به گزارش ایمنا، سومین روز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور دیروز _دوشنبه، هشتم اسفندماه_ در سه نوبت برگزار شد و همچنان تبصرهها و پیشنهادهای نمایندگان به بخشهای درآمدی بودجه اختصاص داشت.
تعیین سازوکار دریافت آببها از صنایع آببر
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی شیفت اول از سومین روز بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲، تا پایان تبصره ۹ از بخش درآمدی را مورد بررسی و تصویب قرار دادند.
نخستین مصوبه نمایندگان در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲، تعیین سازوکار اخذ بهای آب تحویلی به صنایع و معادن آببر بود.
بر این اساس بهای آب تحویلی به رشته فعالیتهای صنایع و معادن آب بر از منابع آبی، در پایان زمانبندی ابلاغ شده، معادل متوسط بهای تمامشده طرحهای اجرایی جایگزین تأمین و بر اساس آخرین فهارس بهای ابلاغی در محدوده استقرار صنایع تعیین میشود.
معافیت محیط زیست از پرداخت هزینههای دادرسی
پس از بررسی بند دیگری از بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲، سازمان حفاظت از محیط زیست از پرداخت ۷۰ درصد هزینههای دادرسی در دعاوی حقوقی معاف شد.
نمایندگان در جریان رسیدگی به این بند، با پیشنهادات حذف این بند و همچنین پیشنهاد بازگشت به اصل لایحه که در آن سازمان محیط زیست به طور کامل از پرداخت هزینههای دادرسی معاف میشد، مخالفت کردند.
در مصوبهای دیگر نمایندگان با قبول پیشنهاد الحاقی جعفر قادری به تبصره ۸ لایحه بودجه سال آتی، سازوکار محاسبه عوارض مالکان زمینهایی که در طرحهای بازنگری و یا الحاق به طرحهای جامع، هادی و تفصیلی شهرها به محدوده شهر ملحق میشوند را تعیین کردند.
همچنین نمایندگان امتیازاتی را برای صادرکنندگان صنایع دستی تعیین کردند که بر اساس آن اخذ هرگونه تعرفه و عوارض صادراتی و الزام به پیمانسپاری ارزی و تعهد بازگشت ارز حاصل از صادرات در خصوص صادرات صنایع دستی به جز میزان ارزش مواد اولیه مصرف شده ممنوع است.
وزارت نیرو و جهاد موظف به آبرسانی به عشایر
در ادامه جلسه علنی نوبت صبح، وزارت جهاد کشاورزی با تصمیم نمایندگان موظف شد تا با همکاری وزارت نیرو آبرسانی سیار مورد نیاز عشایر را با قیمت معادل تعرفه خدماتی یا تجاری هر کدام که کمتر است برای جامعه عشایری تأمین نماید.
همچنین مقرر شد که در سال ۱۴۰۲ کمکهای نقدی و غیرنقدی خیرین در طرحهای آبرسانی روستایی با تأیید وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب شود.
در مصوبهای دیگر، نمایندگان به دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی دولتی اجازه دادند تا سقف درآمد اختصاصی خود در سال ۱۴۰۱ نسبت به اخذ تسهیلات از بانکها در سال آینده اقدام کنند.
تعرفه گاز تأسیسات گردشگری مشابه تعرفه خدمات
در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور با تصویب مجلس، تعرفه گاز مصرفی تأسیسات گردشگری و صنایع دستی و آبدرمانیها و هتلها در سال آینده مشابه تعرفه خدمات محاسبه و تعرفه برق موارد موضوع این بند در مناطقی که فاقد گاز میباشند برابر تعرفه مصارف عمومی در قانون مانع زدایی صنعت برق در نظر گرفته میشود.
همچنین شرکتها، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مکلف به واریز ۶۰ درصد از هزینه امور پژوهشی خود به صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری شدند.
ثبت ۷۰۰۰ پیشنهاد بودجهای از سوی نمایندگان
در بخشی از جلسه علنی نوبت اول، محمدباقر قالیباف از ثبت ۷۰۰۰ پیشنهاد بودجهای از سوی نمایندگان جهت طرح در صحن مجلس خبر داد.
رئیس مجلس در پاسخ به اخطار قانون اساسی مطرح شده از سوی جبار کوچکینژاد؛ نماینده رشت درباره عدم اعطای فرصت به نمایندگان از سوی هیئت رئیسه جهت طرح پیشنهاد با بیان اینکه «۷۰۰۰ پیشنهاد ثبت شده است» اظهار کرد: در این ۱۰ روز هرچقدر که تلاش کنیم حداکثر میتوانیم ۲۲۰ الی ۲۳۰ پیشنهاد را در صحن مطرح و بررسی کنیم؛ این درحالی است که هر کدام از نمایندگان اصرار دارند که در هر تبصره چند پیشنهادشان مطرح شود، که این موضوع امکان پذیر نیست.
هشت مصوبه درآمدی در شیفت دوم
در شیفت دوم از سومین روز بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲، نمایندگان مجلس شورای اسلامی هشت مصوبه در بخش درآمدی داشتند.
در جلسه علنی نوبت عصر، نمایندگان شرکت شهرکهای صنعتی را مکلف کردند تا با اعلام وزارت میراث فرهنگی بخشی از شهرکها را در اختیار فعالان و تولید کنندگان صنایع دستی قرار دهد.
بر اساس این مصوبه کلیه معافیتها و مزایای شهرکهای صنعتی به این واحدهای تولیدی صنایع دستی نیز تعلق میگیرد.
همچنین نمایندگان به وزیر دادگستری اجازه دادند تا حداکثر یک هزار میلیارد تومان (همت) از بخشی از منابع درآمد سالانه قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب ۱۳۹۵/۲/۲۰ را از محل اعتبارات صندوق تأمین خسارتهای بدنی دریافت کند.
تعیین حقالثبت اسناد در سامانه ثبت الکترونیک
در جریان بررسی بند دیگری از بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲، حقالثبت اسناد ثبت شده توسط پلتفرمهای بخش خصوصی در سامانه ثبت الکترونیک اسناد مشخص شد.
بر این اساس، فرماندهی انتظامی موظف است پلاک را صرفاً از طریق مؤسسات مجاز و صاحب صلاحیت غیردولتی تعویض و تعرفه مندرج در جدول شماره (۱۶) این قانون را از متقاضی دریافت و سهم مؤسسه ذیربط را بهطور مستقیم پرداخت و مابقی را به ردیف درآمدی ۱۴۰۱۱۴ جدول شماره (۵) این قانون نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید.
میزان مالیات واحدهای مسکن مهر
در ادامه جلسه علنی نوبت عصر امروز، با تصویب مجلس میزان مالیات واحدهای مسکن مهر برای سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲، ۳۰۰ هزار تومان تعیین شد.
به موجب این مصوبه، برات مالیات طرح (پروژه) های مسکن مهر بابت هر واحد مسکن مهر و واحدهای احداثی موضوع قانون جهش تولید مسکن (شامل ساخت، آماده سازی، محوطه سازی، زیربنایی و روبنایی) برای سالهای ۱۳۹۸ الی ۱۴۰۲ در طرح (پروژه) های تفاهمنامه سهجانبه با سازندگان و تعاونیها و پیمانکاران فرعی طرف قرارداد با آنها با هر نوع قرارداد و با معرفی وزارت راه و شهرسازی معادل سه میلیون ریال برای هر واحد تعیین میشود و هیچگونه مالیات دیگری به غیر از مالیات بر ارزشافزوده بابت خرید مصالح به این طرح (پروژه) ها تعلق نمیگیرد.
ساز و کار تکمیل و احداث طرحهای حمل و نقل
نمایندگان در مصوبهای دیگر سازوکاری برای تکمیل و یا احداث طرحهای انتفاعی بخش حمل و نقل تعیین کردند.
بر این اساس، هر یک از شرکتها و سازمانهای تابعه وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل مکلف هستند صددرصد از سود قابل تقسیم خود را پس از کسر مالیات، ۵۰ درصد سود ویژه و سود سهام دولت مندرج در پیوست شماره سه این قانون تا سقف ۱۰ هزار میلیارد ریال به حساب صندوق توسعه حملونقل نزد خزانهداری کل کشور که توسط وزارت راه و شهرسازی اعلام میشود، واریز کنند.
تصویب فروش املاک مازاد دستگاههای اجرایی از دیگر تصمیمات مجلس در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ بود.
در جریان بررسی این بند بابک افقهی، مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه مجلس گفت که درآمد پیشبینی شده برای مولدسازی ۱۰۸ هزار میلیارد تومان است که ما این موضوع را در لایحه بودجه آوردیم تا مجوز مولدسازی گرفته شده از مقام معظم رهبری در طی فرآیند قانونی قرار گیرد.
شرکتهای بیمهگر موظف به دریافت مفاصاحساب بدهی عوارض آزادراهی
در ادامه بررسیهای مربوط به بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲، با تصویب مجلس، فرماندهی کل انتظامی و شرکتهای بیمهگر موظف به اخذ مفاصاحساب بدهیهای ناشی از عوارض آزادراهی از متقاضیان تعویض پلاک خودرو و خدمات بیمه شخص ثالث شدند.
همچنین سازوکاری برای پرداخت بدهیهای دستگاههای اجرایی به شهرداریها و سازمان تأمین اجتماعی و نهادهای عمومی غیردولتی و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح تعیین شد.
بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در شیفت سوم
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سومین نوبت از دومین روز از جلسات بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ به ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ پرداختند.
جلسه علنی نوبت سوم در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ با بررسی تبصره ۸ در بخش درآمدی آغاز شد که در این جلسه تا بند (ی) تصویب شد.
در ادامه این جلسه نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازوکار پیشبینی شده در قانون برنامه ششم برای توسعه روشهای آبیاری نوین و بازسازی و نوسازی قنوات را در لایحه بودجه ۱۴۰۲ تنفیذ کردند.
بر این اساس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی بند (الف) تبصره ۸ لایحه را به تصویب رساندند که بر اساس بند الف تبصره ۸؛ تبصره ذیل بند (ب) ماده (۳۵) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با اصلاحات آن در سال ۱۴۰۲ تنفیذ میگردد و دولت مکلف است اعتبار طرحهای ذیل برنامههای ۱۳۰۶۰۱۲۰۰۰ و ۱۳۰۷۰۰۲۰۰۰ را بهعنوان سهم کمک بلاعوض دولت هزینه کند.
سازوکار کنتوردار شدن چاههای کشاورزی
همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی نوبت سوم سازوکار کنتوردار شدن چاههای کشاورزی را تعیین کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای کنتوردار شدن چاههای کشاورزی شرکتهای آب منطقهای را مکلف کردند تا از مصرفکنندگان آب کشاورزی از چاههای مجاز فاقد کنتور هوشمند معادل دو برابر ظرفیت پروانه بهرهبرداری آنها و از چاههای دارای کنتور هوشمند مبالغ معینی را دریافت کنند.
در این جلسه که ششمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ بود، نمایندگان مجلس شورای اسلامی عوارض صادراتی محصولات کشاورزی آببر در سال آینده را به میزان ۰.۵ درصد تعیین کردند.
همچنین در ادامه ششمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ نمایندگان مجلس مصوب کردند که تعرفه آب مصرفی کشتهای گلخانهای و کشاورزی صنعتی در سال آینده به نرخ مصوب فعالیتهای کشاورزی محاسبه شود.
نظر شما