علیخان نصراصفهانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به معضلات ناشی از گسترش آلودگی نوری، اظهار کرد: یکی از تأثیراتی که آلودگی نوری بر محیطهای مختلف شهری دارد، اختلال در اصول زیبایی شناختی است.
وی افزود: در واقع اگر در هر محیطی شدیداً تحت تأثیر نورپردازی خیرهکننده و غیرعادی قرار داشتهباشد، عملاً بازدیدکنندگان قادر به درک زیبایی آن محیط نخواهند بود و عملاً نمیتوانند متوجه محیط شوند.
این دانشیار گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد: نورپردازی بیش از حد یک منطقه تأثیر نامطلوبی بر اصول زیبایی شناختی خواهد داشت و باعث سردرگمی و ایجاد اختلال روانی میشود.
وی در رابطه با اهمیت جلوگیری از گسترش آلودگی نوری گفت: به طور کلی در صورتی که بتوانیم با معضل آلودگی نوری مبارزه و از گسترش آن جلوگیری کنیم، علاوه بر اینکه دید بهتری نسبت به محیط پیرامون خود کسب میکنیم از مصرف بیرویه انرژی نیز جلوگیری کرده و محیط زندگی موجودات زنده را به شرایط طبیعی خود باز میگردانیم.
این دانشیار گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان تاکید کرد: افرادی که برای طراحی روشنایی فضاهای شهری انتخاب میشوند و تولیدکنندگان وسایل مربوط به نورپردازی باید توسط مسئولان ذیربط تأیید صلاحیت شوند.
وی در همین رابطه افزود: در واقع شخصی که نورپردازی یک محل را بر عهده دارد باید از وسایلی استفاده کند که طبق برچسب مصرف انرژی، حداقل میزان مصرف انرژی را داشته باشد و میزان روشنایی آن براساس قانون مناطق مختلف باشد؛ این قانون در حال حاضر در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار میگیرد.
نظر شما