به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانههای آزاد و شفاف در هر جامعهای از ارکان توسعه و دموکراسی به شمار میآید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دست بالا در دیپلماسی» نوشت: روز گذشته سفرای جدید چهار کشور یونان، اروگوئه، زیمبابوه و فرانسه در دیدارهای جداگانه، استوارنامههای خود را تقدیم رئیسجمهور کردند.
آیتالله رئیسی در دیدار سفرای جدید یونان، اروگوئه و زیمبابوه، بر گسترش مناسبات و بهرهگیری از ظرفیتهای متقابل ایران و کشورهای متبوع این سفرا تأکید کرد اما آئین تقدیم استوارنامه سفیر جدید فرانسه، متفاوت برگزار شد.
این تفاوت هم در زبان بدن آیتالله رئیسی هنگام دریافت استوارنامه و هم در نکاتی که رئیسجمهور خطاب به سفیر جدید این کشور اروپایی گوشزد کرد، دیده شد.
آیتالله رئیسی در آئین دریافت استوارنامه «نیکولا رُش» سفیر جدید فرانسه، نسبت به غلبه افراطگرایی در فرانسه و حمایت از اسلامستیزی هشدار داد.
رئیسجمهور در ادامه، با ابراز تأسف از محاسبات غلط برخی کشورهای اروپایی درباره محیط داخلی ایران، آن را ناشی از نبود درک حقیقت ملت با عظمت ایران و وابستگی به منابع اطلاعاتی معاند دانست.
آیتالله رئیسی به سفیر جدید فرانسه توصیه کرد که حقایق جامعه ایران را به درستی به هیئت حاکم فرانسه منتقل کند و این مسئله را وظیفه اصلی خود بداند. سفیر جدید فرانسه نیز در این مراسم با ابراز امیدواری به بهبود و گسترش همکاریهای فیمابین، تصریح کرد: از طرف رئیسجمهور فرانسه مأموریت دارم در جهت رفع سوءتفاهمهای موجود در روابط و گسترش همکاریهای دو کشور تلاش کنم.
سخنان رئیسجمهور در مراسم دریافت استوارنامه سفیر جدید فرانسه را میتوان به سرزنش غرب و اروپا، آن هم در تهران تعبیر کرد.
این سرزنش، نه تنها در گفتار، بلکه در عمل و کردار رئیسجمهور هم دیده شد، آنجا که برخلاف دریافت استوارنامه سفرای دیگر کشورها، آیتالله رئیسی صرفاً با یک دست، استوارنامه سفیر جدید فرانسه را دریافت کرد.
به این ترتیب زبان بدن، به عنوان مکمل گفتار یا مذاکرات این ملاقات، از موضع برتر ایران در مقابل غرب و اروپا حکایت کرد.
اما این شیوه برگزیده شده از سوی آیتالله رئیسی در این مراسم، در واقع عکسالعملی نسبت به کنشهای غیرواقعبینانه و هیجانزده کشورهای اروپایی در ماههای اخیر بوده است.
کشورهای اروپایی که نتوانسته بودند در میز مذاکرات هستهای، خواستهای خود را به طرف ایرانی تحمیل کنند، از اغتشاش و آشوب در شهرهای ایران، به عنوان فرصتی برای تلافی شکست و ابزاری برای اعمال فشار بر دولت و ملت ایران استفاده کردند.
این فشارها، چندوجهی بود و از تصویب قطعنامههای سیاسی علیه نهادهای انقلابی و وضع تحریمهای گوناگون به بهانههای حقوق بشری تا دیدار و ملاقات با عناصر بدسابقه ضدانقلاب را شامل شد.
وقتی همه این اقدامات ایذایی دستاورد دیپلماتیک و سیاسی برای کشورهای اروپایی به همراه نداشت، داستان فراخوان سفیر هم در دستور کار قرار گرفت.
هرچند فراخواندن سفیر، در نهایت فقط از سوی یک کشور، یعنی انگلیس و به بهانه اعدام جاسوس این کشور صورت گرفت، اما در نهایت سفیر این کشور هم، بدون آنکه از این اقدام طرفی بسته باشد، به تهران بازگشت به این ترتیب، طرح برخی کشورهای اروپایی، برای بازطراحی و باز تکرار داستان فراخواندن سفرا پس از ماجرای میکونوس، پیش از اجرا، شکست خورد.
روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تا بن کوه مسلح» نوشت: پایگاه هوایی زیرزمینی عقاب ۴۴ ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.
پایگاه هوایی راهکنشی عقاب ۴۴ ارتش قابلیت پذیرش و عملیاتی کردن انواع جنگندههای شکاری و بمبافکن و همچنین پرندههای بدون سرنشین نیروی هوایی ارتش را دارد.
این پایگاه با در اختیار داشتن اماکنی، چون آلرت، پست فرماندهی، آشیانههای نگهداری جنگنده، مراکز تعمیر و نگهداری هواپیما، تجهیزات ناوبری، فرودگاهی و مخازن سوخت این قابلیت را دارد که انواع جنگندههای نیروی هوایی را برای انجام مأموریتهای محوله پذیرا باشند.
پایگاه بزرگ زیرزمینی عقاب ۴۴، قابلیت پذیرش و بهکارگیری عملیاتی جنگندههای جدید نیروی هوایی ارتش را نیز خواهد داشت.
عقاب ۴۴ یکی از چندین پایگاه هوایی راهکنشی زیرزمینی نیروی هوایی ارتش است که طی سالهای گذشته متناسب با نیاز عملیاتی این نیرو و با در نظر گرفتن اصول پدافند غیرعامل در مناطق مختلف کشور احداث شده است.
احداث این پایگاهها در نقاط مختلف متناسب با نیازها و با ضریب ایمنی بالا با توجه به طراحی و استقرار در زیر کوهها قابلیت اجرای عملیات غافلگیرانه هوایی را از مکان و زمان دور از انتظار دشمنان فراهم میکند.
این پایگاهها با نگهداری جنگندهها در مکانهای امن و تجهیز آنها به سامانههای جنگ الکترونیک، بمبها و موشکها از جمله یاسین، قائم و آصف امکان عملیات دورایستا و افزایش برد راهبردی برای اهداف دوردست را فراهم کرده است.
ایران هدفی آسان برای دشمن نخواهد بود سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در بازدید از پایگاه هوایی عقاب ۴۴ نیروی هوایی ارتش، با بیان اینکه امروز شاهد یکی از اقدامات ارزشمند و راهبردی این نیرو بودیم، افزود: کارکنان این نیروی الهی به پیروی از شهیدان ستاری و بابایی و همه شهیدان بزرگ نیروی هوایی، پا در رکاب نظام جمهوری اسلامی به حرکت توفنده خود ادامه خواهند داد.
سرلشکر باقری با بیان اهمیت پایگاههای زیرزمینی و غیرقابل دسترسی گفت: «دشمن خیال میکند میتواند با بهکارگیری قدرت هوایی خود و با بهرهگیری از برتری هوایی، پایگاههای هوایی، شیلترها و باندهای پروازی کشور مورد نظر را مورد انهدام قرار داده و با خیال راحت به مأموریت خود ادامه دهد؛ یعنی همان کاری که در تجاوز به کشورهای افغانستان، عراق و برخی کشورها با خوی تجاوزگری از خود نشان داد که چاره آن علاوه بر پدافند عامل، داشتن پایگاههایی امن، نفوذناپذیر، غیر قابل دسترسی و غیرقابل انهدام در زیر زمین است؛ پایگاه عقاب ۴۴ یکی از چندین پایگاه با این مشخصات است که از سوی قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا با همکاری و همراهی نیروی هوایی ارتش طراحی و ساخته شد و امروز مورد بازدید قرار گرفت.»
وی با تأکید بر اینکه ملت شریف ایران به وجود چنین قدرتی در ارتش جمهوری اسلامی ایران افتخار میکنند، تصریح کرد: «ایران یک هدف آسان برای دشمن متجاوز نخواهد بود. همچنان که در دهه ۸۰ بعد از تجاوز به عراق و افغانستان و تصرف نسبتاً آسان این کشورها، آرزوی تکرار این اتفاق را در ایران داشت و حرف از هدفی آسان میزد، اما پس از مطالعه و تحقیق متوجه این حقیقت شد که ایستادن در برابر ملت ایران و جنگیدن با نیروهای مسلح مقتدر جمهوری اسلامی کار آسانی نیست.»
روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «زخم کاری یخ بندان به کشاورزان» نوشت: یخ بندان دیماه امسال به دلیل بیسابقه بودن آن و ثبت برودت حدود منفی ۳۰ درجه، خسارتهای جدی به بخش کشاورزی به ویژه باغهای استان وارد کرده است.
ثمره اولیه این یخ بندان ضرر ۱۰۰ درصد به گلخانهها بود و بخش عمدهای از صیفیجات قبل از توزیع در بازار در انبارها یخزده و خراب شدند درنتیجه قیمت این محصولات تا ۵۰ درصد در بازار مشهد افزایش داشته است اما موجهای بعدی این خسارت را بخش باغهای استان متحمل شدند طوری که تصاویری که روزهای اول از مزارع زعفران منتشر شد گویای عمق خسارت به زعفران کاران استان بود اما برآورد این خسارتها زمانبر بود و آنطور که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به خراسان رضوی میگوید، خسارت سرما و یخ بندان در ۳۳ شهرستان در حوزههای مختلف کشاورزی بوده که بیش از ۸,۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.
قنبری میافزاید: حدود ۷۰ درصد خسارتهای واردشده به بخش کشاورزی استان مربوط به ۱۳۴ هزار هکتار محصولات باغی بوده که بیش از ۵,۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است و از این میزان خسارت واردشده به کشت زعفران با سطحی معادل ۹۱ هزار هکتار و خسارت حدود ۳,۳۰۰ میلیارد تومان بوده که حدود ۷۰ درصد خسارتهای واردشده به حوزه باغهای استان را در بر میگیرد. خسارت واردشده به تنه درختان میوه در سطح ۷۲۰۰ هکتار حدود ۲۵۰ میلیارد تومان برآورد شده که در برخی مناطق منجر به بریده شدن کامل درختان میوه شده است.
وی خسارت واردشده به بخش زراعی استان را از مجموع ۲۵۸ هزار هکتار زیر کشت در حوزه گندم ۱۳۳۰ میلیارد و در حوزه جو هزار و ۳۰ میلیارد تومان برآورد میکند و میگوید: مجموع خسارت واردشده به بخش زراعی استان در اثر یخ بندان دیماه حدود ۲,۴۵۰ میلیارد تومان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خسارت بخش دام، طیور و آبزیان را حدود ۷۶ میلیارد تومان برآورد کرد.
قنبری همچنین خسارت واردشده به بخش زعفران را بهگونهای تعیینکننده در کاهش برداشت این محصول در سال آینده برآورد میکند و میگوید: ۵۵ درصد خسارتهای واردشده به بخش کشاورزی استان در اثر یخ بندان دیماه مربوط به شهرستانهای زاوه، قوچان، تربتحیدریه، تایباد، تربتجام، مشهد، چناران، فریمان و نیشابور بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان درباره نحوه حمایت دولت از کشاورزان خسارتدیده براثر یخ بندان دیماه میگوید: نمیتوان بهطور دقیق از میزان جبران خسارتها توسط دولت سخن گفت ولی تلاش ما این است که با پیگیریهای استانداری و مکاتبه با وزارت جهاد کشاورزی بخشی از خسارتهای واردشده به بخش کشاورزی را جبران کنیم.
وی درباره نحوه جبران خسارتها از طریق بیمه میافزاید: بخش عمده خسارتها در بخش باغبانی بوده که بحث بیمه آن چنان که باید قوی نبوده و بیشتر بیمهها در بخش تولیدات زراعی و دامی است. از طرفی بخش عمده کشت استان بهصورت خرده مالکی است و بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از ۳۳۶ هزار هکتار ما مساحت کمتر از یک هکتار دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یک مطالبه هم داشت. قنبری اظهار میکند: با توجه به وقوع حوادث غیرمترقبه و خسارتهای اخیر انتظار میرود نمایندگان استان بهصورت جدی پیگیر باشند که در بودجه سال آینده ردیف جداگانه برای خسارتهای بخش کشاورزی در نظر گرفته شود که بتوان از آن طریق به کشاورزانی که خسارت دیدهاند، کمک کرد.
نظر شما