زینب حسینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: گسترش بیرویه شهرها و افزایش جمعیت شهری به ویژه طی سالهای اخیر موجب افزایش بیش از پیش مصرف و افزایش تولید انواع پسماند در مناطق شهری شده است.
وی افزود: فرآیند مدیریت مواد زائد جامد شهری از ملزومات هر شهر است که بیتوجهی به آن میتواند برای شهرها و ساکنان روستاهای اطراف مشکلآفرین باشد.
این کارشناس شهرسازی خاطرنشان کرد: مشکل دفن مواد زائد همواره از سالهای دور گریبانگیر بشر بوده است، در گذشته سکونتگاههای بشری کوچکتر و کمجمعیتتر بود و مردم سبک زندگی متفاوتتری داشتند، اما در عصر معاصر با گسترش شهرها و افزایش جمعیت آنها نوع و حجم زبالهها افزایش پیدا کرد.
حسینی اضافه کرد: سادهترین راهکار به منظور جلوگیری از تلنبار زبالهها در شهر انتقال آنها به زمینهای پست خارج از محدوده شهر و سوزاندن آن به منظور جلوگیری از آلودگی بوده است، اما این راهکار معضلات زیستمحیطی در پی داشت.
وی تصریح کرد: مشکلات ناشی از دفن زبالهها در شهرها باعث شد تا در بعضی کشورهای جهان زبالهدانهای روباز جای خود را به محل دفن بهداشتی تغییر دهند، از طرف دیگر تحول صنایع و برخورداری جوامع بشری از وسایل نوین زندگی که موجب رفاه و آسایش بیشتر انسانها شده به نوبه خود مشکلاتی را به وجود آورده است که باید در بطن این پیشرفتها و تحولات مورد توجه قرار گیرد.
این کارشناس شهرسازی گفت: تولید انواع گازهای حاصل از تجزیه مواد زائد باعث آلودگی شده است و مواد زائد و اثرات ناشی از آنها همچون شیرابه میتواند به آلودگی خاک اطراف، آبهای سطحی و زیرزمینی منجر شود، به همین دلیل موضوع دفن مواد زائد یکی از مباحث مهم است که در حفظ سلامت، بهداشت و زیبایی بصری شهر اهمیت زیادی دارد.
حسینی افزود: دفن مناسب پسماندها یکی از راههای رسیدن به توسعه پایدار و محیط زیست سالم شهر است که باید به طور اساسی مورد توجه قرار گیرد و راهکارهای بهروز با توجه به ظرفیتهای هر کشور در نظر گرفته شود.
نظر شما