به گزارش خبرنگار ایمنا، فخرالسادات خامسیهامانه امروز _سهشنبه بیستم دی_ در نشست با جمعی از فعالان محیط زیست استان یزد اظهار کرد: شورای اسلامی شهر به عنوان ناظر و نمایندگان مردم ضرورت دارد در خصوص بحث آلودگی هوا و شرایط موجود ورود کند و از دستگاههای متولی علت آلودگی هوا و نوع و نحوه اقدامات بازدارنده را جویا شود.
وی افزود: در یزد به دلیل عوامل طبیعی همچون آب و هوای خشک، بارندگی کم، تبخیر زیاد، کمتوجهی به ابعاد زیستمحیطی در طرحهای توسعهای، رشد صنایع آلاینده، فعالیت کورههای دستی و سنتی، استفاده بالا از وسایل نقلیه شخصی، مهاجرتپذیری و همچنین وضعیت جغرافیایی شهر که در مسیر ترانزیت حملونقل کشوری قرار دارد، با پدیده نگرانکننده آلودگی مواجه هستیم و در صورت نبود برنامهریزی و اقدامات پیشگیرانه امکان گسترش آن در سالهای بعد وجود دارد.
عضو شورای اسلامی شهر یزد تاکید کرد: اجرایی شدن قوانین هوای پاک نیاز به بودجه و اعتبار همچنین مطالبات مسئولان کشوری و نمایندگان استان دارد اما برخی قوانین در شهر قابلیت پیگیری و بررسی دارد و باید نظارت بیشتری در خصوص آن صورت پذیرد.
وی ادامه داد: لازم است طرح جامع بلندمدت برای مدیریت کیفیت هوا در استان و شهر تعریف شود و با تعیین سهم منابع آلودگی و اولویتبندی، برنامههای کنترلی در دستور کار قرار گیرد.
خامسیهامانه در خصوص نقش شهرداری در کاهش آلودگی هوا گفت: شهرداری یکی از دستگاههای متولی پیادهسازی قانون هوای پاک است که باید با اقداماتی همچون توسعه هوشمندسازی و نوسازی ناوگان عمومی شهر یزد، توسعه زیرساختها و فراهمسازی شرایط استفاده شهروندان از سیستم حملونقل عمومی و وسایل نقلیه پاک همچون دوچرخه، اجرای طرحهای ترافیکی مناسب، استفاده از ظرفیتهای آموزشی و تبلیغی برای افزایش آگاهیهای محیط زیستی شهروندان، حفظ و توسعه فضای سبز درونشهری و پیگیری تکمیل طرح کمربند سبز با استفاده از پساب شهری و تسریع در راهاندازی خط تولید کود کمپوست در کاهش آلودگی شهر یزد مؤثر باشد.
وی تصریح کرد: خرید و اضافهکردن ۹۵ دستگاه ون به ناوگان حملونقل عمومی شهر یزد و راهاندازی خط پردازش ۳۰۰ تنی زباله به عنوان بخشی از فاز یک کارخانه کمپوست شهرداری یزد در سال جاری در همین راستا انجام گرفته است.
نظر شما