به گزارش خبرنگار ایمنا، علی احمدی امروز _سهشنبه شانزدهم اسفندماه_ در ستاد استانی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با بیان اینکه میزان نرخ باروری کلی (TFR) در استان بر اساس آخرین گزارشهای موجود ۱.۷ است، اظهار کرد: آمار باروری در استان چهارمحالوبختیاری نگران کننده و در چند استان از جمله مازندران، سمنان، البرز و تهران بسیار نگران کننده است.
وی افزود: برای جانشینی طبیعی جمعیت، لازم است هر زن در بازه سنی باروری، ۲.۱ تا ۲.۲ به صورت عملی فرزند زنده به دنیا آورد و به صورت نظری این شاخص باید بالای دو و نیم باشد؛ به این موضوع سطح جانشینی جمعیت گفته میشود و بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت این رقم در دهه ۶۰ و در ایران ۶.۸ بود، اما در سال ۹۹ این رقم به زیر دو رسیده است.
رئیس مرکز استان چهارمحالوبختیاری گفت: میزان نرخ باروری در استان بر اساس آخرین گزارشهای موجود ۱.۷ و این آمار در مقایسه با متوسط مورد انتظار کشوری سطح جانشینی یعنی رقم ۲.۵ کمتر و نگرانکننده است؛ اگرچه استان در رابطه با شاخصهای مانند نرخ طلاق و سالمندی که در فرزندآوری مؤثر است وضعیت بهتری نسبت به میانگین کشوری دارد، اما درصد نرخ تجرد در استان بالا است و باید برای کاهش آن راهکارهایی در زمینه ازدواج آسان، اشتغال، بهبود معیشت و فرهنگسازی را در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد: استانهای کشور بهلحاظ شاخص باروری کلی به پنج دسته تقسیم شدند که شامل باروری بسیار پایین ۱.۲ درصد و کمتر، باروری پایین ۱.۵، باروری کمتر از سطح جانشینی بین ۱.۵ تا ۲.۱ درصد، سطح جانشینی ۲.۱ و بالاتر از سطح جانشینی ۲.۱ و بیشتر است.
احمدی خاطرنشان کرد: با توجه به پایین بودن نرخ سطح جانشینی و کاهش فرزندآوری در استان، برنامه عملیاتی تحت عنوان بوم راهبردی حل بحران جمعیتی استان تدوین شده و کاهش پیامدها و چالشهای بحران جمعیت در استان را مورد هدف خود قرار داده است.
نظر شما