نوید حاجیبابایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه میانگین بارشی استان اصفهان از ابتدای سال زراعی (مهرماه) تاکنون بیستوششم بهمنماه، ۱۸۰ میلیمتر ثبت شده است، اظهار کرد: میزان بارشهای امسال نسبت به بلندمدت ۶۳ درصد و در مقایسه با سال گذشته ۹۳ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه با ورود فعالیت سامانه سرد بارشی اخیر تمام نقاط استان اصفهان درگیر بارشهای کمسابقهای بوده است، افزود: در ۲۴ ساعت گذشته در ایستگاه هواشناسی مرکز ازنسنجی سیتیسنتر اصفهان حدود ۷۷.۳ دهم میلیمتر بارندگی ثبت شده است.
معاون پیشبینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی ادامه داد: در این مدت در ایستگاه ادارهکل خیابان ۲۲ بهمن اصفهان بارش حدود ۱۱۶ میلیمتر ثبت شده که این میزان بارندگیها حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر از ایستگاه ازنسنجی بیشتر است.
وی با اشاره به مجموع میانگین بارشها در شهرستانهای استان اصفهان، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تاکنون سمیرم با ۲۲۶ میلیمتر و ورزنه با بیش از چهار میلیمتر بیشترین و کمترین بارشها را ثبت کردهاند.
حاجیبابایی با بیان اینکه در روز اخیر میزان بسیار قابل توجهی از بارشها در مناطق جنوب و مرکز استان گزارش و ثبت شده است، گفت: در این مدت از لحاظ عددی میزان بارندگیها در بخش مرکزی استان، نادر نبوده است، اما میتوان کمسابقگی آن را ادعا کرد.
افزایش ۶۵ درصدی بلندمدت بارشها در کلانشهر اصفهان
وی با اشاره به اینکه بررسی آماری نشان میدهد که در کلانشهر اصفهان تا بیستوششم بهمنماه سال جاری بیش از ۷۷ میلیمتر بارندگی ثبت شده است، اظهار کرد: میزان بارش کلانشهر اصفهان از ابتدای سال زراعی (مهرماه) تا بیستوپنجم بهمن ماه، ۱۳۱ میلیمتر ثبت شده است. بارندگیهای دو روز اخیر امری کمسابقه است که در مقایسه با سال گذشته حدود ۶۵ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت کل استان، به طور تقریب بالای ۴۰ درصد افزایش داشته است.
معاون پیشبینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی ادامه داد: از ابتدای سال زراعی مهر ماه تا بیستوپنجم بهمن ماه میانگین بارش استان اصفهان ۱۵۰ میلیمتر ثبت شد که این میزان در بلندمدت ۱۰۸ میلیمتر و در سال گذشته ۹۲ میلیمتر گزارش شده است.
افزایش بارشها با فعالیت پدیده "ال نینو"
حاجیبابایی حاکمیت پدیده جوی "لانینا" یا "فاز سرد" را یکی از علل اصلی استمرار شرایط کم بارشی در استان اصفهان در سه سال اخیر دانست و گفت: بر اثر این پدیده، جریانات سرد اقیانوس آرام اجازه هیچگونه فعالیت سامانههای جوی و بارشی در سطح استان را نمیداد، اما اکنون با نابودی و تبدیل لانینا جریانهای سرد اقیانوسی به "ال نینو" فازهای گرم اقیانوسی دیگر مانعی برای سیستمهای جوی در کشور وجود ندارد و سامانههای جوی با فعالیت بارشی وارد میشوند.
وی اضافه کرد: بارشهای اخیر تلفیقی از جریانات دو سیستم بارشی جنوبی و شمالی بوده که سبب افزایش بارندگیهای خوب و گستردهای در سطح استان شده است.
معاون پیشبینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی با اشاره به آغاز فعالیت سامانههای سرد بارشی از اوایل دی ماه در استان، اظهار کرد: فعالیت این سامانهها با بارشهای مطلوب همچنان بر استان اصفهان تداوم داشته است که با گذر این امواج بارشی و خروج آن از استان، در هفته اول اسفندماه با کمبارشی مواجه هستیم، اما از هفته دوم مجدد شاهد بارشهایی فعال در استان خواهیم بود.
وی ادامه داد: از نیمه اسفند تا اواخر فروردین ماه سال ۱۴۰۲، استان اصفهان دوباره درگیر فعالیت سامانه بارشی مساعدی خواهد شد، به طوری که انتظار میرود در بیشتر نقاط استان بارشها بالاتر از حد معمول نسبت به بلندمدت باشد که مانند روزهای اخیر، شرایط آبگرفتگی معابر، روانآبها و سیلابهای محلی بسیاری را شاهد خواهیم بود.
حاجیبابایی با اشاره به اینکه براساس رصد تصاویر ماهوارهای اکنون پوشش برف مناسب و شرایط نرمال در مناطق به وضوح دیده میشود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر پوشش برف در مناطق غرب و سرچشمههای آبی رودخانه زاینده وضعیت نرمالی دارد.
نظر شما