سرهنگ علیرضا طاهری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه طی سال گذشته ۱۱۶۹ اصله درخت در استان توسط افراد ناآگاه و سودجو قطع شد، اظهار کرد: در ابلاغیه جدید دولت، مجازات سختتری نسبت به قبل برای متخلفان و سوداگران طبیعت تدوین شده و تخلفات افراد سودجو اکنون در مراجع قضائی در حال پیگیری است.
وی حفاظت از منابع طبیعی را با فرهنگسازی در جامعه میسر دانست و افزود: حمایت و جلوگیری از تخریب زیستمحیطی انسانی و جانوری همت همگانی را طلب میکند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان با تاکید بر اینکه باید فرهنگ نگهداری درخت در جامعه نهادینه شود، گفت: یکی از بهترین راههای فرهنگسازی کاشت درختان، تشویق نسل آیندهساز به حفاظت از آنها است، زیرا یک درخت به مثابه یک انسان ارزشمند تلقی میشود. خانوادهها، سازمان آموزش و پرورش و صدا و سیما نقش بسزایی در ترویج محافظت درختان از همان دوران ابتدایی در کودکان دارند.
وی درباره ثمره طرح توسعه جنگل طی ۵۰ سال گذشته در استان اصفهان، اضافه کرد: با کاشت جنگلهای دشت کاشت و حفاظت منابع طبیعی از آنها در مناطق شرق و شمال استان، کمتر شاهد نفوذ گردوغبار و خیزش گردوخاک در سطح شهر از این نقاط هستیم.
طاهری افزود: تاکنون در ترویج نگهداری و محافظت از درختان جنگلی، دست کاشت و مراتع در طبیعت نکات لازم به افراد اطلاعرسانی شده و پایش و نظارت بر اقدامات برخی افراد سودجو با سابقه کیفری قطع درختان نیز توسط نیروهای یگان منابع طبیعی و دیگر ارگانها و سازمانهای مرتبط اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه درختان از لحاظ زیستمحیطی تثبیتکننده خاک هستند و از وقوع سیلابها و انتشار گردوغبار در سطح شهرها جلوگیری میکنند و نقش بسزایی در اکسیژندهی دارند، همچنین ترسیبکننده کربن در طبیعت بوده و نقش مؤثری در بهبود تغذیه آبهای زیرزمینی دارند، گفت: برخی سوداگران و سودجو بدون توجه به عواقب و آسیبهای زیست محیطی انسانی و جانوری اقدام به قطع و نابودی درختان میکنند.
نظر شما