به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مقامات صوفیه، پایتخت بلغارستان، یک پروژه آزمایشی جدید را برای نظارت بر کیفیت هوا با پهپادها اعلام کردند؛ بر اساس این طرح، پهپادها بر فراز مناطق خاصی پرواز میکنند و مکانهایی را که آلودگی بیش از حد دارند، مشخص میکنند.
این اقدام بهنوبه خود به مقامات محلی کمک میکند تا پروژههای خاصی نظیر روانسازی ترافیک یا دیوارهای سبز را برای آن مناطق اعمال کنند. شهرداری برای این پروژه با دانشگاه صوفیه برای انجام پرواز، نظارت بر محیط زیست و تجزیهوتحلیل پروژه همکاری کرده است.
پهپادها با بررسی ۹ مکان در شهر که آلودگی بیشتری دارند، کار خود را شروع میکنند و بهتدریج به سمت مکانهای دیگر میروند. این پهپادها مجهز به سنسورهایی برای ثبت شاخصهای اساسی کیفیت هوا، همراه با دوربینهای فتوگرامتری و حرارتی دقیق است.
علاوه بر این، به گفته محققان، استفاده از این پهپادها به تجزیهوتحلیل مناطق کوچکتر و شناسایی دقیق آلودگی کمک میکند و میتوان سرنخهایی در مورد نحوه واکنش جغرافیای شهر و چشمانداز شهری با جو در فصل زمستان به محققان بدهد.
صوفیه از نظر آلودگی هوا دارای جغرافیای منحصربهفردی است. به عنوان مثال، در درهای واقع شده است که راه آسانی برای خروج هوا وجود ندارد و آلایندهها در نزدیکی شهر به دام میافتد. علاوه بر این، از این دره برای کشاورزی استفاده میشود که باعث افزایش بیشتر غلظت ذرات ریز گرد و غبار در هوا میشود.
این عوامل و سایر مؤلفههای دیگر باعث شده است که پایتخت بلغارستان به یکی از آلودهترین مناطق در میان همتایان اروپایی خود تبدیل شود و حتی یک شکایت موفقیتآمیز از سوی یک سازمان تحت رهبری شهروندان برای خسارات ناشی از کیفیت پایین هوا را در این رابطه به دنبال داشته است.
یکی از نمونه ایدههای جدیدی که شهرداری برای بهبود کیفیت هوا در تلاش برای انجام آن است شامل کاشت جنگل جدید به مساحت ۳۳ هکتار (۸۶ هزار درخت) درست در مرز مناطق شهری است. اقدام دیگر شامل برنامه شهرداری برای تغییر استفاده از اجاقها و شومینههای زغالسنگی و تشویق مردم به استفاده از گزینههای کمانتشار است.
نظر شما