رحمان سعادت در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درباره تغییرات نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی، اظهار کرد: یکی از مسائل اقتصاد ایران تورم بوده که همه چیز را تحت تأثیر خود قرار داده است. در شرایط تورمی ۴۰ درصدی سود بانکی ۲۰ درصدی انگیزه کافی برای سرمایهگذاران ایجاد نمیکند، چراکه فرد با تبدیل پول خود به هر کالایی میتواند به اندازه تورم سود ببرد.
وی افزود: به عنوان مثال سکه از ابتدای سال تاکنون بیش از دو برابر شده است، بنابراین اگر فردی ابتدای سال سکه خریداری میکرد اکنون بیش از ۵۰ درصد سود کسب کرده بود.
این اقتصاددان گفت: امسال مردم انگیزه کمی برای ورود به سیستم بانکی داشتند. در این شرایط برای افزایش میزان سپردهگذاری یا جلوگیری از خروج سپردهها از بانکها، باید تورم را کاهش یا نرخ سود بانکی را افزایش دهد، چراکه سرمایهگذاری پول در بانکها میتواند در بخش مولد هزینه شود اما پولی که از بانک خارج میشود در بخشهای غیرمولد هزینه شده است که تورم را تشدید میکند.
سعادت اضافه کرد: دولت نباید اجازه دهد با خروج پول از بانکها، بخشهای مولد کارایی خود را از دست بدهند و نرخ بیکاری را نیز تشدید کنند.
وی با اشاره به ارتباط مستقیم افزایش سود سپرده و تسهیلات بانکی، ادامه داد: یکی از منابع افزایش سود سپرده، افزایش نرخ تسهیلات بانکی است.
این اقتصاددان گفت: لازم است براساس فرمولی ثابت، نرخ سود بانکی تابعی از نرخ تورم باشد. در این صورت دیگر نیازی نیست هر چند وقت یکبار، طی برگزاری جلساتی، نرخ جدیدی از سود بانکی و تسهیلات اعلام شود.
سعادت اضافه کرد: با این اقدام، مردم و بانکها بهتر عمل میکنند و دیگر شاهد افت سپردههای بانکی نخواهیم بود.
نظر شما