پیمان عینالقضاتی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: برای اینکه مدیریت شهری بتواند برای تسهیلگری در راستای تحقق شعار سال یعنی «مهار تورم، رشد تولید» نقش موثرتری داشته باشد، ابتدا لازم است این مجموعه بر اساس ماده ۸۴ قانون، اداره شود تا بهعنوان یک شرکت بازرگانی در کنار وظایف اصلی خود به تولید نیز بپردازد، اما در حال حاضر شهرداری اراک بر اساس ماده ۸۴ مدیریت میشود و امکان انجام این کار نیست.
وی افزود: شهرداریها نقش بسیار مؤثری در چرخه اقتصاد شهری دارند اما در استان مرکزی و شهر اراک تولید تنها به صنعت معطوف شده است، در حالی که با ایجاد تعامل بین دستگاههای مختلف میتوان در بخش اقتصاد شهری نیز برای تولید اقدام کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر اراک تصریح کرد: با احداث شرکتهای تخصصی میتوان مراکزی را برای تولید محصولاتی که امکان تولید آن در سطح شهر وجود دارد، ایجاد کرد؛ برای نمونه در شهر اراک میتوان با ایجاد بازارچه صنایع دستی یا محصولات خانگی به افزایش تولید در بخش شهری پرداخت.
وی با اشاره به نقش شهرداری در مهار تورم ادامه داد: از آنجا که شهرداری یک دستگاه خدماترسان محسوب میشود و تابع مقررات ملی است، در چند زمینه میتواند نقش مؤثری در مهار تورم داشته باشد، لذا سال جاری در شورای اسلامی شهر تلاش میکنیم با ایجاد تعادل از افزایش قیمت خدمات در این زمینهها جلوگیری کنیم.
عینالقضاتی با بیان اینکه قانونگذار، نرخگذاری و تعیین تعرفهها را به شوراها واگذار کرده است، افزود: بهرغم اینکه نرخ تورم در سال گذشته ۴۵ درصد شناسایی شده بود، شورای اسلامی شهر اراک تعرفههای خدمات شهرداری را در راستای شعار سال فقط ۲۰ درصد افزایش داده است.
رئیس شورای اسلامی شهر اراک خاطرنشان کرد: در این راستا تخفیفهایی نیز در نظر گرفته شده است و افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی تا سقف ۱۰۰ متر مربع، بهمدت یک ماه از پرداخت عوارض معاف شدهاند.
وی ادامه داد: در عوارض مسکن نیز ۳۰ درصد تخفیف برای اقشار آسیبپذیر، ۵۰ درصد تخفیف در بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی، ۱۰ درصد تخفیف برای خانوادههای سه فرزندی در نظر گرفته شده است و در پروژه اقدام ملی مسکن نیز تخفیف ۳۰ درصدی با اقساط ۳۶ ماهه بدون کارمزد پیشبینی شده است.
عینالقضاتی با اشاره به اقداماتی که سال گذشته برای تحقق شعار سال انجام گرفت، اضافه کرد: در شورای ششم برای برقراری ارتباط بین مدیریت شهری و مراکز دانشگاهی تلاشهای بسیاری شکل گرفت و جلسات متعددی با شرکتهای دانشبنیان در این مراکز برگزار شد تا شهرداری از این ظرفیتها در سازمانها و معاونتهای زیرمجموعه خود استفاده کند.
شورای اسلامی شهر اراک ادامه داد: در این راستا قراردادی با شرکت اکو برای بازیافت هوشمند زباله و تفکیک پسماند خشک از مبدا منعقد شد و این شرکت در حال حاضر در حال فعالیت در اراک است، در اقدامی دیگر نیز شهرداری با همکاری دانشگاه آزاد به شناسایی مشکلات مهم شهری و جستوجوی راهکار پرداخته است.
نظر شما