میانگین نرخ کاهش ذخایر خونی در ایران ۸ درصد است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میانگین نرخ کاهش ذخایر خونی در جهان حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد گزارش شده است، در صورتی که این کاهش در کشور ما در مقایسه با سال قبل از شروع پاندمی کرونا حدود هشت درصد بود.

به گزارش ایمنا و به نقل از وبدا، بهرام عین‌اللهی امروز _سه‌شنبه بیست‌وپنجم بهمن_ در اجلاس مدیران انتقال خون کشورهای عضو گروه پنج حوزه سلامت (افغانستان، عراق، پاکستان، ایران، تاجیکستان)، اظهار کرد: نیاز به خون سالم به ویژه برای کشورهای عضو G۵ با جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفر حیاتی است، چراکه این کشورها محل وقوع بحران‌های مختلف و بلایای طبیعی هستند.

وی با اشاره به واقعه زلزله در سوریه و ترکیه افزود: این واقعه را تسلیت می‌گویم، بسیاری از مردم کشور ترکیه و سوریه در زلزله اخیر جان خود را از دست دادند و امروزه تمام دنیا عزادار این واقعه است، قبل از آن نیز برای سیل پاکستان عزادار شدیم، منطقه ما بحران‌خیز است و به همین دلیل نیاز به آمادگی‌های بیشتری داریم و توجه به انتقال خون همان توجه به بحران است که اهمیت بالایی دارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: سازمان انتقال خون ایران بر اساس تصمیمات گرفته شده در نشست وزیران بهداشت کشورهای عضو گروه پنج در مردادماه سال جاری در قاهره، میزبانی اولین نشست‌های تخصصی مدیران ارشد بخش سلامت در برنامه کاری چهار سال آینده گروه پنج را در حوزه طب انتقال خون عهده‌دار شده است، امیدوارم بحث‌ها و تبادل نظرها در این نشست نتایج ثمربخشی را برای شرکت‌کنندگان و مدیران نظام سلامت کشورهای عضو گروه پنج به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: در دسترس بودن ذخایر خون سالم، کافی و خدمات ملی انتقال خون، بخش مهم و اساسی در سیستم‌های بهداشتی هر کشور است، قطعنامه‌های متعدد سازمان جهانی بهداشت از کشورهای عضو می‌خواهد تا اهدای خون داوطلبانه و بدون چشم‌داشت مالی را که زیربنای تأمین محصولات خون سالم و کافی است، ترویج کنند.

عین‌اللهی گفت: میانگین نرخ کاهش ذخایر خونی در جهان حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد گزارش شده است، در صورتی که این کاهش در کشور ما در مقایسه با سال قبل از شروع پاندمی کرونا حدود هشت درصد بود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت حدود یک‌سوم از کشورهای منطقه مدیترانه شرقی که عضو گروه پنج نیز هستند، هنوز دسترسی به خون کافی برای رفع نیازهای بیماران به انتقال خون را ندارند و اکثر قریب به اتفاق افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده و نقص ایمنی هنوز به محصولات دارویی مشتق از پلاسما دسترسی ندارند یا دسترسی آن‌ها به این داروها بسیار محدود است، به همین دلیل در برنامه این اجلاس با رویکردی تعاملی و کاربردی، سعی بر این داریم که مهم‌ترین چالش‌های منطقه را در قالب چهار مبحث علمی با بحث‌های گروهی مورد بررسی قرار دهیم تا در نهایت بتوانیم مجموعه‌ای از راهکارها و پیشنهادهای را جهت رفع مشکلات اساسی کشوهای عضو ارائه دهیم و پتانسیل‌های موجود را جهت ایجاد شبکه و همکاری منطقه‌ای شناسایی کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سازمان انتقال خون ایران در سال‌های اخیر با ادامه روند دائمی رو به جلو خود به موفقیت‌ها و دستاوردهای چشمگیری دست پیدا کرده است، در زمان همه‌گیری بیماری کرونا، سازمان انتقال خون توانست ذخایر خونی خود را با حمایت اهداکنندگان داوطلب و بدون چشمداشت مالی تا حد زیادی پایدار نگاه دارد.

وی تاکید کرد: امیدوارم اجلاس فعلی بتواند راه‌حل‌های ضروری برای غلبه بر چالش‌های اصلی انتقال خون را شناسایی و برای رفع مشکلات، راهکار ارائه کند تا در نهایت منجر به ارتقای سلامت و کیفیت زندگی بیمارانی شود که برای درمان خود به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارند.

کد خبر 641234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.