علی عطریان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، پیرامون آثار واصل شده به جشنواره ملی تئاتر طنز «خندستان» اظهار کرد: یکی از پیامهای فرهنگی این جشنواره، مطالبه احیای جریان دائمی زایندهرود در بعد ملی است که در این دوره به خوبی محقق شده است.
وی افزود: از تعداد آثار واصل شده به دبیرخانه جشنواره تا بیستوپنجم بهمنماه، ۲۲۱ اثر به صورت ویدئو ضبط شده که توسط گروههای نمایشی از سراسر کشور با مضمون کمدی در بخشهای صحنهای و بیرونی بوده است.
دبیر اجرایی جشنواره خندستان اضافه کرد: از این تعداد ۱۱۸ اثر در بخش صحنهای و ۱۰۳ اثر در بخش بیرونی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که در بخش بیرونی در قسمت آزاد ۷۴ اثر و قسمت ویژه زایندهرود ۲۹ اثر تولیدی به این دبیرخانه واصل شده و درمجموع آمار رسیده، واجد ارزش بسیار زیادی است.
وی تصریح کرد: امسال رویکرد جشنواره به اجرای نمایشها روی صحنه یا محل لوکیشن خیابانی بوده است؛ سال گذشته تمرکز و موضوع جشنواره نمایشنامهنویسی و پژوهشهای کمدی بود، درواقع سال گذشته متن و امسال فیلم را از گروههای نمایشی دریافت کردیم و در دوره فعلی مانند سال گذشته آمار آثار ارسالی به جشنواره چشمگیر و قابل توجه است.
عطریان با اشاره به اینکه بسیاری از استانها از سراسر کشور به جشنواره خندستان اثر ارسال کردهاند، گفت: در بخش زاینده رود که موضوع ملی است نیز مشارکت بسیار خوبی از سراسر کشور داشتهایم زیرا موضوع زایندهرود، ملی و شاهرگ حیاتی است که حیات تمدن ایران مرکزی وابسته به جریان داشتن این رودخانه است.
وی با بیان اینکه یکی از زبانهای عمومی جریان زایندهرود زبان طنز است، ادامه داد: زایندهرود یکی از دغدغههای عمومی اصفهان است و در این جشنواره از وجوه مختلف و به عنوان دغدغهای در سراسر کشور دیده شده است.
دبیر جشنواره خندستان اظهار کرد: تعداد اثر ارسال شده به جشنواره در این حوزه قابل توجه است؛ با توجه به اینکه گروههای نمایشی از گذشته روی این موضوع کار نکرده بودند و امسال نخستین سالی بود که روی زایندهرود کار شد، تمام آثار تولیدی است.
وی خاطرنشان کرد: ۲۹ گروه فعال در کل کشور درباره زایندهرود آثار خود را به جشنواره خندستان ارسال کردهاند، حتی گروههایی از استانهای همجوار و درگیر زایندهرود و گروههای نمایشی از استانهای شمالی که شاید دغدغه آب را نداشته باشند اما دغدغه زایندهرود را دارند در این بخش از جشنواره شرکت کردند.
عطریان اضافه کرد: زایندهرود دل هر ایرانی را به تپش وا میدارد و این همدلی ایجاد شده در کشور حاصل برگزاری این جشنواره است.
وی در ادامه به معرفی آثار برگزیده بخش صحنهای جشنواره تئاتر کمدی خندستان پرداخت و تصریح کرد: پس از بررسی آثار ارسال شده توسط داوران هئیت انتخاب و تأیید نماینده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از بین ۱۱۸ اثر رسیده به دبیرخانه جشنواره در بخش صحنهای ۱۵ اثر به شرح ذیل و بدون اولویت انتخاب شد و آثار برگزیده جهت شرکت در بخش رقابتی نمایشهای صحنهای به شرح زیر است:
۱- کمین ژاله / حامد مکملی / قزوین
۲- مرغ باغ هپروت / سید مهرداد کاووسی / همدان
۳-پ هلوان قلیچ / رضا محمدیان / پیشوا (ورامین)
۴- بهترین شهروند این حوالی / فائزه پاک طینت / کرمان
۵- هملتک / مهدی احمدی / مشهد
۶- جادوی عروسکی / امیرمحمد انصافی / تهران
۷- بیستاره / منصور جهانبخش / مشهد
۸- تاکسیدرمی / مهدی حشمتی / کرمان
۹- فرار از زندان / سیدحسین ساداتی / ساری
۱۰- زندگی سگ مرده / مرتضی نجفی / قزوین
۱۱- آخرین نامه / مهسا بایرامزاده / تبریز
۱۲- بل و اختراع دردسرسازش / احمد دهقان / اصفهان
۱۳- جویندگان طلا / ایمان رمضانی / مشهد
۱۴- شبی در تهران / شایان مستوفی / تهران
۱۵- برف سرخ / شقایق فتحی / تهران
به گزارش ایمنا، پنجمین جشنواره ملی تئاتر طنز خندستان، ششم تا یازدهم اسفندماه همزمان با اعیاد شعبانیه در اصفهان برگزار میشود.
نظر شما