به گزارش خبرنگار ایمنا، نظام آموزشی به عنوان نهادی اجتماعی، مناسبترین ابزار برای ارائه آگاهیهای مدنی و تربیت شهروندی به حساب میآید و آموزش حقوق شهروندی از وظایف نظام آموزشی است. ارائه آموزشها با روشهای به روز در شکلگیری دانش، ارزشها و مهارتهای مورد نیاز شهروندان نقش مهمی دارد و عوامل متعددی از جمله خانواده، مدرسه، رسانههای جمعی میتوانند در این مسیر کمک کننده باشند و در اختیار مدیریت شهری قرار گیرند.
لازمه داشتن جامعهای پویا و سالم که در بستر آن فرزندانی آیندهساز و موفق پرورش پیدا کنند و با پایینترین سطح از آسیبهای اجتماعی روبهرو باشیم، انجام برنامهریزیهایی صحیح در راستای توانمندسازی شهروندان است. هدف اصلی از آموزش شهروندی، آمادهسازی شهروندان برای ورود به زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است؛ آموزش شهروندی به شهروندان میآموزد که چگونه یک شهروند فعال، آگاه و مسئولیتپذیر باشند.
به گفته بسیاری از کارشناسان حوزه شهر ارائه آموزشهای شهروندی در سالهای کودکی سبب نهادینه شدن این مباحث میشود و در طولانی مدت تأثیر چشمگیری بر کاهش حوادث ترافیکی و ایمنی خواهد داشت و در حوزههای پسماند و فضای سبز به افزایش حس تعلق در یک جامعه شهری کمک شایانی خواهد کرد.
شهرداری اراک در مسیر تصمیمات شورای اجرایی شهر دوستدار کودک و به منظور ایجاد انسجام و هماهنگی در امر آموزش شهروندی، مجموعههای آموزشی خود از جمله آکادمی پسماند، فضای سبز، مدرسه ترافیک و مدرسه همیار آتشنشان را در یک مجموعه به نام مدرسه شهروندی شهرداری اراک ادغام کرده است که ذیل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری فعالیت میکند، این مدرسه از بیستم فروردینماه سال جاری آغاز به کار کرده است و تاکنون ۱۲۰۰ کودک در مقاطع پیشدبستانی و دوره اول ابتدایی، آموزشهای لازم در حوزه ترافیک، پسماند، فضای سبز و آتشنشانی را فراگرفتهاند.
تأثیر چشمگیر آموزشهای شهروندی در کاهش حوادث
محسن فضلی، رئیس سازمان آتشنشانی شهرداری اراک میگوید: کاهش آمار حوادث شهر طی سالهای اخیر نشان میدهد که آموزشهای دانشآموزی تأثیر چشمگیری در فرهنگسازی در زمینه ایمنی دارد.
وی تصریح میکند: با توجه به همهگیری کرونا، مدرسه شهروندی شهرداری همچون دیگر مراکز آموزشی در دو سال گذشته در حالت تعطیل و نیمهتعطیل قرار داشت، اما در سال جاری بودجه خوبی به آن اختصاص داده شد و با صرف هزینهای معادل ۴۰۰ میلیون تومان به نوسازی مدرسه پرداختیم و درصدد هستیم المانهایی را به منظور بازدید و آموزش کودکان در محوطه نصب کنیم.
رئیس سازمان آتشنشانی شهرداری اراک با اشاره به اضافه شدن یک محدوده ۴۰۰ متری به مدرسه، میافزاید: در نظر داریم فضای خوبی را برای دانشآموزان فراهم کنیم؛ مدرسه فعالیت خود را آغاز کرده است و هر واحد آموزشی از جمله مدرسه یا مهدکودک درخواست داشته باشد، آمادگی ارائه آموزشها در محل مدرسه را داریم.
فضلی تاکید میکند: روند رو به کاهش آمار حوادث و حریق در شهر نشان میدهد این آموزشها مؤثر واقع شده و شهرداری در زمینه موضوعات آموزش، فرهنگسازی، فرهنگ عمومی، فرهنگ شهروندی و شهر ایمن به درستی فعالیت کرده است.
وی اضافه میکند: برگزاری پویشهایی همچون «نه به چهارشنبه سوری خطرناک» در فضای مجازی نیز در این امر بی تأثیر نبوده است، اگر ما آموزش را از سنین کودکی آغاز کنیم تأثیر آن بسیار بیشتر خواهد بود، چراکه این کودکان آیندهسازان کشور هستند و چنانچه این آموزشهای از کودکی درونشان نهادینه شود تأثیرات خوبی برای آینده کشور و شهر خواهد داشت.
حدود ۱۰ هزار دانشآموز آموزشهای مدیریت پسماند را فراگرفتند
مهدی فدوی رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک نیز تاکید میگوید: سال گذشته حدود ۱۰ هزار دانشآموز اراکی تحت آموزشهای سازمان مدیریت پسماند قرار گرفتند که این آموزشها هم در محل آکادمی پسماند و هم در محل مدرسه شهروندی ارائه شده است.
وی با اشاره به آموزش ۴۰۰ دانشآموز توسط آکادمی سازمان مدیریت پسماند در فروردین ماه اخیر، اظهار کرد: با آغاز فعالیت مدرسه شهروندی تیمهای آکادمی در مدرسه مستقر شدهاند و با همکاری دیگر سازمانهای حاضر از جمله آتشنشانی به ارائه آموزشهای شهروندی دانشآموزان پایه ابتدایی پرداختند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک میگوید: مربیان آکادمی مدیریت پسماند با حضور در مدارس نسبت به ارائه اقلام آموزشی متعدد از جمله بازیهای فکری میان دانشآموزان اقدام کردهاند.
فدوی ادامه میدهد: کارشناسان ما با حضور هفتگی در مدارس آموزشهایی را به دانشآموزان ارائه میدهند و در پایان با برگزاری یک امتحان مشارکتی به ارتقای درک آنها از مباحث مطرح شده خواهند پرداخت.
نظر شما