به گزارش خبرنگار ایمنا، حسن اکبری با اشاره به بارندگیهای مناسب در مناطق زاگرسی، نسبت به احتمال افزایش آتشسوزی جنگلها در فصل گرما هشدار داد و اظهار کرد: مردمیسازی حفظ محیط زیست در اولویت سازمان قرار گرفته و آئیننامه طبیعتگردی با کمک سازمان میراث فرهنگی در حال بازنگری است.
وی افزود: تمام استانها تا آخر سال باید پروژه مشارکت حفاظتی داشته باشند، اطلاعاتمان در مورد پراکنش پرندگان در حال انقراض تکمیل نیست و برنامه و نقشه کریدور حیات وحش در حال تهیه است.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست ادامه داد: در سال آبی جاری، بارندگیها در منطقه زاگرس وضعیت مناسبی داشت و همین مسئله باعث رشد محسوس پوشش علفی زیر اشکوب جنگلهای زاگرس شده و احتمال وقوع حریق در فصل گرم در این منطقه به شدت افزایش پیدا کرده است؛ البته سال جاری ۴۰ میلیارد تومان بودجه ویژه مبارزه با حریق در مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست توزیع کردهایم که این رقم بیش از دو برابر اعتباراتی است که سال گذشته به این حوزه تخصیص دادیم. هرچند همین ۴۰ میلیارد تومان نیز در این زمینه، اعتبار چندانی به حساب نمیآید.
وی تاکید کرد: قرار است از این اعتبارات در تهیه تجهیزات اطفای حریق، خرید بسکت برای برداشت آب، تأمین پد هلیکوپتر، تکمیل ایستگاههای اطفای حریق و جلب مشارکت جوامع محلی برای مبارزه با آتشسوزی در مناطق چهارگانه استفاده شود، به نحوی که بخشی از این بودجه برای آموزش جوامع محلی در حوزه اطفای حریق و پرداخت حقالزحمه به افراد آموزشدیده در صورت شرکت در عملیات اطفای اختصاص داده شود.
ضرورت تدوین برنامه عملیاتی پیشگیری و کنترل حریق
سرهنگ جمشید محبتخانی، فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت از محیط زیست چندی پیش در نامهای به مدیران کل حفاظت محیط زیست استانها، دستورالعمل پیشگیری و اطفای حریق در مناطق تحت مدیریت این سازمان را ابلاغ کرد.
در این نامه آمده است: با توجه به افزایش نزولات جوی در سال ۱۴۰۱ و ابتدای امسال و تأثیر مثبت این امر بر افزایش سطح پوشش گیاهی در مناطق تحت مدیریت و در نتیجه افزایش احتمال بروز آتشسوزیهای عمدی و غیرعمدی در این مناطق، تاکید شد تا در مدت زمان باقیمانده تا شروع فصل گرما، برای جلوگیری یا به حداقل رساندن خسارت ناشی از این مسئله، نیروهای تحت امر مواردی را رعایت کنند.
تدوین برنامه عملیاتی پیشگیری و کنترل حریق، تشکیل کارگروه مشترک با استانهای همجوار در خصوص مناطق واقع در مرز سیاسی دو استان برای تعیین افراد رابط، وضعیت موجودی امکانات اطفای حریق، انجام تست ادواری تجهیزات و امکانات اطفای حریق و رفع نواقص احتمالی، ایجاد پد بالگرد و حوضچه برداشت آب در مناطق دارای سابقه حریق، هماهنگی با ستاد بحران استان برای استفاده از خدمات پروازی نهادهای ذیربط از جمله هلالاحمر، ستاد کل نیروهای مسلح برای پایش کانونهای حریق در مواقع بحرانی و آمادگی برای اطفای حریق و امدادرسانی در صورت بروز حریق، هماهنگی با ادارات آتشنشانی استانها برای آموزش نیروها و همکاری در هنگام بروز حوادث و شناسایی کانونهای وقوع حریق در تمام مناطق با توجه به سوابق موجود، استقرار اکیپهای سیار در این نقاط و مجهز کردن آنها به وسایل و ادوات سبک اطفای حریق از جمله کپسول آتشنشانی و آتشکوب بعضی از این موارد است.
نظر شما