محمود معلمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبر امام راحل، تا به امروز یکی از مسائلی که گریبانگیر مردم بوده مشکلات اقتصادی است.
وی افزود: امروز نه تنها کشور ایران، بلکه همه دنیا با مشکلات اقتصادی روبرو است و همین عنصر به عاملی برای جنگها و تنشهای سیاسی در دنیا تبدیل شده است.
این کارشناس سیاسی خاطر نشان کرد: جنگ اخیر بین اوکراین و روسیه و سایر نبردها ریشه اقتصادی دارند. صادرات گندم یا سلاح در این نبردها به عینه مشهود است؛ بنابراین همه دنیا با این مسائل و رویدادها روبرو است.
وی تصریح کرد: سالهای متمادی است که رهبر معظم انقلاب نام و عنوان سال را اقتصادی انتخاب میکنند تا هم مردم و هم مسئولان، باید روی مسئله اقتصاد تمرکز کرده و نسبت به رفع مشکلات این بخش حساسیت داشته باشند و اقدام کنند.
معلمی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان رشد تولید و مهار تورم اظهار کرد: تورم باگرانی متفاوت است. تورم یا تولید ریشه در مسائل زیادی دارد. هرچه تولید زیادتر باشد بیکاری کاهش مییابد و قیمتها کمتر میشود. همچنین عرضه و تقاضا در اقتصاد یک اصل بنیادین است. زمانی که عرضه بیشتر باشد و تقاضا کمتر باشد طبیعی است که قیمت کاهش مییابد.
وی ادامه داد: اقتصاد سه جهت و محور اساسی دارد و اگر این سه عامل همکاری نکنند مشکلات اقتصادی به صورت ریشهای و بنیادین حل و فصل نخواهند شد.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: قانونگذاران در مجلس باید قوانین درست و کاربردی تصویب کنند تا از نظر تخصصی مهار تورم حاصل شود. مجریان هم در دولت به شکل مستقیم و غیرمسقیم در این رابطه نقش دارند.
وی تاکید کرد: بخش سوم مردم هستند، عرضه و تقاضا یک اصل است زمانی که جنسی کمیاب میشود مردم برای خرید همان یک یا چند قلم هجوم میآورند و برخی سو استفاده کنندگان احتکار میکنند؛ این نکته بسیار مهم است و اگر مردم خواستار حل مشکلات اقتصادی هستند باید به این مسائل توجه داشته باشند.
معلمی گفت: مردم اگر مشاهده کردند جنسی در بازار با کاهش تولید یا کاهش واردات روبرو شد برای خرید هجوم نبرند تا خود به خود قیمت کاهش یابد و بازار به تعادل برسد؛ بنابراین نقش مجریان، قانونگذاران و مردم در کنار هم باید اتفاق بیفتد تا تاثیرگذاری و اثربخشی درستی در اقتصاد شاهد باشیم.
وی افزود: اگر یکی از این سه جز درست عمل نکند مشکلات اقتصادی حل و فصل نخواهد شد. اگر چه نامگذاری شعار سال تاثیرگذار است اما این بیشتر از نظر روانی مدنظر است. در اصل اقتصاد هم بخشی از نوسانات روانی و تحت تاثیر برخی شایعات و اخبار ضد و نقیض است.
کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: مردم باید در این رابطه با دقت و هوشمندی و نه احساسی و هیجانی برخورد و اقدام کنند. قانونگذاران هم باید درست تصمیم بگیرند و با برنامه عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه در برخی شهرهای کوچک به صورت طایفهای با مسائل برخورد میشود یا در جاهایی دیگر شاهد رفتارهای حزبی و گروهی هستیم ادامه داد: باید با برخی مسائل تخصصی برخورد کرد و افرادی وارد مجلس شورای اسلامی شوند که عاقلانه همراه با تخصص و دقت برای رفع مشکلات و معضلات کشور تصمیم بگیرند و با برنامه مدون عمل کنند.
نظر شما