به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، ناصر امانی در یکصدوسیو یکمین جلسه شورای شهر تهران و در جریان بررسی تبصره ۱۷ لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری تهران اظهار کرد: بر اساس این تبصره به شهرداری تهران اجازه داده میشود در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۰ درصد از کارکنان کاهش یافته نسبت به جذب هدفمند بر اساس شاخصهایی از قبیل جوانگرایی، شایسته گزینی، تعهد و تخصص و بر اساس نیاز شهرداری اقدام کند؛ در صورت نیاز مازاد بر سقف شده، شهرداری تهران موظف است مجوز قانونی را از شورای اسلامی شهر تهران اخذ کند.
وی افزود: به شهرداری تهران اجازه داده میشود نسبت به جابجایی نیروهای انسانی مناطق، سازمانها و شرکتها جهت تأمین کسری نیروی انسانی واحدهای سازمانی، متناسب با مسئولیتهای محوله آنها اقدام کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه به شهرداری تهران اجازه داده میشود تا از محل کمک به بازخرید و بازنشستگی انگیزشی کارکنان مازاد سازمانها و شرکتها برای تأمین هزینههای هرگونه بازنشستگی و بازخریدی کارکنان سازمانها و شرکتهای تابعه و وابسته هزینه کند، یادآور شد: ۱۰۰ درصد هزینههای بازنشستگی یا بازخریدی کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه و سازمان مدیریت پسماند و ۵۰ درصد هزینههای سایر سازمانها و شرکتهای تابعه و وابسته به شهرداری در این خصوص، مشروط به عدم جایگزینی نیروی جدید از محل اعتبارات ردیف یاد شده توسط معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران و پس از حصول اطمینان از اقدام عملی سازمانها و شرکتهای مشمول این بند به طور مستقیم به ذینفعان قابل پرداخت و هزینه کرد خواهد بود.
وی اضافه کرد: کلیه واحدهای اجرایی اعم از ستاد، مناطق، سازمانها، شرکتها و موسسات تابعه و وابسته موظف به ثبت و بهروزرسانی اطلاعات کارکنان خود در پایگاه اطلاعات کارکنان شهرداری تهران و سامانه جامع منابع انسانی است.
امانی تصریح کرد: به شهرداری تهران اجازه داده میشود اعتبارات ردیفهای مصوب حقوق و مزایای مستمر کارمندان رسمی، مزایای غیرمستمر کارمندان رسمی، حقوق و مزایای مستمر کارگران رسمی، مزایای غیرمستمر کارگران رسمی، حقوق و مزایای مستمر کارکنان قراردادی، مزایای غیرمستمر کارکنان قراردادی، حقوق و مزایای مستمر مأمورین انتظامی شاغل در شهرداری و مزایای غیرمستمر مأمورین انتظامی شاغل در شهرداری در مأموریتهای اجتماعی و فرهنگی، حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و محیط زیست، ایمنی و مدیریت بحران و شهرسازی و معماری را کسر و به اعتبارات ردیفهای متناظر در مأموریت توسعه مدیریت و هوشمندسازی شهری اضافه و ابلاغ کند؛ به نحوی که حقوق و مزایا به صورت متمرکز توسط معاونت مالی و اقتصاد شهری و پس از تأیید معاونت برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا پرداخت شود.
او ادامه داد: پرداخت هرگونه حق الزحمه، حقوق و سایر هزینههای مرتبط با نیروی انسانی از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای به صورت مستقیم توسط شهرداری تهران ممنوع است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: به شهرداری تهران اجازه داده میشود جهت حفاظت از اماکن و تأسیسات طبقه بندی شده، تجهیزات، اموال منقول و غیرمنقول شهرداری و واحدهای تابعه آن، از خدمات کارکنان انتظامی یگان حفاظت و کارکنان شهرداری تهران شاغل و مامور در یگان در صورت انجام ماموریت و تأیید معاونت برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا، مازاد بر اضافه کار دریافتی ماهانه تا سقف ۹۰ ساعت براساس احکام تطبیقی شهرداری تهران و همچنین از کارکنان فراجا، در ساعات غیرموظف استفاده کند و حق الزحمه آنان را به ازای هر ساعت به ترتیب افسران ارشد تا سقف ۱۲۰ ساعت، افسران جزء و درجه دار تا سقف ۱۷۵ ساعت، براساس ماخذ اضافه کار فیش فراجا از محل ردیف "مزایای غیرمستمر مامورین انتظامی شاغل در شهرداری" در چارچوب دستورالعمل اجرایی بودجه پرداخت کند؛ همچنین در خصوص تهیه ناهار و لباس کارکنان انتظامی یگان حفاظت به صورت متمرکز از طریق فرماندهی یگان اقدام کند.
امانی در ادامه پیشنهاد داد که جذب ۵۰ درصد نیروی انسانی در شهرداری در سال آینده بر اساس آگهی و آزمون استخدامی انجام شود و همچنین بر تعیین تکلیف نیروهای قراردادی شهرداری تهران نیز تأکید کرد.
نرجس سلیمانی، رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز در این باره اظهار کرد: هرگونه جذب باید از طریق آزمون صورت گیرد منوط به کسب مجوز از مراجع قانونی است.
مجید باقری معاون برنامه ریزی، توسعه منابع انسانی و امور شورای شهرداری تهران گفت: بنای ما اقدامات انگیزشی برای جوان سازی است؛ هر کسی که در آستانه بازنشستگی باشد در ازای خروج از اداره، نیروی جدید جایگزین میکنیم و هزینه نیروی انسانی را کاهش میدهیم، قابلیت آموزش ایجاد میکنیم و از ظرفیتهای فرد جدید استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: سال آینده با اطلاعاتی که از سنوات داریم هزار و ۸۸۷ نفر مشمول بازنشستگی خواهند شد و در مجموع شاید ۲ هزار نفر از شهرداری خارج شوند و ۹۵۰ تا هزار نفر باید به شهرداری وارد شوند.
باقری تأکید کرد: برای مثال آتش نشانی ۴۰۰ نیرو نیاز دارد و سازمان اتوبوسرانی در حال کارسازی برای جذب نیرو است و شرکت شهر سالم برای نیروهای انسانی خود برنامه ریزی میکند، میزان جذب در سال آینده عدد عجیبی نسبت به قبل نیست.
وی با بیان اینکه امسال ۳ هزار نفر نیرو از شهرداری خارج شدند، گفت: ما تأکید داریم که هزینه نیروی انسانی را کاهش دهیم و مبتنی بر آن، عدد اعلام کردیم و میتوانیم بر مبنای ۵۰ درصد نیرو جذب کنیم.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه همه ما وظیفه داریم شغل ایجاد کنیم، اظهار کرد: با این وجود ما وظیفه نداریم کارمند ایجاد کنیم، آیا تمام کارمندان کار خود را به درستی انجام میدهند؟ من بر سر ۲۰ درصد یا ۵۰ درصد جذب بحثی ندارم اما اینکه درب را باز کنیم شهرداری سنگینتر خواهد شد و از کیفیت کار کاسته میشود، باید مشکل را حل کنیم و متعادل و منطقی پیش برویم.
علیرضا زاکانی شهردار تهران هم با بیان اینکه طبق برنامه، چهار درصد میانگین مجوز داریم، گفت: در چهار سال میانگین به ۱۶ درصد میرسد و اگر این درصد را تغییر دهیم قانون برنامه مجوز لازم را داده است.
وی افزود: اگر بخواهیم نظامات پرداخت را منظم کنیم باید اصلاح جدی در ساختارها ایجاد شود؛ ما از گذشته مسیری را آمدهایم و ماهانه عددی را به نیروها پرداخت میکنیم و میتوانیم همان عدد را برای سه فرد جدید پرداخت کنیم که قابلیت آنها چند برابر یک فرد که در حال فعالیت است، باشد.
زاکانی تأکید کرد: ماهیانه به طور میانگین ۳۰ میلیون تومان به کارکنان پرداخت میشود و امروز با ۱۰ میلیون تومان همان شغل و با همان کیفیت را جذب میکنیم، میگویند چرا شفاف اعلام نمیشود اما با این اقدام نظامات کشور به هم میریزد.
وی با بیان اینکه مدرس دانشگاه ۱۳ تا ۱۵ میلیون تومان حقوق میگیرد، خاطرنشان کرد: بهترین راهکار ما این است فردی که ۳۰ میلیون تومان حقوق میگیرد بازنشسته شود و نیرویی جذب شود که ۱۰ میلیون تومان حقوق دریافت کند.
وی ادامه داد: ما شهرداری را سبک میکنیم و نیرویی را جذب میکنیم که فوقالعاده بهتر فعالیت خواهد کرد، ما برای سال آینده به راهبر مترو نیاز داریم؛ از طرفی سه هزار اتوبوس در شهر نیاز است که به راننده نیاز دارند و رانندههایی که جذب میشوند با حقوق ۱۰ میلیون تومان وارد شهرداری میشوند.
زاکانی با بیان اینکه تقاضای ما این است که شورا اجازه دهد مسیر اصلاح برداشته شود، گفت: شورا میتواند نظارت کند که چه اتفاقی در جذب نیروها میافتد؛ ما در مجموع ۷۰۰ نیرو جذب کردهایم که ۲۰۰ نفر آنها راننده اتوبوس هستند. ما خود را تحت فشار قرار میدهیم که کاری که انجام میدهیم ساز و کار اساسی باشد.
به گزارش ایمنا، در جریان بررسی تبصره هفدهم لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری تهران، با حداکثر آراء اعضای شورای اسلامی شهر تهران مقرر شد که به میزان ۵۰ درصد نیروهای خروجی از شهرداری تهران، جذب شود و نحوه جذب بر اساس نیاز شهرداری، تعهد و تخصص و منوط به ارائه آیین نامه شهرداری و تصویب در شورای شهر باشد؛ همچنین، بنا بر این پیشنهاد به شهرداری تهران اجازه داده میشود بر اساس آیین نامهای که به تصویب شورای شهر میرسد، نسبت به تبدیل وضعیت کارکنان قرارداد موقت سازمانها و شرکتهای تابعه خود به قرارداد دائم اقدام کند، این آیین نامه شامل مواردی از قبیل سنوات خدمتی، تحصیلات، تجربه، نمره ارزشیابی و سایر موارد خواهد بود. از سوی دیگر، شهرداری تهران موظف است با کسب مجوز از سازمان امور استخدامی کشور نسبت به برگزاری آزمون استخدامی و تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی خود به رسمی تا نیمه اول سال ۱۴۰۲ اقدام کند؛ آیین نامه اجرایی این آزمون به تصویب شورای اسلامی شهر تهران خواهد رسید.
نظر شما