به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بر اساس پیشبینیهای سازمان ملل، ۷۰ درصد از جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ ساکن شهرها و مناطق شهری خواهند بود که بهمنظور حمایت از این تغییر و برآوردهسازی نیازهای این جمعیت روبهرشد، فناوریهای شهر هوشمند نقش بسیار مهمی خواهند داشت.
هرچند هیچ معیار ثابتی برای تعریف شهر هوشمند وجود ندارد، اما بهطور کلی توافق شده است که در حال حاضر بیش از ۱۴۰ شهر هوشمند در سراسر جهان وجود دارد و این تعداد به سرعت در حال افزایش است. در خط مقدم این روند، ۱۰ شهر هوشمند برتر جهان قرار دارند که سرعت تغییر را در سراسر جهان تنظیم میکنند و شاهد تحولات استثنایی بودهاند که انتظار میرود در آینده نزدیک در بیشتر شهرها مشاهده شود که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
لندن
لندن در جدیدترین رتبهبندی شاخص برترین شهرهای هوشمند جهان رتبه اول را بهدست آورده است. این شهر طی سالهای اخیر با «چالش نوآوری مدنی» بهعنوان یک پلتفرم انکوباتور برای کمک به استارتآپها برای ایجاد راهحلهایی بهمنظور رسیدگی به مسائل شهری و برنامه «لندن متصل» که مسئول شبکه پیشرفته 5G و پوشش فیبر نوری شهر است، همچنین با سرمایهگذاریهای سنگین روی هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و 6G بهمنظور بهدست آوردن پیشرفتهای بیشتر، ابتکارات شهر هوشمند پیشرفتهای را ایجاد کرده است.
نیویورک
نیویورک بهطور مداوم یکی از پیشرفتهترین شهرهای هوشمند جهان و در خط مقدم استقرار حسگرهای هوشمند و دیگر فناوریهای نوظهور مدیریت داده بوده است. ابتکارات فناوری هوشمند، اتصالات رایگان اینترنت و ابتکارات مدیریت ترافیک آن متخصصان فناوری و کارآفرینان را تشویق میکند تا ایدههایی برای حل مشکلات شهری ارائه دهند.
پاریس
از میان چهار شهر هوشمند فرانسه شامل پاریس، لیل، لئون و مارسی که در این شاخص گنجانده شده است، پاریس با اختلاف قابلتوجهی بالاترین رتبه را دارد. دلیل عمده این برتری، سیستمهای مدیریت ترافیک نوآورانه و شبکه حسگرهایی است که در سراسر شهر برای نظارت بر کیفیت هوا، سطح نویز و سایر عوامل محیطی قرار دارد و بهواسطه آنها پاریس توانسته است تصمیمات آگاهانهتری در مورد چگونگی بهبود زندگی ساکنان و گردشگران خود اتخاذ کند.
مناطق بدون خودروی این شهر که طی تعطیلات در برخی از محبوبترین مناطق شهر اجرا میشود نیز مروج گزینههای حملونقل سبزتر است و با بهبود کیفیت هوا، ردپای کربن شهر را بهطور قابلتوجهی کاهش میدهد.
ترجمه از مریم زمانی خبرنگار ایمنا
توکیو
توکیو سابقهای طولانیمدت برای حضور در فهرست برترین شهرهای هوشمند جهان دارد که دلیل آن طیف گستردهای از سیستمهای هوشمند شامل مدیریت ترافیک پیشرفته با استفاده از سنسورها و دوربینهای بلادرنگ و اجرای پیشگامانه کدهای ساختمانی کارآمد در مصرف انرژی است. این شهر سرمایهگذاری بالایی بر کاهش ۸۰ درصدی انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰ داشته و در حال توسعه طیف وسیعی از پروژههای مبتنی بر پایداری از جمله سیستم حملونقل کمکربن و راهحلهای انرژیهای تجدیدپذیر است.
برلین
سیستمهای پیشرفته خدمات شهری و زیرساختی برلین یکی از ویژگیهای متمایز ابتکارات شهر هوشمند آن است. سیستم چراغهای خیابانی هوشمند، صرفهجویی در مصرف انرژی، استفاده از دادههای ترافیک و حملونقل عمومی در زمان واقعی برای بهبود جریان ترافیک و برنامه پیشگام به اشتراکگذاری دوچرخه، از جمله این موارد بهشمار میرود که همه در راستای پایداری و دستیابی به اهداف بلندپروازانه کربنصفر شدن تا ۲۰۵۰ طراحی شده است.
واشنگتن
واشنگتن یکی از ۱۳ شهر آمریکای شمالی در میان شهرهای هوشمند جهان است و در مقایسه با رهبران معمول شهرهای هوشمند آمریکا رتبه بالایی دارد.
سنگاپور
سنگاپور مدتها است که بهعنوان یکی از هوشمندترین شهرهای جهان شناخته میشود. این «دولتشهر» برای کمک به هدایت جمعیت به سرعت در حال پیری خود از فناوریها و ابتکارات دیجیتال پیشگام همچون فناوریهای هوشمند مسکن یکپارچه در سراسر شهر بهره میبرد.
آمستردام
ابتکار شهر هوشمند آمستردام در سال ۲۰۰۹ و با ترویج صدها پروژه نوآورانه هوشمند در سراسر شهر آغاز شد که شامل یک انقلاب چشمگیر در شبکه حملونقل شهر است. این شهر از دادههای ترافیکی خود برای ایجاد برنامههای نقشهبرداری و ادغام آن در سیستم حملونقل شهر استفاده میکند. در سراسر شهر نیز روباتهای هوشمند وظیفه تحویل محمولهها را برعهده دارد.
اسلو
اگرچه کشورهای نوردیک از پیشگامان شکلگیری تفکرات هوشمندی در جهان نیستند، اما حضور گستردهای در فهرست شهرهای هوشمند برتر جهان دارند. اسلو به عنوان پیشتاز تحولات فناوری نروژ شناخته میشود.
کپنهاگ
کپنهاگ بهواسطه تعهد دیرینه خود به پایداری و سیاستهای زیستمحیطی پیشگام مشهور است و امروزه با بهکارگیری بعضی از هوشمندترین فناوریهای شهری جهان با موفقیت به استانداردهای دقیق پایداری دست مییابد. آزمایشگاه راهحلهای کپنهاگ با تنظیم مصرف انرژی، کنترل ترافیک، مدیریت زباله و سایر عوامل کلیدی، در سال ۲۰۱۷ موفق به دریافت جایزه برتر سیستم نظارت بر کیفیت هوا شد. این شهر همچنین با پلتفرم متمرکز خود برای اتصال چراغهای راهنمایی و رانندگی، نقاط شارژ خودروهای الکتریکی و اندازهگیریهای هوشمند، راه را برای فناوری خودروهای برقی هموار کرد تا تجربه کارآمدتری را برای رانندگان این خودروها به ارمغان آورد.
ترجمه از مریم زمانی خبرنگار ایمنا
نظر شما