با وزوز گوش چه کنیم؟

وزوز گوش زمانی رخ می‌دهد که فرد در نواحی مرکزی مغز یا در برخی از قسمت‌های گوش دچار اختلال شده باشد که در این بیماری فرد نوعی صدای زنگ، سوت و یا صداهای عجیب از یک یا دو گوش خود می‌شنود. وزوز گوش بیشتر در سنین بزرگسالی رخ می‌دهد و برای ریشه‌یابی علت این پدیده بایستی به متخصص رجوع کرد.

با دکتر میرشهرام صفری، نوروفیزیولوژیست در رادیو ایمنا همراه ما باشید.

دانلود صوت

وزوز گوش چیست؟

این اختلال معمولاً به دلیل یک بیماری زمینه‌ای مثل ضعیف شدن شنوایی مربوط به سن، آسیب گوش یا مشکل در سیستم گردش خون ایجاد می‌شود.

علت وزوز کردن گوش چیست؟

دلیل اصلی وزوز گردن پوش بسیار پیچیده و نیاز به معاینه توسط پزشک دارد اما برخی موارد تأثیری بسزایی در تشدید وزوز گوش دارند که دلایل اصلی آن به شرح زیر است:

  • اختلال در شنوایی: سلول‌های مو مانندی در گوش داخلی یا همان حلزون گوش وجود دارند که با دریافت امواج صوتی حرکت می‌کند. این حرکت منجر به تحریک سیگنال‌های الکتریکی در امتداد عصب از گوش به عصب شنوایی می‌شود و مغز این سیگنال‌ها را به عنوان صدا تفسیر می‌کند.
  • تکانه‌های تصادفی سلول‌های گوش میانی: با افزایش سن یا زمانی که به طور منظم در معرض صداهای بلند قرار می‌گیرید موها تکانه‌های الکتریکی تصادفی را به مغز شما وارد می‌کنند و باعث ایجاد صدا در گوش می‌شوند.
  • عفونت گوش: مجاری گوش با تجمع مایعات، موم گوش و گرد و غبار مسدود می‌شود. انسداد گوش فشار گوش شما را تغییر می‌دهد و وزوز گوش را ایجاد می‌کند.
  • ضربه به سر یا گردن: ضربه به سر یا گردن می‌تواند بر گوش داخلی، اعصاب شنوایی یا عملکرد مغز مرتبط با شنوایی تأثیر بگذارد. چنین صدماتی معمولاً فقط در یک گوش باعث ایجاد وزوز می‌شود برای مثال گاهی علت وزوز کردن گوش چپ ممکن است این موضوع باشد.

مصرف تعدادی از داروها مثل داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای سرطانی و داروهای ضد افسردگی ممکن است باعث ایجاد یا بدتر شدن وزوز گوش شود. با قطع مصرف این داروها اغلب اوقات صدای ناخواسته از بین می‌رود.

راه‌های پیشگیری از وزوز گوش چیست؟

  • از محافظ شنوایی استفاده کنید: اگر نوازنده هستید و یا در کارگاه ابزار آلات صنعتی کار می‌کنید و در معرض سر و صدای زیاد هستید از محافظ شنوایی استفاده کنید. گوش انسان با در معرض قرار گرفتن صداهای بلند در مدت زمان زیاد دچار آسیب می‌شود.
  • صدا را کم کنید: گوش دادن به موسیقی با صدای بسیار زیاد از طریق هدفون و هندزفری می‌تواند باعث کاهش شنوایی و وزوز گوش شود.
  • از سلامت قلب و عروق خود مراقبت کنید: ورزش منظم، درست غذا خوردن و اقدامات دیگر برای سالم نگه داشتن رگ‌های خونی می‌تواند به جلوگیری از وزوز گوش در ارتباط با چاقی و اختلالات رگ‌های خونی کمک کند.
  • الکل، کافئین و نیکوتین را محدود کنید: این مواد اگر بیش از حد استفاده شود می‌تواند بر جریان خون تأثیر بگذارد و به وزوز گوش کمک کند.
کد خبر 657714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.