کتاب‌هایی درباره حضرت خدیجه (س)

«یوما»، «سرور زنان جهان، ام‌المؤمنین حضرت خدیجه کبری (س)»، «خصایص ام‌المؤمنین خدیجه کبری (س)» و «حامیة الرسول» نمونه کتاب‌هایی هستند که درباره شخصیت و دوران زندگی حضرت خدیجه (س) نوشته‌ شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سبقت در اسلام، اولین زن مسلمان بودن، بیشترین صحبت و معاشرت با پیامبر داشتن، مورد محبت و اشتیاق رسول خدا بودن، انفاق بی‌نظیر، حمایت از پیامبر اکرم (ص) در سخت‌ترین ایام، اولین همسر پیامبر بودن، مادر فاطمه زهرا (س)، از همه بالاتر ‏فردی که فرشته وحی الهی سلام و تحیت خداوند را برای او آورده است، گوشه‌هایی از فضائل و مناقب بانویی است که همه ‏ائمه معصومین (ع) به فرزندی او افتخار می‌کنند. ‏

به مناسبت فرارسیدن سالروز وفات ام‌المؤمنین، حضرت خدیجه (س)، ایمنا اطلاعات کتاب‌شناسی آثار منتشرشده پیرامون درباره این بانوی بزرگ را در یک دهه اخیر مرور کرده است.

کتاب‌هایی درباره حضرت خدیجه (س)

«یوما»

این رمان اثری است که برای مخاطبان ادبیات دینی و برای انواع مختلف سلایق، حرف‌هایی جدی و تازه دارد. بستر اصلی این رمان بیان فرازهایی از زندگی حضرت خدیجه کبری (س) است. نویسنده موقعیت زمانی روایت خود را از ساعت‌های منتهی به ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) شروع کرده است و با توصیف توأمان موقعیت منزل، ذهنیت حضرت خدیجه و مردمان شهر را که نمایندگانی از آن‌ها به‌بهانه‌هایی به منزل پیامبر رفت‌وآمد دارند، داستانی تعریف می‌کند که بیشتر از جذابیت‌های قصه‌پردازانه، از منظر روایت لذت‌بخش است.

نویسنده به‌دلیل نیت خود برای جلب بخش وسیعی از مخاطبان، با وجود انتخاب یک زاویه‌دید غالب، به‌صورت متناوب نقطه نگاه پرداخت روایت را تغییر می‌دهد. درواقع چندین روایت موازی را با چند زاویه‌دید به‌ظاهر متفاوت با یکدیگر در دل داستان نشانده است. او راوی سکنات و وجنات خدیجه کبری در آستانه میلاد حضرت زهرا است. نویسنده در این نقش، به‌زیبایی هرچه‌تمام‌تر، تصویری مینیاتوری و بسیار تأثیرگذار از شیفتگی بانوی بزرگ اسلام به پیامبر اکرم را تصویر کرده است. خلق صحنه‌هایی چون عطرآمیزشدن بدن کودکانی که پیامبر آنان را نوازش می‌کرد و دیالوگ‌هایی که نمایانگر گفت‌وگوی رسول اکرم (ص) با خدیجه است، از درخشان‌ترین و ماندگارترین بخش‌های این رمان، از این منظر است.

کتاب‌هایی درباره حضرت خدیجه (س)

«سرور زنان جهان، ام‌المؤمنین حضرت خدیجه کبری (س)»

کتاب سرور زنان جهان ام‌المؤمنین حضرت خدیجه کبری (س) به جهت تبیین شخصیت بزرگ بانوی اسلام تألیف شده است. حضرت خدیجه کبری نساءالعالمین (س) یکی از چهره‌های درخشان اسلام، همسر پیامبر گرامی اسلام (ص) و مادر حضرت فاطمه (س) است. ایشان در دوره‌های مختلف زندگانی خویش، از جوانی تا ازدواج و تشکیل خانواده، با حضور در صحنه‌های مختلف اجتماعی، الگوهای عملی فراوان برای مسلمانان به یادگار گذاشته‌اند، اما به دلایل مختلف از فضائل و مناقب آن حضرت همچنان پنهان مانده است؛ که در این کتاب سعی بر بازگویی این فضائل پنهان شده است.

این کتاب سه بخش کلی دارد. ابتدا به گوشه‌هایی از زندگانی خدیجه (س) در عصر جاهلیت و جایگاه رفیع اجتماعی ایشان در آن زمان اشاره شده و سپس به تبیین شخصیت دینی و اخلاقی خدیجه (س) به عنوان نخستین زن ایمان آورنده به پیامبر اسلام (ص) پرداخته شده است. در ادامه نویسنده به خدمات خدیجه (س) به دین اسلام به‌ویژه با بذل مال خویش در این راه اشاره کرده و به اثبات باکره بودن ایشان تا قبل از ازدواج با شخص پیامبر اسلام (ص) پرداخته و به برخی از شبهات تاریخی در این زمینه پاسخ داده است. سپس بهنحوه ازدواج خدیجه (س) با رسول خدا (ص) اشاره کرده و بعضی از فضائل ایشان، نمونه‌هایی از رفتار و اخلاق وی، برخی از ابعاد تربیتی در زندگی ایشان، مقامات معنوی خدیجه (س) نزد معصومین (ع) و شکوه تاریخی این بانوی بزرگ اسلام به تصویر کشیده شده است.

کتاب سرور زنان جهان ام‌المؤمنین خدیجه کبری (س) به قلم اکرم‌السادات هاشمی‌نژاد از سوی مرکز بین‌المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص) به چاپ رسیده است.

کتاب‌هایی درباره حضرت خدیجه (س)

«خصایص ام‌المؤمنین خدیجه کبری (س)»

کتاب «خصایص ام‌المؤمنین خدیجه کبری (س)» در ۶۸۴ صفحه شامل ۱۶۰ ویژگی از خصوصیات همسر وفادار پیامبر اکرم (ص) و دارای یک پیشگفتار و ۱۶۰ فصل است. مؤلف در فصل‌های این کتاب می‌کوشد بر آیات قرآن و روایات معتبر تکیه کند و با بهره‌وری از آیات و روایات معتبر در منابع شیعه و سنی اشاره به ویژگی‌هایی از خصوصیات خدیجه کبری (س) کرده است و در حد توان، فضائل آن حضرت را بازگو می‌کند. از ویژگی‌های مهم این کتاب، پرداختن به برخی جعلیات تاریخی درباره خدیجه (س) و ذکر بی‌محتوایی و عدم سندیت تاریخی برخی انتساب‌ها و برشمردن صفات عالی آن حضرت است.

در کتاب «خصایص ام‌المؤمنین خدیجه الکبری (س)»، به بررسی شخصیت آن بانوی با فضیلت پرداخته‌شده است که ویژگی‌های وی همانند ایمان و اعتقاد راسخ، نجابت و پاکدامنی، حق‌جویی و حق‌پذیری، ایثار و فداکاری، حسن رفتار با همسر، راستی و درستی، و مقاومت و صبوری از او شخصیت ممتازی ساخته است که وی را به عنوان یکی از بهترین الگوهای کمال و جمال انسانی برای همه مسلمانان به‌ویژه بانوان حق طلب مطرح می‌کند، ویژگی‌های والایی که سبب شرافت مقام و کسب امتیازات منحصربه‌فردی همچون (اصطفا و برگزیده از سوی خدا)، (برخورداری از سلام خداوند و جبرئیل (ع))، (مباهات خداوند بر فرشتگان کریمش به وجود او)، (افتخار مادری بر نسل پاک پیامبر (ص))، (محسوب شدن از جمله اصحاب اعراف)، (قرار گرفتن در زمره مقربین بهشتی) برای آن بانو شد.

کتاب‌هایی درباره حضرت خدیجه (س)

«حامیة الرسول»

کتاب «حامیة الرسول» در ۳۰۵ صفحه، ضمن اشاره به ۵۳ ویژگی بر حسب سن شریف و مبارک حضرت خدیجه کبری (س) به ذکر فضائل و شخصیت آن حضرت پرداخته است. کتاب محبوبة المصطفی (ص) نیز در ۹۶ صفحه، درواقع سیری کوتاه در زندگانی ام‌المؤمنین حضرت خدیجه کبری (س) کرده است. مؤلف این سه کتاب، حسین تهرانی است که سعی کرده است سه کتاب در سه سطح برای عموم جامعه تألیف کند و انتشارات طوبای محبت در قم موفق به انتشار آن شده است که امید آن می‌رود در ایام وفات آن بانوی مکرمه یعنی در دهم ماه رمضان، این کتب مورد استفاده علاقه‌مندان معارف دینی و اسلامی قرار گیرد.

کد خبر 651566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.