به گزارش خبرنگار ایمنا، بیشک کشورمان با تمدن و تاریخی کهن، دائرهالمعارفی از فرهنگ، رسوم و آئینهای مختلف است که در کنار گستره جغرافیایی و تنوع فصول، این کشور را به یکی از متنوعترین کشورها ازلحاظ گردشگری تبدیل کرده است.
هرچند این ظرفیت آنطورکه باید، تاکنون شکوفا نشده اما بیشک تنوع مناطق گردشگری کشورمان نهتنها برای ما بلکه در بین گردشگران خارجی نیز زبانزد است، اما نکتهای که نیاز دارد بیشازپیش روی آن تمرکز شود، معرفی هر چه بیشتر این جاذبهها به گردشگران است.
خبرگزاری ایمنا در ایام نوروز، هر روز به معرفی جاذبههای گردشگری، صنایعدستی و خوراک محلی استانهای کشور پرداخته است. در این مطلب به معرفی جاذبههای بکر گردشگری «استان کهگیلویهوبویراحمد» پرداختهایم.
باغ چشمه بلقیس
سعید طالبیپور، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کهگیلویهوبویراحمد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: این استان به سرزمین لالهها و پونهها معروف است و با توجه به اینکه ۲۰ درصد از جنگلهای زاگرس و ۱۰ درصد روان آبها را به خود اختصاص داده، به پایتخت طبیعت ایران معروف شده است. به همین جهت این استان دارای جاذبههای طبیعی و گردشگری فراوانی است که یکی از این جاذبهها «باغ چشمه بلقیس» است.
وی افزود: این مکان گردشگری در چهار کیلومتری شهر «چرام» در مسیر جاده چرام -گچساران قرارگرفته است و هرساله گردشگران فراوانی را برای سفر به خود جلب میکند. این باغ دارای جاذبههای گردشگری و طبیعی فراوانی است و بهترین زمان سفر به این مکان گردشگری به دلیل قرارگیری در منطقه خشک و گرم استان کهگیلویهوبویراحمد فصل بهار است.
تل خسرو
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کهگیلویهوبویراحمد تصریح کرد: جاذبه بکر گردشگری این استان مکانی به نام «تل خسرو» است که در اوایل بهار منظره طبیعی و بکر از دشت شقایقها را برای گردشگران و مسافران نوروزی به نمایش میگذارد. این مکان بکر طبیعی گردشگری در جنوب شهر یاسوج واقع در فاصلهای کمتر از پنج کیلومتری این شهر قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه «تل خسرو» علاوه بر جاذبههای طبیعی قدمت آن به پنج هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد، گفت: این مکان بهعنوان یکی از مکانهای مهم باستانشناسی کشور شناخته میشود و تاکنون کاوشهای باستانی فراوانی در این منطقه صورت گرفته است، همچنین این منطقه در سال ۱۳۷۶ با شماره ۱۵۵۲ در فهرست آثار تاریخی و ملی ایران به ثبت رسید.
آبشار یاسوج
طالبیپور تصریح کرد: استان کهگیلویهوبویراحمد را به استان آبشارهای کشور میشناسند که یکی از معروفترین آبشارهای کشور به نام «آبشار یاسوج» در این استان قرار دارد. این آبشار در فاصله دو کیلومتری مرکز شهر یاسوج و در شمال این شهر واقعشده است. این آبشار با ارتفاع ۱۰ متر از دل کوهای زاگرس میجوشد و منظرهای بکر و طبیعی را از خود به نمایش میگذارد.
وی اضافه کرد: این آبشار در انتهای تنگهای قرار دارد که برای دستیابی به آن لازم است مسیری بالغبر ۱۵۰ متر را طی کرد تا به این مکان بکر طبیعی رسید. بهترین زمان برای سفر به این منطقه گردشگری فصل بهار و تابستان است که خوشبختانه اداره کل میراث فرهنگی با همکاری استانداری ظرفیتهای اقامتی و گردشگری را در این مکان فراهم آورده است.
دریاچه کوه گل
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کهگیلویهوبویراحمد اظهار کرد: یکی از زیباترین و بکرترین مناطق گردشگری این استان «دریاچه کوه گل» است. این مکان ازلحاظ جاذبههای طبیعی بهاندازهای زیبا است که گردشگران زیادی را نهتنها از سرتاسر کشور بلکه از نقاط مختلف دنیا به خود میکشاند.
وی ادامه داد: این مکان گردشگری در ۳۲ کیلومتری شهر یاسوج، هشت کیلومتری شهر سیسخت، در دهانه انبری گردنه بیژن واقعشده است و بهعنوان بخشی از طبیعت منطقه کوهستانی دنا شناخته میشود. به لحاظ موقعیت جغرافیایی این دریاچه همچون دریاچههای فصلی منطقه کوهستان دنا تا اواخر بهار پرآب بوده و در فصل تابستان بهمرور آب دریاچه خشک میشود به همین جهت بهترین فصل برای سفر به این منطقه گردشگری فصل بهار است.
آرامگاه حکیمه خاتون
طالبیپور گفت: استان کهگیلویهوبویراحمد جدا از جاذبههای طبیعی، مکانهای گردشگری معنوی دارد که یکی از معروفترین مکانهای گردشگری معنوی این استان «آرامگاه حکیمه خاتون» است که در ۸۱ کیلومتری جنوب گچساران در ضلع شرقی روستای بیبی حکیمه از توابع و روستاهای این شهرستان، حدفاصل بندر گناوه به مرکز گچساران (دوگنبدان) در میان تنگهای بزرگ و طولانی قرارگرفته است که هرساله جمع انبوهی از گردشگران به این مکان معنوی برای زیارت سفر میکنند.
ستونهای دوگور دوپا
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کهگیلویهوبویراحمد با اشاره به جاذبههای تاریخی این استان گفت: یکی از معروفترین جاذبههای تاریخی استان کهگیلویهوبویراحمد در شهر «باشت» قرار دارد. این شهر یکی از شهرهای گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد است که طبیعت زیبا و آثار تاریخی بسیاری در دل خود نهفته دارد.
وی ادامه داد: اثر تاریخی معروف در شهر باشت «ستونهای دوگور دوپا» است که بهعنوان یکی از مهمترین اثر تاریخی این استان شناخته میشود و در تاریخ بهمن ۱۳۷۹ با شماره ثبتی ۲۹۸۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این اثر تاریخی معروف در روستای شوش در هفت کیلومتری شهرستان باشت واقعشده است.
نظر شما