به گزارش خبرنگار ایمنا، اصفهان از نگاه صاحبنظران حوزههای مختلف، بهعنوان یک آرمانشهر در برهههای مختلف تاریخی شناخته میشود، از «سفرنامه شاردن» گرفته تا سفرنامه معروف ناصرخسرو، این شهر را سرتاسر شگفتی و اعجاز نام بردهاند و در بین شهرهای کشور از تاریخ، فرهنگ و تمدن ویژه آن یاد میکنند.
هرچند این شهر از ظرفیتهای بالایی برخوردار است و شاید نیاز به معرفی نداشته باشد، اما نمیتوان از کارکردهای و سیاستگذاری بهروز مدیریت شهری در کشور و جهان در معرفی آن غافل بود، بنابراین نیاز است که همپای سیاستگذاریهای و متد شهری جهان برای معرفی ظرفیتهای خود به سایر شهرها بهویژه شهروندان استفاده کند.
یکی از این سیاستگذاری و برنامهها، اجرای هفته فرهنگی شهر است، هفتهای که در آن هر شهر با اجرای برنامهها و رویدادهای متنوع در حوزههای مختلف بهویژه حوزههای فرهنگ و هنر، سعی در معرفی ظرفیتهای خود به شهروندان و سایر شهرهای کشور و جهان دارد.
خبرگزاری ایمنا در راستای رسالت فرهنگی خود به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان (سوم تا دهم اردیبهشتماه)، در گفتوگو با متولیان امر و صاحبنظران به بررسی ظرفیتها و کارکردهای این هفته برای شهر اصفهان پرداخته است.
اهمیت چرخه فعالیت ادبی و هنری در شهر
هلن اولیایینیا، نویسنده و مترجم در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در اصفهان برای چاپ چند کتاب با مشکل روبهرو هستیم و سرعت جوابگویی ارشاد کند است، این روزها اغلب فعالیتهای فرهنگی معوق مانده است.
وی ادامه داد: تا زمانی که چرخه فعالیتهای ادبی و هنری وجود نداشته باشد، نمیتوانید در حوزه فرهنگ ادعایی داشته باشید؛ چند سال است چند کتاب بنده معطل مجوز است، هربار که پست افراد تعویض میشود همهچیز متوقف میشود، اینیک معضل است و حس چندان خوبی نسبت به این روند ندارم.
این نویسنده و مترجم در پاسخ به اینکه هفته فرهنگی اصفهان باید در حوزه ادبی چه مسیری را طی کند، تصریح کرد: درهرصورت فکر میکنم این روند فعالیتهای فرهنگی را متوقف کرده است، باید در این حوزه تحولی صورت گیرد، به فرض نویسنده از طریق سایت برای دریافت مجوز اقدام میکند اما جوابیه به حدی طولانی میشود که انگیزهای برای نوشتن باقی نمیماند، کتابی که نوشته یا ترجمه میشود یکزمان مصرف دارد و تا مدتی تازگی و جذابیت دارد.
هفته فرهنگ نیاز به پایه و بنیان دارد
اولیایینیا با اشاره به میزان پرداختن به حوزه ادبیات در هفته اصفهان گفت: هر موقع که تقاضایی از مسئولان داریم میگویند مناسبت و نمایشگاهی در پیش است، در تهران فعالیتها بیشتر است و تعامل بیشتری بین اهل فرهنگ و وزارتخانه است اما در اصفهان، هنوز این احساس مثبت را ندارم؛ برای عموم بهویژه نوجوانان و جوانان که باید درگیر مسائل فرهنگی باشند چه فعالیتی انجامشده است؟
وی درباره فعالیت مرکز آفرینشهای ادبی قلمستان خاطرنشان کرد: زمانی در اصفهان جایزه ادبی و جشنوارههای فیلم و سینما و تئاتر برگزار میشد، این مدت خبری نبوده، باید افراد هنرمند و علاقهمند به کار گرفته و تشویق و ترغیب شوند، برنامههای واقعی نیاز به برنامهریزی و مدیریت دارد نه اینکه تنها برنامههای صوری در شهر برگزار شود.
این نویسنده و مترجم افزود: هفته فرهنگ نیاز به پایه و بنیان دارد، زمانی که «زاون» در قید حیات بود، بهعناوینمختلف برنامههایی برگزار میشد، سه جایزه ادبی و جشنوارههای فیلم کوتاه و بلند در اصفهان داشتیم، حوزه هنری فعال بود، کارگردانان و افراد به نام دعوت میشدند و اکران و نقد فیلم برگزار میشد.
وی گفت: مدتی است که خبرهایی ازایندست نمیشنویم و اکثر نویسندگان اصفهان منزوی و خانهنشین شدهاند و شاهد اتفاقات خوب گذشته نیستیم.
نظر شما