امالبنین علیاصغری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه ویژگیها و مشخصات یک شهر اسلامی پایدار شناسایی شده است، اظهار کرد: شهر اسلامی دارای صفات و ویژگیهایی است که تاکنون در مطالعات و بررسیهای گوناگون به آنها اشاره شده و پایداری یکی از ویژگیهایی است که از دیرباز در شهرسازی و معماری اسلامی به صورت ضمنی وجود داشته است.
وی افزود: توسعه پایدار یکی از اهداف مهم مدیریت شهری به ویژه در شرایط کنونی شهرها است؛ این مهم در شهرهای اسلامی به نحو دیگری نمود پیدا میکند و شاخصهای مختص به خود را دارد.
این کارشناس شهرسازی خاطرنشان کرد: شکلگیری شهرهای پایدار سبب شد تا مباحث مربوط به رابطه میان انسان، محیط زیست و توسعه بهطور جدی در معماری و شهرسازی برای ایجاد تعادل در محیط مورد توجه قرار گیرد و مفهوم توسعه پایدار در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی مطرح شود.
علیاصغری تصریح کرد: توصیف ماهیت توسعه پایدار و توصیف شهر اسلامی و مفاهیم مرتبط با آن نیازمند بررسی است، نتایج تحقیقات گستردهای که در این حوزه انجام شده است، نشان میدهد شهر اسلامی با بهرهگیری از اصول و ارزشها که ریشه در دین مبین اسلام دارد، شاخصهای مطرح شده در توسعه پایدار را مورد توجه قرار میدهد و میتواند به عنوان نمونهای از شهر پایدار مطرح شود.
وی تاکید کرد: توسعه پایدار به معنای حرکت بر محور انسان و محیط است، این نوع توسعه امکان بهرهمندی عادلانه مردم از پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی، حفظ و توسعه محیط، پایداری و جامعیت توسعه را در پی دارد، به طور کلی، توسعه پایدار ایجاد توازن میان پیشرفت اقتصادی و اجتماعی بلندمدت با محیط است.
این کارشناس شهرسازی گفت: در ساختار کالبدی شهر اسلامی این ویژگیها مورد توجه قرار گرفته و موجب شده است بناهای منحصربهفردی متناسب با شرایط محیطی احداث شود که در نوع خود شاخص است.
نظر شما