به گزارش خبرنگار ایمنا، روز گذشته به طور رسمی از تغییرات دولت سیزدهم در ترکیب وزرا رونمایی شد، بر این اساس سید مسعود میرکاظمی از سازمان برنامه و بودجه رفت و داوود منظور از سازمان امور مالیاتی کشور جانشین وی شد، البته این تغییرات از آموزش و پرورش آغاز شد و یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش به دنبال ایجاد مشکل در پرداخت حقوق اسفندماه فرهنگیان از سمت خود استعفا داده بود که رئیس جمهور با آن موافقت کرد.
در این خصوص رئیس جمهور در پیام نوروزی خود اظهار کرده بود که هیچکدام از مدیران چک سفید امضا برای حضور مستمر در دولت دریافت نکردند.
در این خصوص علی بهادری جهرمی درباره جزئیات تغییرات ایجاد شده در کابینه دولت سیزدهم اظهار کرد: برنامه دولت از آغاز فعالیت این بوده مدیرانمستمر مورد ارزیابی قرار گیرند و این در پیامنوروزی رئیس جمهور هم مورد تاکید قرار گرفت. در این زمینه امروز سه تغییر در مجموعه کلان اعلام عمومی میشود.
وی افزود: نخستین تغییر مربوط به سازمان برنامه و بودجه است؛ آقای داوود منظور که رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بود، به عنوان رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه جایگزین سیدمسعود میرکاظمی شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه آقای منظور تجربه مدیریتی بسیار موفقی در سازمان امور مالیاتی داشته است و طبق ارزیابیهای صورت گرفته سیاست دولت را خوب پیش بردهاند، گفت: وی با داشتن دکترای تخصصی اقتصاد و مدیریت بر گروه اقتصاد انرژی در دانشگاه، توان تخصصی برای ریاست بر سازمان برنامه و بودجه کشور را دارد.
بهادری جهرمی خاطر نشان کرد: آقای میرکاظمی از اواسط سال گذشته سال ۱۴۰۱ به دلیل عارضه قلبی چندبار از رئیس جمهور تقاضا کرده بود که مسئولیت را به دیگری منتقل کند که نظر رئیس جمهور بر این بود که در جریان تدوین بودجه ۱۴۰۲ هستیم و پس از فرآیند بودجه و ابلاغ آن انجام شود.
وی افزود: از خدمات میرکاظمی به عنوان مشاور همچنان در تیم اقتصادی دولت استفاده خواهد شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دومین تغییر مربوط به حوزه وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: سال گذشته با توجه به شرایط جهانی در حوزه امنیت غذایی و مشکلاتی که در سطح جهان رخ داد، الحمدلله با مدیریت آقای ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی کشور از ناحیه دچار مشکل نشد.
بهادری جهرمی با یادآوری تداوم تورم ناشی جنگ اوکراین بر بازار جهانی غذا و نیز اجرای سیاستهای مردمی سازی یارانهها اظهار کرد: بر اساس ارزیابیهای انجام شد، رئیس جمهور تصمیم گرفت تا در حوزه جهاد کشاورزی جابهجایی مدیریتی داشته باشند و بنابراین سید محمد آقامیری رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور که تجربیات موفقی در این زمینه داشته و دارای دکتری علوم اقتصادی و دکترای حرفهای در حوزه دامپزشکی است، به عنوان سرپرست وزارت جهاد کشاورزی منصوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: آقامیری تخصص کافی در حوزههای مرتبط با وزارت جهاد کشاورزی برخوردار است و سوابق و تجربه مدیریتی موفقی هم بهویژه در حوزه دامپزشکی داشته است.
سخنگوی دولت اضافه کرد: تغییر سوم مربوط به حوزه صندوق نوآوری و شکوفایی کشور است و آقای محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری به عنوان مدیرعامل جدید این صندوق معرفی میشود.
بهادری جهرمی توضیح داد: با توجه به اولویتهایی که حوزه نوآوری و شکوفایی و واحدهای پروژه مجموعههای دانشبنیان نخبگان دارد، رئیس جمهور تصمیم گرفت که خدمات دکتر خیاطیان که دارای دکترای مدیریت تکنولوژی از دانشگاه علامه طباطبایی و عضو هیئت علمی پژوهشکده علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی است، به عنوان مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کند.
اما پس از این تغییرات، سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «مدیریت کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی به ارث رسیده از دولت قبل، برقراری انضباط مالی، تراز کردن درآمدها و هزینهها در ۱۴۰۱، و رشد قابل توجه بودجه عمرانی بخشی از کارنامه تحسینبرانگیز دکتر میرکاظمی در سازمان برنامه و بودجه است.
با آرزوی توفیق و سلامتی برای این مدیر خدوم و دانا.»
رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه کیست؟
«داوود منظور» متولد ۱۳۴۳ از تهران و دارای مدرک تحصیلی دکتری علوم اقتصادی، گرایش اقتصادسنجی و اقتصاد بخش عمومی از دانشگاه تهران (۱۳۷۹) و کارشناسی ارشد اقتصاد و معارف اسلامی از دانشگاه امام صادق (ع) (۱۳۶۹) است.
منظور، پیش از این رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در دولت سیزدهم بود که با بستن گلوگاههای فرارهای مالیاتی، شناسایی مودیان جدید و راهاندازی سامانه مودیان و قانون پایانههای فروشگاهی در این سازمان تحول ایجاد کرده و وصول درآمدهای مالیاتی را نسبت به سالهای اخیر افزایش داد.
برخی از مهمترین دستاوردهای داوود منظور در سازمان امور مالیاتی کشور، رشد ۵۹ درصدی و تحقق ۱۱۳ درصدی درآمدهای مالیاتی، افزایش ۵۰ درصدی تعداد اظهارنامههای دریافتی، ایجاد پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مؤدیان مالیاتی، توسعه سامانه مؤدیان و ایجاد کارپوشه برای بیش از ۱۰ میلیون مؤدی، شناسایی بیش از ۱۸.۸ میلیون پذیرنده بانکی و الصاق بیش از ۹.۳ پذیرنده به سازمان مالیاتی بود.
همچنین سمتهای قائم مقام مدیرعامل و معاون مالی و امور مجامع شرکت مادرتخصصی توانیر، معاون وزیر نیرو در برنامهریزی و امور اقتصادی، معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون برنامهریزی در معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، مشاور اقتصادی وزیر نیرو، دبیر کمیته ملی انرژی جمهوری اسلامی ایران، نماینده کشور در شورای جهانی انرژی و مشاور رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد.
یکی از اقدامات مؤثر در دورهی مسئولیت داوود منظور در سازمان امور مالیاتی افزایش ۵۲ درصدی تعداد مودیان مالیاتی و رشد ۵۶ درصدی درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۱ بوده است.
داوود منظور نیز با علنی شدن تغییرات و رفتن وی به سازمان برنامه و بودجه، در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت: "بسم الله الرحمن الرحیم".
نظر شما