مجید عرفانمنش در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: طی ۱۰ سال گذشته در شهر اصفهان به دلیل کمبود منابع آبی، آبیاری لازم درختان انجام نشد و از طرفی هم شاهد تغییر اقلیم و فضای فیزیولوژیک درختان شهر هستیم، همچنین شهروندان شاهد سقوط شاخه درختان روی خودروها و افراد هستند در همین راستا بررسی خطرپذیری درختان شهر در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه از سال گذشته توموگرافی درختان (سنجش تراکم چوب درختان) در دستور کار سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان قرار گرفت، افزود: بر این اساس، درختان خطرآفرین احصا میشوند؛ در این روش تراکم تنه درخت با دستگاه توموگراف سنجیده و مشخص میشود که درخت در چه مرحلهای از خطر آفرینی است، در همین راستا سراغ درختان کهنسال شهر رفتیم در خیابان عباس آباد حدود شش اصله درخت شناسایی کردیم که یا خشک شده یا در آستانه خشک شدن هستند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه برای جمعآوری درختان خطر آفرین از سطح شهر و جایگزینی درخت جدید، در کمیته رفع خطر تصمیمگیری میشود، خاطرنشان کرد: این رویهای است که در سطح شهر پیش گرفتهایم و شهروندان شاهد برکات آن خواهند بود، ممکن است یک درخت از لحاظ ظاهری سالم به نظر آید اما پس از سنجش متوجه خطر شدید آن میشویم، لذا به سرعت دستور قطع درخت صادر میشود.
وی ادامه داد: تعدادی از درختان ظاهر سالمی دارند اما تنه درخت توان نگهداری را درخت را ندارد و دچار پوسیدگی داخلی است، درختی با سن ۴۰ سال و با ارتفاع هشت متر، بیش از چهار تن وزن دارد، اگر با یک وزش باد درخت بر خودروها یا خود مردم سقوط کند خسارات شدیدی وارد میکند.
عرفانمنش خاطرنشان کرد: اولویت ما حفظ سلامتی و اموال شهروندان است، در همین راستا در شورا و هیئت مدیره سازمان پارکها به این نتیجه رسیدیم که درختان پرریسک شهر که تا حدی میتوان نگهداری کرد را با روش تیمار به سیکل طبیعی برگردانیم اما درختان پرریسک که امکان بازتوانی آنها وجود ندارد قطع شوند.
وی خطاب به همشهریان گفت: سال گذشته درختان توت را هرس پلارد کردیم که امسال با مشکلات بسیار کمتری روبهرو شدیم، لذا از همشهریان تقاضا داریم اگر در فضاهای سبز یا درختان شهر متوجه مخاطره جانی و مالی شدند، از طریق تلفن ۱۳۷ موارد را به اطلاع سازمان برسانند تا اقدامات مدیریتی سریعتر انجام شود.
نظر شما