اولویت؛ اسکان اضطراری

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه، دهم بهمن‌ماه ۱۴۰۱_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «اولویت؛ اسکان اضطراری» نوشت: وزیر کشور ساعاتی پس از زلزله راهی خوی شد ۱۹ اردوگاه اسکان اضطراری دایر شد و قرار است به ۲۴ اردوگاه برسد.

کابوس زلزله از مردم خوی دست برنمی‌دارد؛ در حالی که هنوز بخش‌هایی از آوار زلزله‌های مهر و دی‌ماه سال جاری در خوی و روستاهای آن روی زمین مانده است، بار دیگر زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در ساعت ۴۴و ۲۱ دقیقه شنبه این منطقه را لرزاند و سه فوتی و ۸۱۶ مصدوم و حجم گسترده‌ای از خسارت به زیرساخت‌ها و واحدهای مسکونی برجای گذاشت.

این در حالی است که دما در نخستین ساعات وقوع زلزله در خوی منفی ۲ درجه را نشان می‌داد و هواشناسی هشدار داده که امروز (دوشنبه) و فردا کماکان بارش برف سنگین در این منطقه و ازجمله خوی ادامه دارد و ضروری است مسئولان هر چه سریع‌تر نسبت به اسکان اضطراری مردم زلزله‌زده اقدام کنند.

در این میان وزیر کشور، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و مسئولان هلال احمر در منطقه زلزله‌زده خوی حاضر شدند تا ساماندهی زلزله‌زدگان سرعت گیرد.

در منطقه زلزله‌زده خوی و ۷۰ روستای متأثر از زلزله از نخستین ساعت صبح روز گذشته کمپ‌هایی جهت اسکان اضطراری زلزله‌زدگان ایجاد شده و هلال احمر چادرهای مورد نیاز مردم را به منطقه وارد و برپا کرده است تا زلزله‌زدگان را از گزند سرما حفظ کنند.

همچنین با تلاش اکیپ‌های عملیاتی شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی قطعی‌های منطقه زلزله‌زده شهرستان خوی برطرف شده است.

با توجه به سرمای شدید منطقه، وزیر کشور و استاندار آذربایجان غربی دستور لازم برای تأمین سوخت و مایحتاج زلزله‌زدگان را داده است.

وزیر کشور با تأکید بر افزایش خدمات ارائه شده به زلزله‌زدگان شهرستان خوی گفت: تمام مردم زلزله‌زده فاقد سرپناه باید در مکان‌های گرم اسکان یابند.

احمد وحیدی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی پاسخ به بحران استان آذربایجان غربی با محوریت شهرستان خوی، اظهار کرد: تیم‌های ارزیاب باید سریعاً نیازهای زلزله‌زدگان را در مناطق مختلف بررسی و اعلام کنند.

اولویت؛ اسکان اضطراری

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «وزیر خارجه قطر: پیام آمریکا را آورده‌ام» نوشت: حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران روز یکشنبه میزبان شیخ محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، وزیر خارجه قطر بود و دو مقام در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداختند.

همانگونه که پیش‌بینی می‌شد این سفر با موضوع هسته‌ای ارتباط داشت و وزیر خارجه قطر در این نشست گفت: «آمریکایی‌ها پیام‌هایی را به ما داده‌اند تا آن را به ایران منتقل کنیم و همه طرف‌ها را به بازگشت به برجام دعوت می‌کنیم.»

وزیر خارجه قطر گفت که این پیام با موضوع توافق مرتبط است، گرچه شاید ارتباط مستقیمی به آن نداشته باشد.

این مقام قطری همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا احتمال دارد قطر میزبان گفت‌وگوی ایران و آمریکا باشد، تصریح کرد: «تا جای ممکن تلاش می‌کنیم که ترس‌ها و دغدغه‌ها بین طرفین توافق از بین برود و محیطی برای انجام گفت‌وگوها حاصل شود. قطر به دنبال ثبات در منطقه و حصول توافق هسته‌ای است، چون عامل مهمی برای ثبات در منطقه است. شرایطی که امروز در آن به سر می‌بریم در هفته‌ها و ماه‌های گذشته شرایط مناسب و مثبتی نبود و تلاش می‌کنیم اوضاع آرام‌تر و سوءتفاهمات برطرف شود که آمادگی برای حصول توافق فراهم شود.»

وزیر خارجه ایران هم در تشریح گفت‌وگوهای انجام شده با همتای قطری گفت: «از تلاش‌های قطر برای رفع تحریم‌ها تشکر می‌کنیم. قطر برای بازگشت همه طرف‌های برجامی به تعهدات‌شان تلاش می‌کند. امروز پیام‌هایی از طرف‌های مقابل برجامی از طریق وزیر خارجه قطر دریافت کردیم. از حسن نیت قطر برای رساندن همه طرف‌ها به گام‌های پایانی توافق تشکر می‌کنیم.

در گفت‌وگوها با وزیر خارجه قطر به نقش غیرسازنده و اقدامات مداخله‌آمیز آمریکا و سه کشور اروپایی در اغتشاشات اخیر در ایران اشاره کردم، اما در خصوص تلاش‌های قطر و انتقال پیام‌ها در حل مسئله گفت‌وگو و برای لغو تحریم‌ها از هرگونه ابتکار عملی که توسط دوستان ما در قطر در دستور کار قرار گرفته است، استقبال می‌کنیم.»

اولویت؛ اسکان اضطراری

روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «شرایط عادی شد، اینترنت عادی نشد!» نوشت: «یک محدودیت ایجاد شده و بدانید با وضعیت و شرایط امن، شرایط حتماً متفاوت خواهد شد»؛ این صحبت، وعده آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور بود که بسیاری از فعالان اقتصادی به ویژه کسب‌وکارهای اینترنتی را به لغو محدودیت‌های اینترنتی امیدوار کرد، اما با گذشت ۵۴ روز، هنوز از تحقق آن خبری نیست.

وعده رئیس‌جمهور در روز دانشجو شانزدهم آذر امسال، دانشگاه تهران میزبان رئیس‌جمهور بود تا بالاترین مقام اجرایی کشور، در جمع دانشجویان حضور یابد و به احترام «روز دانشجو» پاسخگوی سوالات و دغدغه‌های آنها باشد.

بعد از دو ماه پرالتهاب مهر و آبان و اعمال محدودیت‌های اینترنتی، فرصت خوبی فراهم شده بود تا همان صحبتی که در فضای عمومی جامعه مطرح بود، در حضور رئیس جمهور هم مطرح و از او درباره چرایی محقق نشدن وعده انتخاباتی‌اش درباره مخالفت با فیلترینگ اینستاگرام، سوال شود.

البته آیت‌الله رئیسی هم پاسخی قابل قبول ارائه کرد و گفت: «من در انتخابات حرفی زدم و بعضی هم می‌خواهند آن را به ما یادآوری کنند، ما یادمان هست چه گفتیم و هیچکدام از وعده‌هایمان یادمان نرفته است، اما اگر دشمن آمد در یک بستر و فضایی دشمنی کرد و خواست کشور را به هم بریزد، شما می‌گوئید اجازه داده شود؟»

تشویق حاضران در آن نشست، تأییدی بر منطقی بودن این استدلال رئیس‌جمهور بود، اما دغدغه مهم مطرح خسارت گسترده به اقتصاد دیجیتال و کسب‌وکارهای اینترنتی، به پاسخ روشن‌تری از سوی عالی‌ترین مقام دولت نیاز داشت.

یقین بدانید که این دغدغه را رئیس جمهور هم به خوبی احساس کرد و به همین دلیل بود که صحبت‌های خود درباره محدودیت‌های اینترنتی اعمال شده را این طور خاتمه داد: «یک محدودیت ایجاد شده و بدانید با وضعیت و شرایط امن، شرایط حتماً متفاوت خواهد شد، یقین بدانید اگر ناامنی ایجاد نشود، طبیعی‌اش این است که وضعیت حتماً متفاوت خواهد بود.»

حالا ۵۴ روز از زمان این وعده رئیس جمهور، سپری شده و با وجود آرام بودن شرایط کشور هنوز تصمیمی درباره برداشته شدن محدودیت‌ها اتخاذ نشده است.

اولویت؛ اسکان اضطراری

کد خبر 637347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.