تا با توانمند سازی و اعطای مدارک به شهرداران کوچهها کمک حال باشند.
وی با بیان اینکه بخش سوم موضوع تغذیه و توزیع غذا بین نیازمندان است، گفت: در این راستا ابتدا باید جمعیت سو تغذیهها را شناسایی و در طرح غذا ثبت نام کنیم، سپس بستههای معین به صورت مستمر به آنها داده شود.
در تهران ۲۲۰ هزار فرصت شغلی داریم که نیروی کار برای آنها نداریم
آقامحمدی با اشاره به لزوم رفع مشکل اشتغال افزود: در این راستا وزارت صمت و شهرکهای صنعتی مشاورانی را به کار گرفتهاند تا تمام فرصتهای شغلی که امروز نیاز داریم را شناسایی و اعلام کنند، به عنوان مثال در تهران ۲۲۰ هزار فرصت شغلی داریم که نیروی کار برای آنها نداریم.
بالغ بر شش میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند
وی ادامه داد: در بخش سلامت نیز تفاهم نامهای در قالب طرح تحول و توانمند سازی اجتماع محور محلات کمتر برخوردار ۲۰۲۰ داشتیم که فراگیری بیمه سلامت در قالب این طرح بود، بر این اساس بالغ بر شش میلیون نفر از کشور تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلات کمبرخوردار اضافه کرد: در زمینه ورزش محلات نیز فوتبال خیابانی را تعریف کردیم که براین اساس پیش بینی میشود ۳۲۰ هزار فوتبالیست تربیت شود.
شناسایی ۸۵ محله در قالب طرح تحول و توانمندسازی اجتماع محور در استان اصفهان
وی تصریح کرد: در استان اصفهان ۸۵ محله در قالب طرح تحول و توانمند سازی اجتماع محور محلات کمتر برخوردار ۲۰۲۰ شناسایی شده است.
آقامحمدی خاطرنشان کرد: در این جلسه از شهرداری اصفهان و رئیس شورای اسلامی شهر درخواست میشود طرح لازم و مرتبط با تحول و توانمند سازی اجتماع محور محلات کمتر برخوردار ۲۰۲۰ در شهر را تهیه کنند، البته پشتیبانی از طرح با ما خواهد بود.
وی اظهار کرد: مدیریت شهری کمک کند، شهرداران محله را تعیین و بیمسکنها و افراد نیازمند به اشتغال را شناسایی کنند تا اصفهان پایلوت ملی ما در کشور شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلات کمبرخوردار اضافه کرد: در راستای توانمندسازی نوجوانان و جوانانی که در این محلات کمتر برخوردار زیست میکنند، به زودی شهر متاورس را در سطح کشور با همکاری شرکت دانش بنیان خواهیم داشت تا آنها را به سمت درآمدها و کسب و کارهای خوب سوق دهیم
نظر شما