به گزارش ایمنا، علی بهادری جهرمی روز سه شنبه در نشست خبری هفتگی خود اظهار کرد: فردا رئیس جمهور با دعوت رسمی آقای بشار اسد به کشور سوریه سفر خواهند کرد. این سفر پس از ۱۳ سال صورت خواهد گرفت و در استمرار دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم و با محوریت تقویت مناسبات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران و سوریه و محور مقاومت خواهد بود.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار حوزه دولت ایرنا در خصوص سفر رئیس جمهور به سوریه و اهداف این سفر گفت: رییس جمهور بعد از ۱۳ سال به دعوت رسمی بشار اشد فردا به سوریه سفر خواهد کرد. پیش از این بشار اسد، رییس جمهور سوریه دومرتبه به ایران سفر کرده بود. سفر آیت الله رییسی نخستین سفر بعد از تنش آفرینی و جنگ افروزی داخلی مجموعه تروریستی داعش با حمایت برخی از حامیان تروریست جهانی و منطقهای اتفاق میافتد.
وی تصریح کرد: این سفر برای دو کشور و جبهه مقاومت سفر راهبردی است، آمادگی همکاری دو کشور در بالاترین سطح قرار دارد و آمادگی همکاری در حوزه موجود از سوی دو کشور اعلام شده است.
بهادری جهرمی با اشاره به محوریت اصلی سفر گفت: محوریت این سفر بیشتر در حوزههای اقتصادی است، قبلاً دو کشور همکاریهای موفقی در حوزههای مختلف مثل حوزه امنیتی و مبارزه با تروریسم داشتهاند. همانگونه که در فصل مبارزه با تروریسم همکاریها موثر و جدی و تعیین کننده بوده، با توجه به امکانات و توان فنی مهندسی ایران، در فصل سازندگی دو کشور به خوبی میتوانند در کنار یکدیگر بایستند.
وی با بیان این جمله که این سفر مزایای اقتصادی برای دو کشور خواهد داشت، خاطرنشان کرد: سعی شده ظرفیتهای بخش خصوصی در این سفر مورد توجه قرار گیرد که امکان بهره برداری ظرفیتهای تجاری اقتصادی و توانهای خدمات فنی مهندسی داخلی در سازندگی سوریه و بهره برداری از بازار برای فعالان ایرانی وجود داشته باشد.
سخنگوی دولت با اشاره به سایر اهداف این سفر گفت: در این سفر سایر حوزهها نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت. به طور مثال برنامه برای تسهیل و تقویت زوار ایرانی در کشور سوریه که اقدامات مقدماتی آن انجام شده است. تسهیل و تقویت ناوگانی هوایی دو کشور و تقویت آموزش زبان فارسی در این کشور و سایر حوزهها در مناسبات قرار دارد.
وی تاکید کرد که سعی میشود دیپلماسی همسایگی در امتداد میدان قرار گیرد تا امکان بهره برداری مشترک برای دو ملت فراهم باشد.
برپایی سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
سخنگوی دولت با اشاره به سفر هفته گذشته دولت به استان خوزستان در قالب دور دوم سفرهای استانی، از استقبال پرشور مردم از رئیس جمهور در سفر به خوزستان تشکر کرد و افزود: همانطور که رئیس جمهور تاکید کرد، تمام ظرفیتهای دولت را برای رفع مشکلات مردم خوزستان و رسیدن این استان به نقطه مطلوب خود به کار خواهیم بست.
بهادری جهرمی با تبریک روز معلم و روز کارگر، به برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب که چند روز دیگر با شعار «آینده خواندنی است» گشایش مییابد، اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه بیش از سه هزار ناشر از ۴۰ کشور حضور دارند و برای نخستین بار قرار است کتاب فروشیها در بخش مجازی نمایشگاه حضور یابند.
وی افزود: سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» از ۲۰ الی ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در مصلی تهران برگزار خواهد شد و مهمان ویژه این نمایشگاه تاجیکستان است.
سخنگوی دولت، برگزاری نمایشگاه به صورت حضوری و مجازی و برگزاری بیش از ۶۰۰ نشست نقد و رونمایی از کتاب از بخشهای جنبی این نمایشگاه برشمرد.
برگزاری پنجمین نمایشگاه توانمندی صادراتی ایران
سخنگوی دولت از برگزاری بزرگترین رویداد صادراتی کشور با پیش بینی حضور بیش از هزار تاجر و بازرگان خارجی در اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: این نمایشگاه از ۱۷ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مرکز نمایشگاههای بین المللی تهران و با حضور ۸۰۰ صادرکننده برتر ایرانی برگزار خواهد شد.
به گفته بهادری جهرمی، بیش از ۱۵ هیات عالی رتبه سیاسی و ۴۰ شرکت بزرگ خارجی نیز در این رویداد حضور خواهند داشت.
وی توضیح داد: قرار است طی ۴ روز برگزاری این رویداد اکثر شرکتها و نشانهای تجاری بزرگ صادراتی ایران توانمندیهای خود را به عرصه نمایش بگذارند.
وی افزود: انتظار میرود طی این رویداد و با توافقاتی که صورت خواهد پذیرفت در استمرار برنامه افزایش تجارت خارجی دولت سیزدهم، زمینه ارتقای روابط تجاری ایران با کشورهای مختلف و جهش مناسبات اقتصادی - تجاری کشور رقم بخورد.
آخرین وضعیت لایحه آبخیزداری
سخنگوی دولت در رابطه با "آخرین وضعیت لایحه آبخیز داری در دولت" گفت: این لایحه از سوی وزارت جهاد کشاورزی، تقدیم دفتر دولت شد. بیش از ۱۰ جلسه در کمیسیونهای تخصصی و اصلی و فرعی دولت در باره این لایحه جلسه تشکیل شد.
وی افزود: لایحه آبخیز داری، موضوعی فرابخشی است و فقط مرتبط با وزارت جهاد نیست و با وزارت نیرو و حوزههای برنامه و بودجه ارتباطات و نکات مشترک دارد و جنبههای برنامه و بودجهای متعددی دارد. دولت به دنبال این است که لایحه قابلیت اجرا داشته باشد و تدابیر بودجهای آن در سازمان برنامه و بودجه پیش بینی شود.
وی ادامه داد: به دلیل همزمانی بررسی این لایحه با بررسی لایحه هفتم توسعه هفتم، مقداری این لایحه منتظر ماند تا لایحه برنامه هفتم حوزههای ناظر به آبخیز داری در آن نهایی شود و در همان چارچوب تکمیل شود تا لایحه تقدیمی به مجلس قابلیت اجرا داشته باشد.
سخنگوی دولت تاکید کرد که بعد از بررسی لایحه هفتم، لایحه آبخیز داری نهایی خواهد شد.
دولت اولویت ویژه برای دارو قائل است
بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی درباره وجود ارز کافی برای تأمین مواد اولیه دارو اظهار داشت: بودجه کل کشور به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و منابع پیش بینی شده در لایحه بودجه، مصوبه مجلس است. دولت اولویت ویژه ای برای موضوعات اساسی مثل دارو قائل است و طبق روال هر ساله دولت، تخصیصهای حوزه دارو، صد درصد تامین خواهد شد و در اولویت تخصیص است.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: به تازگی توفقنامهای سه جانبه بین وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی برای تأمین منابع مورد نیاز برای شرکتهای دارویی منعقد شده است و مسئلهای از نظر تامین منابع نخواهیم داشت.
وی افزود: در صورتی که برآورد نهایی این باشد که بودجه درنظر گرفته شده برای دارو نیاز به افزایش دارد، به طور حتم در لایحه اصلاحیه بودجه پیش بینی خواهد شد و جای نگرانی برای تأمین منابع وجود ندارد.
درآمد مالیاتی ۶۰ درصد افزایش یافته است
بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی درباره میزان فرار مالیاتی در سال ۱۴۰۱ و جلوگیری از آن در اصناف گفت: نباید بین صنوف تفاوت قائل شد. تقاضا میکنیم اصناف گزارشهایی در این زمینه داشته باشند و مردم هم مطالبه کنند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه منابع دریافت مالیات ۵ درصد کاهش پیدا کرده، اضافه کرد: درآمد مالیاتی ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده و ۹ هزار میلیارد تومان از پزشکان فقط در بیمارستانها دریافت شده است.
وی تأکید کرد: نگاه دولت ساماندهی مالیاتهای اصناف با همکاری خود اصناف است.
تصویب ۴۰۱ طرح سرمایه گذاری خارجی در دولت سیزدهم
بهادری جهرمی همچنین درباره میزان سرمایهگذاریهای خارجی، ادامه داد: گزارشی را از سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی دریافت کردم. مطابق این گزارش از ابتدای دولت سیزدهم تا فروردین ماه ۱۴۰۲، تعداد ۴۰۱ طرح سرمایهگذاری خارجی به تصویب رسیده است. ارزش این مصوبات ۱۰ میلیارد و ۷۶۵ میلیون دلار بوده است.
سخنگوی دولت افزود: برای اینکه احتمال عملیاتی شدن این طرحهای مصوب بیشتر صحتسنجی شود، سازمان سرمایهگذاری خارجی روش دومی را ایجاد کرده است که بر اساس آن حداقل ۶ میلیارد دلار از این ۱۰ میلیارد دلار، در چارچوب طرحهای مصوب معتبر بوده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۵ که سال اول اجرای برجام بود، ظاهر این بوده که محدودیتهای بینالمللی رفع شده، سرمایهگذاری ۱/۷ میلیارد دلار بوده و در سال ۹۶ حدود ۲/۵ میلیارد دلار بوده است. مطابق این گزارش، عملکرد دیپلماسی همسایگی در دولت سیزدهم، با دیدگاه سختگیرانه، ۶ میلیارد دلار شده است.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: حوزههای مربوط به خدمات، صنعت و انرژی بیشترین سهم را سرمایهگذاری خارجی داشتهاند.
تنوع سلائق سیاسی در دولت مشهود است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره توقیف مراکز تولیدی و خدماتی به دلیل عدم رعایت حجاب از سوی مشتریان، تصریح کرد: سیاست و رویه دولت نه تنها در دولت سیزدهم و حتی در دوره ریاست آیتالله رئیسی در قوه قضاییه، احیای مجموعههای تولیدی راکد است.
وی ادامه داد: همه توان دولت در حمایت از اصناف تولیدی در چارچوب قوانین است. ما تفکیکی بین حوزههای مختلف قانونی قائل نشدیم. اگر همه ما بپذیریم در چارچوب قوانین موضوعه در حوزههای مختلف با معیار قرار دادن قانون، حتماً اقتصاد پویا را تامین و تضمین خواهیم کرد.
بهادری جهرمی درباره کارآمدی افراد در سطوح مدیریتی، گفت: تنوع سلائق سیاسی در بخشهای مختلف دولت مشهود است و کارآمدی و شایستگی برای تصدی مدیریتی لحاظ شده است. سفرایی که اخیراً به کشورها اعزام شدهاند یک نمونه در این زمینه است.
وی تأکید کرد: دولت از ابتدا مربوط به جناح سیاسی خاصی نبوده و در نگاههای متفاوت این را نشان داده است. نگاه این دولت کارآمدی و شایستگی بوده است و همین خواهد بود.
سخنگوی دولت درباره اخراج یک خبرنگار از یک جلسه و اصلاح قوانین صنفی و خبرنگاری ادامه داد: نگاه دولت در این حوزه روشن است و برخوردی که در آن جلسه صورت گرفت، از سوی مقام دولتی نبود، اما در اتفاق مشابه که در یک فرمانداری رخ داد، دولت اجازه نداد به ۴۸ ساعت بکشد و نگاهش را برای همه مدیران به طور شفاف روشن کرد.
بهادری جهرمی افزود: نگاه دولت به جامعه خبری و خبرنگاران و همکاران در جهت خدمت رسانی مناسبتر به مردم است. شناسایی مشکلات، پیگیری اولویتها، شناسایی نقاط ضعف و اولویت دادن به نقاط قوت است. نگاه دولت هم همین است و باید از همکاران رسانهای تشکر کرد.
گشت ارشاد مدیران با جدیت فعال است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر واکنش دولت نسبت به بازداشت دو تن از مدیران عالی سازمان محیط زیست گفت: دولت قبلاً هم اعلام کرده است که گشت ارشاد مدیران در مجموعه دولت با جدیت فعال است هم مجموعه بازرسی ویژه ریاست جمهوری و مجموعه وزارت اطلاعات در دولت با جدیت گشت ارشاد مدیران را پیش میبرند.
بهادری جهرمی ادامه داد: تمامی گزارشات مردمی، گزارشهای نهادهای نظارتی مختلف بحث و بررسی میشود دولت هم اغماضی نمیکند حتی در این حوزه احتیاط هم میکنند.
وی افزود: در مثالی که عنوان کردید به منظور پیشگیری به محض اینکه گزارشی دریافت شده اقدام پیشگیرانهای و ورود اولیه صورت گرفته است. البته هنوز بررسی درخصوص آن نهایی نشده است و به نتیجه نهایی نرسیده و در حال تحقیقات مقدماتی است.
سخنگوی دولت بیان کرد: دولت پیش از این هم رویهاش را اعلام کرده اقدامات مشابهی هم داشته است این روال را که دولت پیشگام مبارزه با فساد است رسانهها و مردم به آن عادت خواهند کرد که گشت ارشاد مدیران در این دولت فعال خواهد بود دولت به هیچیک از مدیرانش چک سفید امضا به ویژه در حوزه تخلف و فساد نداده است.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه موارد اتهامی در مرحله تحقیقات مقدماتی است، گفت: نگاه دولت به منظور پیشگیری این است که اجازه ندهد که به روالهای نوشدار بعد از مرگ سهراب برگردیم و سعی کنیم پیش از آنکه اتفاق بیفتد سریعاً ورود کنیم و اقدام پیشگیرانه صورت بگیرد.
وی افزود: ما هم علاقهمند به اینکه در مقوله اقدام پیشگیرانه موضوع رسانهای شود نبوده و نیستیم زیرا ممکن است در نهایت روشن شود که تخلف یا جرمی صورت نگرفته است.
جذب پنج هزار نخبه در دستور کار امسال دولت
سخنگوی دولت درباره برنامه دولت برای تعامل با نخبگان و ایجاد میز مشترک دانشگاه و دولت گفت: برنامههای متعددی در حوزه جلب همکاری و جذب همکاری نخبگان در روشهای مختلف طرحی شده و آییننامههای مختلفی هم در این حوزه به تصویب رسیده است که میتوان به آییننامه حمایت از نخبگان ایرانی و آییننامه حمایت از نخبگان خارجی موجود در کشور اشاره کرد.
بهادری جهرمی افزود: در حوزه جذب نخبگان سال گذشته جذب هزار نفر پیشبینی شده بود که از این میزان حدود ۳۰۰ نفر به عنوان استخدام رسمی جذب دولت شدند و برای اسمال هم هدف گذاری تا سقف ۵ هزار نخبه صورت گرفته که امکان جذب آنها در صورت وجود شرایط و تمایل و وجود پستهای لازم هدفگذاری نهایی شده است.
وی ادامه داد: همزمان برای پژوهشگران دوره دکترا یا سرآمدان علمی کشور حمایتهای ویژهای در نظر گرفته شده است. پژوهشگران دوره دکتری در موسسات آموزش عالی به شکل تمام وقت و پارهوقت بهکارگیری میشوند. سرآمدان علمی کشور تقریباً دولت سقفی برای حمایت از توسعه فناوریها توسط این عزیزان ندارد و منابع برای آن پیشبینی کرده است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: در سال گذشته قراردادهای ارتباط جامعه با صنعت یعنی دانشگاه با مجموعههای مختلف صنعتی و سایر مجموعههای مورد نیاز که به خدمات جامعه نخبگان دانشگاهی نیاز دارند، ۲۰ درصد افزایش داشته است.
بهادریجهرمی این نکته را هم گفت که تعامل شبکهسازی با متخصصان ایرانی خارج از کشور از سوی معاونت علمی مستمرا در حال پیگیری و انجام است.
جزئیات لایحه جامع مقابله با تحریمها
سخنگوی دولت درباره لایحه جامع مقابله با تحریمهای غیرقانونی که در دستور کار دولت قرار گرفته شامل چه مواردی میشود، گفت: لایحه مقابله با تحریمها به منظور جبران خلاءهای حقوقی و قانونی در این ارتباط تدوین شده و در حال بررسی در دولت است.
وی افزود: کم کردن بیش از پیش آثار تحریمها، خنثیسازی آثار تحریمها در تجارت خارجی بهویژه حمایت موثر و جدی از اتباع ایرانی متضرر از تحریم از محورهای اساسی این لایحه است. سعی شده در این لایحه چارچوب حقوقی برای اقدامات متقابل علیه رفتارهای متخلفانه بینالمللی و جرایم بینالمللی کشورهایی که اقدامات خصمآمیز دارند پیشبینی شود.
بهادریجهرمی تصریح کرد: دستگاههای اجرایی مختلف هم در این لایحه مکلف میشوند که در قراردادهای خود با افراد یا شرکتهای خارجی ساز و کارهای لازم و متناسب را برای مقابله و مواجهه با تحریمها و پیشبینی کنند.
وی ادامه داد: همچنین مکلف شدند موارد تضییع شده حقوق ملت ناشی از تحریمها را در حوزههای کاری مختلف خودشان با همکاری بخشهای خصوصی شناسایی، تقویم، ارزیابی و مستندسازی کنند و برای معاونت حقوقی جهت پیگیری موثر و جدی در مراجع بینالمللی ارسال کنند. و کارگروهها و سازکارهایی را برای رسیدن به این اهداف در لایحه پیشبینی شده است.
نظر شما