به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، امین رضایی مقدم اظهار کرد: شرکتهای گروه خدمات بازار سرمایه به استناد دستورالعمل تأسیس و فعالیت آنها (موضوع بند ۲۲ ماده ۱ قانون بازار اوراق بهادار و ماده ۴ آییننامه اجرایی قانون بازار اوراق بهادار) از مصادیق شرکتهای مادر (هلدینگ) هستند که با سرمایهگذاری در سهام، سهمالشرکه یا واحدهای سرمایهگذاری سایر نهادهای مالی، به تنهایی یا به همراه اشخاص تحت کنترل خود، در واحد سرمایهپذیر نفوذ قابل ملاحظه یافته یا کنترل آن واحد را به دست میآورند.
وی افزود: از زمان ابلاغ دستورالعمل یاد شده تاکنون ۷ شرکت گروه خدمات بازار سرمایه موفق به اخذ مجوز فعالیت از سازمان بورس شدهاند، اخیراً نیز هیات مدیره سازمان با صدور موافقت اصولی ۲ شرکت گروه خدمات بازار سرمایه دیگر موافقت کرده است و درخواستهای جدید نیز در صورت احراز شرایط مندرج در دستورالعمل مذکور و ابلاغیههای مرتبط، بررسی و مجوز فعالیت آنها صادر خواهد شد.
رئیس امور شرکتهای سرمایهگذاری و هلدینگ سازمان بورس تصریح کرد: شرکتهای مزبور مطابق موضوع فعالیت مندرج در اساسنامه با رعایت قوانین و مقررات، امکان مشارکت در فرآیند تعهد پذیرهنویسی را دارا هستند.
وی ادامه داد: پیش از این مطابق با ابلاغیه مدیریت نظارت بر نهادهای مالی مورخ ۲۲ مرداد ماه ۱۳۹۸، برای اوراق مالی اسلامی که بر اساس احکام بودجه سالانه و با تضمین سازمان برنامه و بودجه کشور (متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران) منتشر میشود، امکان مشارکت در قالب سندیکا با حضور حداقل سه صندوق سرمایهگذاری و بدون مشارکت شرکت تأمین سرمایه بهعنوان مدیر اصلی سندیکا جهت پذیرش سمت متعهد پذیرهنویس، مشروط به رعایت مقررات مربوطه از قبیل اساسنامه و امیدنامه امکانپذیر بود و در خصوص سایر اوراق بهادار در صورت تشکیل سندیکا حضور شرکت تأمین سرمایه به عنوان مدیر اصلی سندیکا الزامی شده بود.
رضایی مقدم مطرح با بیان اینکه در حال حاضر شرایط پیشین دستخوش تغییراتی شده است، اضافه کرد: براساس مصوبه اخیر هیات مدیره سازمان بورس در ابلاغیه مورخ ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، بهمنظور تسهیل در فرآیند تأمین مالی، مقرر شده است علاوه بر شرکتهای تأمین سرمایه، شرکتهای گروه خدمات بازار سرمایه با حداقل سرمایه ۵ هزار میلیارد ریال نیز بتوانند به عنوان مدیر سندیکا ایفای نقش کنند. بدیهی است که امکان یاد شده با رعایت سایر قوانین و مقررات از جمله الزامات دستورالعمل کفایت سرمایه است.
رئیس امور شرکتهای سرمایهگذاری و هلدینگ سازمان بورس خاطرنشان کرد: مصوبه یاد شده نقش مهمی در فرآیند تأمین مالی و استفاده از ظرفیتهای موجود در شرکتهای گروه خدمات بازار سرمایه دارد چراکه ضمن فراهم شدن فضای رقابتی بهتر در فرایند تأمین مالی، موجب کاهش هزینههای تأمین مالی خواهد شد.
نظر شما