به گزارش ایمنا، احمد دنیامالی امروز شنبه هشتم بهمن، در نشست بررسی میدانی معضلات و مشکلات تالاب بینالمللی انزلی که در بندر انزلی برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس منابع و اقداماتی که باید انجام دهیم، برنامههای عملیاتی مرتبط با تالاب را باید شفاف و مشخص بیان کنیم.
وی با بیان اینکه ۸۰۰ قایقران از تالاب انزلی بهویژه در فصل بهار و تابستان ارتزاق میکنند، افزود: این افراد بهدلیل مشکلات پیشآمده نمیتوانند در تالاب تردد کنند. بحث گردشگری نیز یکی از ظرفیتهای تالاب انزلی است.
نماینده انزلی در مجلس تصریح کرد: تالاب باید احیا شود و شیلات وظایفی در زمینه حفظ ذخایر تالاب دارد. همچنین محیطزیست باید طالب باشد که مردم به تالاب رفتوآمد داشته باشند. زیرا هرچقدر تالاب رکود داشته باشد و مردم رفتوآمد نداشته باشند، رسوبدهی اتفاق میافتد و همانند اتفاقی که سال گذشته رخ داد و شاهد تلف شدن کپور علفخوار بودیم، دوباره شاهد آن خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت شهرک صنعتی رشت در حال حاضر با بخش خصوصی است، گفت: با راهاندازی تصفیهخانه این شهرک تا ۳۳ درصد آلایندگی تالاب برطرف میشود.
دنیامالی با اشاره به تلههای رسوبگیر خاطرنشان کرد: زیر پل غازیان تله رسوبگیر مدام کار شود؛ ضمن اینکه شنبهبازار روگا با توجه به اینکه اکنون خشک شده و فاضلابهای زیادی به آن میریزد، سلامت شهروندان را تهدید میکند و لازم است شهرداری و شورا آنجا دیوارهسازی کنند تا رسوب کنترل شود.
نماینده انزلی در مجلس با تاکید بر اینکه باید اولویتها مشخص شود، گفت: ۱۰۰ میلیاردی که به سازمان بنادر اختصاص داده شده باید بر اساس زمانبندی گزارش کاری از لایروبی ارائه دهد و فقط بهدنبال بیرون ریختن مواد حاصل از لایروبی نباشیم. زیرا بیرون ریختن و انتقال آن هزینه در پی دارد؛ اما با کاتر ساکشنها میتوان لایروبی را انجام داد و همانجا در مکانهای مناسب دپو کرد که علاوه بر کاهش هزینهها، میتواند در مباحث محیط زیستی و گردشگری استفاده شود.
وی تاکید کرد: بر اساس دستورات استاندار باید دستگاههای متولی دستورکارهای خود را داشته و در اسرع وقت انجام دهند و داستان تکراری رفتوبرگشت برای اقدامات مرتبط با تالاب را نداشته باشیم.
منبع: ایسنا
نظر شما