رحمان سعادت در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درباره سفر رئیسجمهور به چین، اظهار کرد: روابط ایران و چین در طول دو یا سه سال گذشته دچار تغییر و تحولاتی شده است. اواخر دولت قبل شاهد مذاکرات و دیدارهای متعددی بودیم که بنا شد تفاهمنامه ۲۵ ساله بین ایران و چین بسته شود که این روند در دولت سیزدهم نیز ادامه یافت.
وی افزود: در چند ماه گذشته اقدامات دولت چین، حضور رئیسجمهور چین در اتحادیه عرب و موضعگیری نامناسب وی نسبت به جزایر سهگانه سبب کدورتهایی با دولت ایران شد که تا حدود زیادی تفاهمنامه ۲۵ ساله را نیز تحت تأثیر قرار داد.
این اقتصاددان گفت: دولت ایران سفیر چین را به وزارت خارجه خواست و تذکراتی داده شد، همین موضوع موجب شد تحلیلگران بر این باور باشند که روابط ایران و چین همچون سابق نخواهد شد، زیرا موضوع فقط مبادلات تجاری نبوده و چین وارد مسائل تمامیت ارزی ایران شده بود که این حوزه از جمله خط قرمزهای کشور ما است.
روابط ایران و چین بسیار مستحکم است
سعادت اضافه کرد: به نظر میرسد سفر عالیترین مقام اجرایی کشور به چین بتواند فضای روابط دو کشور را به شرایط سابق بازگرداند؛ این سفر پیامهای زیادی به غرب و کشورهای منطقه دارد. غربیها متوجه میشوند روابط ایران و چین مستحکمتر از این مسائل بوده و کشورهای منطقه نیز به این روابط پی میبرند.
وی ادامه داد: کشورهای عربی به خصوص عربستان در طول چند ماه گذشته پس از ناامیدی از روابط با آمریکا، چرخی به سمت چین داشته و قصد داشت از این کشور به عنوان یک قدرت سیاسی و اقتصادی به نفع خود استفاده کند.
سفر رئیسجمهور به چین برنامهریزی کشورهای متخاصم را خنثی میکند
این اقتصاددان گفت: سفر رئیسجمهور به چین میتواند برنامهریزیهای کشورهای متخاصم منطقه را خنثی کند و حرکت رو به جلو و تقویت کننده برای روابط ایران و چین در منطقه در ۱۰ سال آینده باشد.
سعادت اضافه کرد: به نظر میرسد چین در طول دهه آینده بتواند به قدرت برتر اقتصادی تبدیل شود و طبیعتاً کشورهایی که با چین روابط اقتصادی داشته باشند از منافع آن بهرهمند میشوند.
وی تصریح کرد: در کل برآورد از این سفر مثبت است؛ در آستانه سال جدید نیاز داریم برای بودجه ۱۴۰۲ درآمدهای پایداری را ایجاد کنیم و روابط با چین برای تقویت بودجه و اطمینان بیشتر به درآمدها تعیینکننده است. سفر رئیسجمهور به چین در آستانه سال جدید نیز حرکت مثبتی برای اقتصاد کشور است.
نظر شما