به گزارش خبرنگار ایمنا و براساس یادداشتی که کامران شماعی، دکترای جغرافیای سیاسی در اختیار این رسانه قرار داده است:
«جرائم سایبری، تروریسم سایبری، برخورد، جنگ و امنیت سایبری جزو مواردی است که در دومین حوزه از اصطلاحات فضای سایبری مورد توجه قرار میگیرد. با توجه به قوانینی که در فضای سایبری وجود دارد، جرائم سایبری نیز قابل تعریف و شناسایی است، درواقع با کمک ساختارهای حقوقی به سرعت میتوان جرائم مورد نظر را ردیابی کرد.
کنوانسیون جرائم سایبری نخستین پیمان بینالمللی است که با هدف هماهنگ کردن قوانین جرائم اینترنتی در سراسر کشورهای جهان مطرح شده است، این پیمان در سال ۲۰۰۱ ایجاد شد و توسط شرکتی متشکل از شورای اروپا و ایالت متحده آمریکا به عنوان ناظر آغاز به کار نمود. یکی دیگر از واژههای مهم در فضای سایبری، تروریسم سایبری است که در این فضا استفادهکنندگان با اعمال تروریستی براساس قوانینی بینالمللی و یا داخلی تروریسم شناخته میشوند.
تفاوت جنگ و برخورد سایبری
به طور کلی بین جنگ و برخورد سایبری تفاوت کلیدی وجود دارد. برخورد سایبری میتواند توسط بازیگران و صاحبان سیاسی باشد در حالی که جنگ سایبری فقط صاحبان نظامی را شامل میشود. برخورد سایبری شامل تاثیراتی کمتر از آستانه بحران است و معمولاً کل کشور را درگیر نمیکند. در جنگ سایبری دولتها درگیر میشوند و روی یک زنجیره حرکت میکنند. جنگ سایبری فراتر از آستانه بحرانی است و در آن صاحبان سیاسی حضور دارند. جنگ سایبری به روشهای مختلف و توسط گروههای مختلف رخ میدهد.
تعریف امنیت سایبری در کشورهای مختلف
به طور کلی امنیت سایبری میتواند شامل فضای سایبر و اطلاعات باشد. درواقع این واژه در برخی از کشورها به عنوان حفاظت شناخته میشود، اما برخی دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا امنیت سایبری را تحت عنوان ارائه حفاظت تعریف میکنند.
نظر شما