انقلاب اسلامی محصول پیوند دانشگاه، حوزه و مردم/ بیشترین زندانیان، افراد کتاب‌خوان بودند

یک کارشناس روابط بین‌الملل گفت: انقلاب اسلامی توسط اندیشمندانی به نتیجه رسید که محصول حوزه و دانشگاه بودند، این دو جریان اصلی توانستند عموم مردم را با آموزه‌های دینی به خیابان‌ها بیاورند و بر ضد رژیم پهلوی بسیج کنند، پیروزی انقلاب نخستین جریانی بود که می‌توان گفت معادلات بین‌المللی را به هم زد.

سیدرضا صدرالحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص تأثیر انقلاب اسلامی بر تغییر معادلات منطقه و بیداری مظلومان جهان، اظهار کرد: در چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی یکی از موضوعات بسیار مهمی که باید به آن توجه کرد تأثیر این حرکت عظیم مردم ایران در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی است.

وی با اشاره به مجموعه رویدادهایی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در مهم‌ترین و ژئوپولتیک‌ترین منطقه دنیا رخ داد، افزود: یک رقابت همه‌جانبه بین دو قطب اصلی نظام بین الملل در آن زمان یعنی کمونیست و امپریالیست آمریکا در جریان بود، دو کشور شوروی و آمریکا جهان را تقریباً بین خود تقسیم‌بندی کرده بودند و تلاش می‌کردند هیچ حرکتی بر ضد منافع آنها صورت نگیرد.

این کارشناس روابط بین‌الملل، «رهبری، مردم و مکتب اسلام» را سه مؤلفه اصلی انقلاب اسلامی دانست و گفت: انقلاب اسلامی با این مولفه‌ها همه تلاش خود را به کار گرفت تا به هیچیک از دو قطب بزرگ جهانی متصل نباشد و بر اساس اصل نه شرقی و نه غربی به پیروزی برسد، در نهایت نیز پس از ۱۵ سال مبارزه بسیار سخت و سنگینی که از سال ۱۳۲۰ و زمان کودتای ننگین آمریکایی‌ها بر علیه دولت ملی ایران آغاز شد، این حرکت به نتیجه رسید.

جنبشی که با اسلام به انقلاب تبدیل شد

وی با اشاره به شکل‌گیری گفت‌وگوهایی بین تفکرات مختلف مذهبی و غیرمذهبی در شاخه‌های مختلف از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۴۲ خاطرنشان کرد: با این حرکت ایسم‌های مختلف نمی‌توانستند حرکتی که به نفع ملت نباشد را انجام دهند و اگر حرکتی انجام دادند و به پیروزی رسیدند، این پیروزی موقتی است بنابراین از سال ۱۳۴۲ به بعد مشخص شد که تنها اسلام می‌تواند جنبش را به انقلاب تبدیل کند و انقلاب را به پیروزی برساند.

صدرالحسینی با بیان اینکه از این زمان به بعد بیشترین حجم زندانیان را مربوط به کتاب‌خوان‌ها و افراد اهل مطالعه بود، ادامه داد: انقلاب اسلامی بدون توجه به ایسم‌ها، احزاب و صنف‌های مختلف توانست عموم مردم را بر اساس رهبری رهبر کبیر انقلاب اسلامی و آموزه‌های اسلامی به میدان بیاورد انقلاب اسلامی این جنبشی بود که برخلاف برخی از انقلاب‌ها در زمینه‌های کشاورزی یا در کارخانجات، صنایع و توسط کارگران به پیروزی نرسید.

وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی توسط اندیشمندانی به نتیجه رسید که محصول حوزه و دانشگاه بودند، این دو جریان اصلی توانستند عموم مردم را با آموزه‌های دینی به خیابان‌ها بیاورند و بر ضد رژیم پهلوی بسیج کنند، پیروزی انقلاب نخستین جریانی بود که می‌توان گفت معادلات بین‌المللی را به هم زد.

این کارشناس روابط بین‌الملل با اشاره به تلاش‌هایی که پس از انقلاب برای تغییر مسیر آن صورت گرفت، یادآور شد: بسیاری تلاش کردند که انقلاب و جمهوری اسلامی توسط جریان داخلی غرب گرا به سمت غرب یا از سوی کمونیست‌ها، لننیست‌ها و کسانی که در داخل کشور دیدگاه‌های کمونیستی داشتند، به سمت شرق یعنی اتحاد جماهیر شوروی گرایش پیدا کند اما شعار عملی امام (ره) یعنی نه شرقی، نه غربی که برگرفته از آموزه‌های اسلامی بود، بر مفهوم عدم ارتباط با شرق و غرب و بلکه عدم وابستگی تاکید کرد.

وی این رویکرد انقلاب اسلامی را باعث تغییر معادلات بین‌المللی معرفی کرد و گفت: در طول ۴۴ سال گذشته با اینکه یکی از قطب‌های قدرت به نام اتحاد جماهیر شوروی دچار فروپاشی شده بود، به دلیل موفقیت انقلاب اسلامی در بخش‌های قابل توجهی از غرب آسیا، نظام سلطه غرب نیز نتوانسته جای آن را پر کند.

مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا

صدرالحسینی با اشاره به ایستادگی انقلاب در برابر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا تصریح کرد: می‌توانیم ادعا کنیم که با استقلال‌خواهی و با تکیه بر مردم خودمان حرکتی را انجام دادیم که در طول حداقل سه دهه گذشته که کشور و تفکری به نام کمونیست و اتحاد جماهیر شوروی وجود ندارد، ایستادگی کردیم و آمریکایی‌ها نتوانستند یک‌جانبه‌گرایی را در دنیا گسترش دهند و به اهداف و منافع خود دست یابند.

وی حرکت انقلاب را بر پایه آموزه‌های اسلام ناب معرفی کرد و گفت: در طول حداقل ۱۵ سال گذشته و پس از بیداری اسلامی نیز خط نه شرقی و نه غربی را تحکیم بخشیدیم بنابراین یکی از مهم‌ترین دلایلی که آمریکا تا این لحظه و به اقرار وزیر امور خارجه آمریکا نمی‌تواند اقدامی برای سرنگونی جمهوری اسلامی انجام دهد، قدرت و انسجام عمومی در داخل کشور و به دلیل پیوستگی و وحدت و انسجام داخلی کشور است.

این کارشناس روابط بین‌الملل این وحدت و انسجام را الگویی برای جهان به ویژه مستضعفان و مسلمانان غرب آسیا اعلام کرد و افزود: اکنون و با ورود به چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ضمن درگیری‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون نظامی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، عملیات روانی و جنگ ترکیبی که اکنون بر ضد ملت ایران با بیشترین حجم ممکن ادامه دارد، در کنار مبارزه با این جنگ ترکیبی توانستیم قدرت لازم را در حوزه‌های مختلف نیز ایجاد کنیم.

وی یکی از نشانه‌های این قدرت را پیروزی در اغتشاشات اخیر اعلام کرد و یادآور شد: دشمن همه زوایای براندازی جمهوری اسلامی را در ماه‌های اخیر به خوبی دیده بود و از هیچیک از مسائل و موضوعات غفلت نکرده بود اما به دلیل اینکه ملت، رهبر و اسلام ناب محمدی (ص) در ایران را نشناخته بود در اقدامات اخیر نیز مانند ۴۳ سال گذشته با شکست روبه‌رو شد.

صدرالحسینی این شکست را باعث روی آوردن دشمن به ترفندهای جدید برای استفاده از عوامل مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی برای اقدامات آینده دشمنان عنوان کرد و گفت: در آستانه چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افزایش بصیرت عموم مردم چه مسئول و چه غیر مسئول لازم است و مهم‌ترین عامل افزایش این بصیرت عمومی نیز جهاد تبیین است که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تاکید کردند.

کد خبر 638362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.