پرایس اکشن چیست + آموزش، انواع حرفه ای و بهترین نکات استراتژی Price Action در معامله

پرایس اکشن مطالعه حرکت قیمت یک اوراق بهادار است. معامله‌گران با استفاده از استراتژی‌های پرایس اکشن اقدام به بررسی تاریخچه قیمتی می‌کنند تا سرنخ‌هایی را برای حرکت بازار شناسایی کنند.

به گزارش ایمنا، پرایس اکشن یک تکنیک معامله‌گری و تحلیل بازار است که به معامله گر این امکان را می‌دهد تا با استفاده از حرکات واقعی قیمت تصمیمات خود برای انجام معاملات را بگیرد برخلاف دیگر تریدرها که با استفاده از اندیکاتورهایی که همیشه عقب تر از قیمت فعلی بازار هستند اقدام به تحلیل حرکات قیمت می‌کنند. اکثر اندیکاتورها از قیمت فعلی بازار عقب‌تر هستند و در واقع تحلیل اطلاعات گذشته قیمت را با استفاده از فرمول خود نشان می‌دهند. با استفاده از برخی روش‌های معامله‌گری خاص اطلاعات گذشته می‌توانند به تریدر کمک کنند تا بتواند حرکات بعدی بازار که به احتمال زیاد به زودی رخ خواهند داد را تشخیص دهد.

معامله با پرایس اکشن

معامله‌گران باتجربه از اقدامات متفاوتی برای تشخیص الگوهای معاملاتی، سطوح ورود و خروج و تعیین حدِ ضرر بهره می‌گیرند. استفاده از تنها یک استراتژی برای یک یا چند سهم ممکن است باعث از دست دادن شماری از فرصت‌های معاملاتی شود. در اغلب موقعیت‌ها از دو گام زیر برای تحلیل، بهره گرفته می‌شود:

  • تشخیص وضعیت: در این گام، معامله‌گر به تشخیص وضعیت موجود می‌پردازد. برای مثال، ممکن است قیمت یک سهم در حال کاهش یا افزایش یافتن باشد یا سهام به کانال قیمت معینی ورود کند یا به سادگی، روند قیمتی، در حال شکستن خطوط مقاومت یا حمایت باشد.
  • تشخیص فرصت‌های معاملاتی در هر وضعیت: برای مثال، هنگامی که روند قیمت یک سهم صعودی است، امکان دارد حتی از این اندازه هم بیشتر افزایش یابد و نوسانات زیادی را تجربه کند، یا اینکه بازگشت کند و کاهش یابد. این بستگی به دیدگاه تحلیل‌گر دارد و حتی ممکن است تحلیل‌گران متفاوت، برداشت‌های مختلفی از وضعیتی یکسان داشته باشند.

 پرایس اکشن چیست + آموزش، انواع حرفه ای و بهترین نکات استراتژی Price Action در معامله

روند در پرایس اکشن

روند به معنی جهت حرکت کلی بازار در تایم فریم است که به سه نوع زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • روند صعودی (Uptrend): در تحلیل پرایس اکشن به روندی صعودی می‌گوئیم که هر قله و دره، بالاتر از قله و دره قبلی خود باشد یا به عبارتی دیگر Highهای بالاتر (HH) و Lowهای بالاتر (LH) تشکیل شود. هر زمان که دره یا Low، پایین‌تر از Low قبلی خود تشکیل شود، روند صعودی به انتهای خود رسیده است و پس از آن می‌توان منتظر یک روند خنثی یا یک روند نزولی بود.
  • روند نزولی (Downtrend): در پرایس اکشن به روندی نزولی گفته می‌شود که دره‌ها و قله‌ها پایین‌تر از دره و قله قبلی تشکیل شوند یا به عبارت دیگر Highهای پایین‌تر (HL) و Lowهای پایین‌تری (LL) در آن تشکیل شود. هر زمان که یک قله بالاتر از قله قبلی تشکیل شود، روند نزولی به اتمام رسیده است.
  • روند رنج (Sideways Trend): هرگاه بازار نتواند روندی به خود بگیرد، یعنی نتواند قله و دره‌های بالاتری (روند صعودی) و یا دره و قله‌های پایین‌تری (روند نزولی) نسبت به هم ایجاد کند، بازار در روند خنثی قرار دارد.

مزایای پرایس اکشن

  • تریدرهای پرایس اکشن نیازی به نرم افزارهای اضافی ندارند. کندل، بار، نقطه یا هر نوع نمودار دیگری می‌تواند اطلاعات لازم را به این تریدرها ارائه دهد.
  • این روش در هر بازار و در هر موقعیتی کاربرد دارد. سهام، فارکس، آتی، کالا و ….
  • با استفاده از هر نرم افزاری می‌توان تحلیل پرایس اکشن را انجام داد؛ نینجا تریدر، ترید استیشن، متاتریدر و یا هر نرم افزار دیگری.
  • تأخیر قیمتی وجود ندارد، در واقع اطلاعات تاریخ گذشته در معاملات شما نقشی نخواهند داشت.
  • روشی همه جانبه است که همه چیز را با هم ترکیب می‌کند اما تداخل اطلاعات وجود ندارد.
  • با همه مزایایی که روش پرایس اکشن دارد، اما یادگیری آن نیاز به صرف زمان و تمرین خواهد داشت؛ باید به این نکته توجه داشت که کلید اصلی یادگیری این روش تمرین مداوم است.

 پرایس اکشن چیست + آموزش، انواع حرفه ای و بهترین نکات استراتژی Price Action در معامله

الگوها و ستاپ های پرایس اکشن

  • تحلیلگر پرایس اکشن به مشاهده اندازه نسبی، شکل، موقعیت، رشد و حجم شمع‌ها نگاه می‌کند.
  • در این روش معمولاً از سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال مثل میانگین متحرک، خط روند و دامنه معاملاتی نیز استفاده می‌شود.
  • استفاده از پرایس اکشن برای سفته بازی الزاماً به معنای نادیده گرفتن تمام روش‌های تحلیل تکنیکال نیست. اما یک تحلیلگر پرایس اکشن می‌تواند برای ساخت استراتژی خود صرفاً بر روی درک رفتاری پرایس اکشن تمرکز کند.
  • به طور کلی، الگوهای پرایس اکشن با هر شمع شکل می‌گیرد و معامله‌گر به دنبال الگوهای مختلف است که به ترتیب خاصی شکل بگیرند و بدین ترتیب ستاپ شکل می‌گیرد که به سیگنال خرید و فروش منتج می‌شود.
  • معامله گر پرایس اکشن از ستاپ برای تعیین نقاط ورود و خروج استفاده می‌کند. هر ستاپ یک نقطه بهینه برای ورود دارد. معامله گران حرفه‌ای معیارهای خود را برای ورود و خروج دارند که این معیارها بر اساس تجربه چندین ساله شکل گرفته‌اند.

استراتژی معاملاتی ریجکشن قیمت

زمانی که قیمت سعی می‌کند از یک سطح کلیدی عبور کند اما به دلیل اینکه نیروی کافی برای ادامه حرکت وجود ندارد، موفق نمی‌شود، ریجکشن قیمت یا رد قیمت اتفاق می‌افتد.

  • قیمت به یک سطح بحرانی (عرضه، تقاضا، یا منطقه شکست الگو) نزدیک می‌شود.
  • قیمت در حال نزدیک شدن است یا ممکن است در منطقه شکسته شود.
  • هنگامی که حرکت قیمت شکسته می‌شود، قیمت به سمت دیگری می‌رود.
  • کندل معمولاً لانگ تیل (long tail) دارد.
  • فرصت برای ورود با روند قیمت به سمت دیگر فراهم می‌شود.

استراتژی پرایس اکشن رنکو (Renko)

نمودارهای رنکو از اجر تشکیل شده‌اند و هر اجر زمانی ظاهر می‌شود که قیمت مقدار مشخصی افزایش یافته باشد، اجرها فقط در زوایای ۴۵ درجه ظاهر می‌شوند و تا زمانی که برعکس شوند به همان رنگ باقی می‌مانند؛ به حالتی که قیمت دو آجر در جهت دیگر حرکت می‌کند، ریورسال گفته می‌شود.

استراتژی پرایس اکشن اسکالپینگ

روش معاملاتی که در آن سود و زیان به سرعت انجام می‌شود و معاملات فقط چند دقیقه یا کمتر طول می‌کشند، اسکالپینگ گفته می‌شود. این روش مستلزم استفاده از ۳ تا ۵ پیپ حد ضرر و هدف ۵ تا ۱۰ پیپ در اسکالپینگ فارکس است. در بازار سهام، ممکن است برای به دست آوردن یا ریسک کردن چند سنت باشد؛ اسکالپینگ عبارت است از ورود و خروج سریع یک موقعیت به منظور سود بردن از نوسانات جزئی قیمت. نمودارهای یک دقیقه‌ای معمولاً توسط اسکالپرها استفاده می‌شود.

در این تکنیک باید در جهت روند معامله کرد و در طی یک پولبک زمانی که قیمت شروع به حرکت به سمت عقب در جهت روند می‌کند، وارد شد. تریدرها معمولاً در این مواقع به دنبال الگوهایی مانند یک شمع در جهت روند، یک شمع را در جهت عقب نشینی هستند تا ورود کنند. در نمودار یک دقیقه‌ای Alcoa [AA]، فلش‌ها الگوهای فراگیر را نشان می‌دهند که نشان‌دهنده ورود احتمالی است. در حالی که این یکی از نمونه‌های تکنیک اسکالپینگ است، ممکن است از هر یک از تاکتیک‌ها و اصول توصیف شده در پرایس اکشن کاربرد داشته باشد.

استراتژی پرایس اکشن برای معاملات سوئینگ

استراتژی سوئینگ می‌تواند هر یک از تاکتیک‌های پرایس اکشن را در بر گیرد. تریدرهای سوئینگ اغلب به دنبال تنظیمات معاملاتی در نمودارهای ساعتی، ۴ ساعته و روزانه هستند در حالی که ممکن است ورودی بازار خود را در نمودارهای ۱۵ دقیقه یا ۵ دقیقه تنظیم کنند.

کد خبر 658750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.