دریچه‌ای برای رفع مشکلات حمل‌ونقل به کمک دانش‌بنیان‌ها

برگزاری نخستین رویداد ملی حمل‌ونقل دانش‌بنیان دریچه‌ای به سمت ارتباط دانش‌بنیان‌ها با مسئولان و مدیران شهری، در راستای حل مسائل ترافیک و حمل‌ونقل کلان‌شهرها است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در جهان امروز، با بزرگ‌تر شدن شهرها، افزایش تعداد وسایل حمل‌ونقل شخصی و افزایش جمعیت، حمل‌ونقل و ترافیک به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شهروندان تبدیل شده است که به نظر می‌رسد راهکار رفع مسائل آن از آنچه در گذشته مرسوم بود عبور کرده و همین موضوع استفاده از علم روز را بیش از پیش پر اهمیت کرده است؛ شرکت‌های دانش‌بنیان بازوانی برای حل اینگونه مسائل هستند و می‌توانند به کمک مسئولان آمده و در امر هوشمندسازی حمل‌ونقل شهری ایفای نقش کنند.

در همین راستا سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری اصفهان، وزارت کشور و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری منعقد شد که بر اساس آن شهرداری اصفهان به‌عنوان شهر نمونه در زمینه حمل‌ونقل انسان‌محور، رویدادهای فناورانه را رهبری، نیازهای این حوزه را شناسایی و با شرکت‌های دانش‌بنیان ارتباط برقرار کرد.

این تفاهم‌نامه مقدمه‌ای بود بر برگزاری اولین رویداد ملی حمل‌ونقل دانش‌بنیان که از روز سیزدهم اردیبهشت‌ماه در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به‌کار کرد؛ نمایشگاهی با حضور بهترین شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه حمل‌ونقل که به‌روزترین محصولات خود را در آن ارائه کرده‌اند تا از آن در حل مسائل شهرها و کلان‌شهرهای کشور بهره‌گیری شود. فرصتی که با حضور معاونان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداران کلان‌شهرهای کشور فراهم آمده است.

دریچه‌ای برای رفع معضلات حمل‌ونقل به کمک دانش‌بنیان‌ها

انواع خدمات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در این نمایشگاه ارائه شده است که از جمله آن می‌توان به موتورسیکلت‌های برقی اشاره کرد که اگر جایگزین موتورسیکلت‌های سطح شهر شود می‌تواند درصد قابل توجهی از آلودگی هوا ناشی از تردد موتورسیکلت‌های فرسوده را کاهش دهد.

در این نمایشگاه همچنین نرم‌افزارهایی برای به‌کارگیری هوش مصنوعی در حمل‌ونقل عرضه شده است. برای پارک حاشیه‌ای در سطح شهرها نرم‌افزاری در نمایشگاه عرضه شده که نه‌تنها ساده است، بلکه در طول شبانه‌روز می‌توان حتی از طریق وب به آن دسترسی داشت. این نرم‌افزار پارک حاشیه‌ای را با پارکینگ‌های عمومی شهرداری لینک کرده و می‌توان از طریق آن حق پارکینگ را پرداخت کرد. همچنین مبلغ پارک به صورت دقیق بر اساس تعرفه‌های مصوب در این نرم‌افزار محاسبه می‌شود که خطای نیروی انسانی در دریافت هزینه را کاهش می‌دهد.

این نرم‌افزار از سال ۹۳ در برخی از شهرها اجرایی شده است تا بار ترافیک شهری و تخلفات ایستایی را کاهش داده و فضای پارک را به‌طور عادلانه بین شهروندان توزیع کند.

دریچه‌ای برای رفع معضلات حمل‌ونقل به کمک دانش‌بنیان‌ها

یکی دیگر از غرفه‌های این نمایشگاه، راهکاری برای توسعه شهر پایدار ارائه داده و خدمات شهروندی را در یک سامانه تجمیع کرده است. این شرکت، کیوسک‌هایی به بازار عرضه می‌کند که در فضای باز قابل نصب است. انجام خدمات غیر حضوری، ثبت شکایات مردمی، امکان شارژ الکترونیک و انجام عملیات پرداخت از جمله خدماتی است که در این کیوسک‌ها عرضه می‌شود.

یکی دیگر از غرفه‌های نمایشگاه متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران است که دستاوردهای محققان این دانشگاه را به نمایش گذاشته است. داشبورد تحلیل داده‌های تلفن همراه، سامانه مدیریت بار ترافیک تقاطع‌های چراغ‌دار و سامانه پایش وضعیت ترافیک معابر شهری از جمله نرم‌افزارهایی است که در این غرفه عرضه شده و هدف از همگی آنها کمک به مدیریت هوشمند حمل‌ونقل در سطح شهرهاست.

یکی دیگر از محصولات دانش‌بنیانی که در این نمایشگاه جلب توجه می‌کند اپلیکیشنی است که می‌خواهد رفیق راحت راه مسافران باشد. این اپلیکیشن با هدف بهبود سفرهای شهری دانشگاه، مدرسه، سر کار و دیگر سفرها را از یک سفر به تنهایی خارج کرده و مسافران هم مسیر را شناسایی می‌کند به نحوی که افراد بتوانند همچون سرویس‌های ادارات و مدارس برای رسیدن به مقصد خود با دیگران هم‌سفر شوند.

به نظر می‌رسد با همکاری دانش‌بنیان‌ها می‌توان بسیاری از معضلات ترافیکی سطح شهرها را رفع کرد. هرچند که نباید از کمبود سخت‌افزار در زمینه حمل‌ونقل عمومی نیز صرف نظر کرد که نیازمند حمایت‌های دولتی و برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های ویژه‌ای است.

کد خبر 659005

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.