خبرنگاران مشمول بازنشستگی ۲۰ ساله شکایت کنند

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: خبرنگاران دارای شرایط برخورداری از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور می‌توانند در صورتی که بازنشستگی ۲۰ ساله برای آن‌ها محقق نشده، از دستگاه‌های مربوطه به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مشاغل سخت و زیان‌آور به مشاغلی گفته می‌شود که در آن‌ها کارگران بیمه شده به ازای هر یک سال کارکرد و پرداخت حق بیمه، یک سال و نیم سابقه دریافت خواهند کرد و به این ترتیب این مشاغل شامل بازنشستگی ۲۰ ساله هستند.

در این مشاغل، کارفرما علاوه‌بر ۲۳ درصد حق بیمه چهار درصد نیز حق بیمه برای سختی کار پرداخت می‌کند؛ یعنی سهم کارفرما ۲۷ درصد است.

حرفه "خبرنگاری" نیز طبق قانون مشاغل سخت و زیان‌آور مصوب سال ۱۳۸۶، جز مشاغلی است که باید بازنشستگی ۲۰ ساله داشته باشد اما متأسفانه این مورد تنها برای تعداد انگشت‌شماری از خبرنگاران و روزنامه نگاران اجرا می‌شود و اکثریت خبرنگاران نمی‌توانند پس از ۲۰ سال بازنشسته شوند.

با وجود اینکه قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، قانون مصوب کشور است، اما به دلایلی مختلفی از جمله ابهام در شناسایی خبرنگاری به عنوان حرفه سخت و زیان‌آور توسط وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی، پرداخت نشدن ۴ درصد حق بیمه اضافه توسط کارفرما، نبودن اهرم قانونی برای مکلف کردن برخی کارفرما به پرداخت حق بیمه و دیده نشدن منبع مالی مشخص در این قانون، خبرنگاران شامل بازنشستگی ۲۰ ساله نمی‌شوند.

در خصوص اجرا نشدن این قانون، نصرالله پژمانفر اظهار کرد: از آن‌جایی که وظیفه کمیسیون اصل ۹۰ بررسی "ترک فعل دستگاه‌ها" و رسیدگی به اجرا نشدن قوانین توسط آن‌هاست؛ همچنین به این دلیل که قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، قانون مصوب کشور است و باید اجرا شود، خبرنگاران دارای شرایط برخورداری از این قانون می‌توانند در صورتی که بازنشستگی ۲۰ ساله برای آن‌ها محقق نشده، از دستگاه‌های مربوطه به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کنند.

منبع: تسنیم

کد خبر 631752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.