اختلافات میان هیئت‌های کارشناسی زمینه نارضایتی مردم را فراهم می‌کند

رئیس قوه قضائیه گفت: یکی از مواردی که زمینه نارضایتی مردم را فراهم می‌آورد و افزایش هزینه‌های مراجعان را در پی دارد، اختلافات فاحش در کارشناسی‌ها است که باید با تکمیل سامانه‌های جامع، ساماندهی فرایندهای کارشناسی را هر چه زودتر محقق کنیم.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای امروز _چهارشنبه چهاردهم دی‌ماه_ در راستای بازدیدهای میدانی رئیس عدلیه از مراکز و مراجع قضائی، در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه حضور یافت و از بخش‌های مختلف این مرکز بازدید کرد.

وی در جریان این بازدید با تاکید بر این نکته که ارائه آمار رسیدگی به پرونده‌های قضائی نباید به نحوی باشد که از کیفیت رسیدگی‌ها بکاهد، خواستار آن شد که موضوع آسیب‌شناسی‌های لازم در زمینه فرایندهای آماری دستگاه قضا که پیش‌تر بر آن تاکید شده بود با سرعت و جدیت بیشتری انجام شود.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به عوامل اطاله رسیدگی‌ها به پرونده‌های قضائی به طور مشخص به موضوع کارشناسی‌ها اشاره و خواستار تکمیل سامانه‌های ناظر بر ساماندهی فرایند کارشناسی‌های قضائی برای رفع اطاله رسیدگی‌ها شد.

وی با اشاره به شاخصه‌هایی که سامانه‌های ناظر بر کارشناسی‌های قضائی باید از آن‌ها برخوردار باشد به معیارهایی مانند تعیین اوقات دقیق کارشناسی از سوی قاضی و توزیع متناسب پرونده‌ها میان کارشناسان، همچنین انطباق این توزیع با تخصص کارشناسان تاکید کرد.

اختلافات میان هیئت‌های کارشناسی باعث نارضایتی مردم می‌شود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای با تاکید بر اینکه نباید اختلافات میان هیئت‌های کارشناسی در مورد یک پرونده ارجاعی، فاحش باشد، افزود: یکی از مواردی که زمینه نارضایتی مردم را فراهم می‌آورد و افزایش هزینه‌های مراجعان را در پی دارد، اختلافات فاحش در کارشناسی‌ها است که باید با تکمیل سامانه‌های جامع، ساماندهی فرآیندهای کارشناسی را هر چه زودتر محقق کنیم.

وی پس از بازدید از بخش‌ها و قسمت‌های مختلف مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در جمع مدیران این مرکز قضائی با گرامیداشت یاد و خاطره سردار رشید اسلام، حاج قاسم سلیمانی گفت: شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در تمام مقاطع زندگی مجاهدانه خود شخصیت استثنایی داشت و تنها یک سردار نظامی نبود بلکه انسانی متدین، فرهنگی، مردمی و بلندهمت بود و مهم‌تر از تدابیر و ابتکارات و شجاعت خود، پیوسته به خداوند متعال توکل داشت.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت خدمت به مردم در هر سِمت و مسئولیتی، ادامه داد: هر فرد و مسئولی در هر جایگاه و سِمتی که دارد باید نسبت به ارزش کار خود واقف باشد و همین واقف‌بودن است که سبب می‌شود انگیزه و قدرت ابتکار و خلاقیت آن فرد یا مسئول مضاعف شود.

وی با اشاره به پیشرفت‌هایی که در حوزه به‌کارگیری فناوری‌های نوین در دستگاه قضائی طی سالیان اخیر صورت گرفته است، تصریح کرد: مسئولان و مدیران مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در راستای هوشمندسازی فرآیندها و رویه‌های قضائی باید مستمر در حال حرکت روبه‌جلو باشند و از هرگونه متوقف شدن در دستاوردهای فعلی اجتناب کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای خاطرنشان کرد: چنانچه در حوزه موضوعات علمی و به‌کارگیری فناوری‌های نوین به صورت مستمر امور را پیش نبریم و دچار توقف شویم، از دنیا عقب می‌مانیم و هر مقدار که عقب بمانیم کارمان دشوار می‌شود، ما می‌توانیم در حوزه‌های مرتبط با فناوری‌های نوین و هوشمندسازی از دنیا نیز پیشی بگیریم.

وی با اشاره به رسالت و مسئولیت‌های ذاتی دستگاه قضا برای گسترش عدالت و بسط آزادی‌های مشروع برای همه مردم، گفت: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با جامع‌نگری و آینده‌نگری و توسعه روزافزون سامانه‌های هوشمند، می‌تواند بیش از پیش بخش‌های مختلف دستگاه قضائی را در عمل به وظایف و مسئولیت‌هایشان یاری رساند.

اهمیت تلفیق خلاقیت و نخبگی نیروهای جوان با تجربه نیروهای مجرب دستگاه قضائی

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت تلفیق خلاقیت و ابتکار و نخبگی نیروهای جوان با تجربه نیروهای مجرب و کارآزموده در دستگاه قضائی، اضافه کرد: در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه نیز باید تلفیق استعداد و انگیزه نیروهای نخبه و جوان با نیروهای باتجربه که بر رویه‌ها و فرآیندهای قضائی اِشراف دارند، برجسته باشد.

وی با اشاره به ضرورت کوتاه کردن فرایندهای قضائی، کاهش هزینه‌ها، تسریع و تسهیل پیشبرد امور قضائی مردم، گفت: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه می‌تواند در تحقق تمام و کمال این موارد، راهگشا باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: تمام واحدها و مراجع قضائی واجد اهمیت و محل رجوع مردم هستند، اما دادگستری‌ها در زمره آن دسته از مراجع قضائی بوده که بخش اعظمی از مراجعان به عدلیه با این مراکز قضائی سروکار دارند، لذا ما باید از همه جهت‌ها به ویژه تسهیل و تسریع پیشبرد امور قضائی مراجعان به دادگستری‌ها، تدابیری اتخاذ کنیم تا مردم احساس عدالت داشته باشند و طعم شیرین عدالت را بچشند.

وی ادامه داد: چنانچه مراجعه‌کننده‌ای به دستگاه قضائی در نتیجه طولانی بودن فرایندهای قضائی به عنوان مثال پس از دو سال به حق خود نائل شود، اگرچه حق او استیفا شده است، اما به دلیل آنکه این استیفای حق دو سال زمان برده، آن حلاوت و شیرینی لازم را برای او نخواهد داشت، بنابراین اهمیت کار مسئولان و کارکنان مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در راستای توسعه هوشمندسازی برای کوتاه کردن فرایندهای قضائی می‌تواند در حصول هدف غایی بسط عدالت و چشاندن طعم شیرین عدالت برای مردم، تأثیرگذار باشد.

ضرورت توجه به اتقان آرای قضائی

رئیس قوه قضائیه با اشاره به مقوله اتقان آرا و اموری که سبب می‌شود برخی پرونده‌ها میان مراکز و مراجع قضائی چندین بار در رفت و آمد باشد، افزود: مقوله‌هایی مانند تأخیر در حصول استعلام نزد قاضی و اشکالات موجود در کارشناسی‌ها، از جمله مواردی است که سبب می‌شود برخی احکام قضائی از اتقان لازم برخوردار نباشد، بنابراین در این راستا نیز مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه می‌تواند نقش‌آفرین باشد و با تکمیل سامانه‌های مرتبط با کارشناسی‌ها و وکالت‌ها و استعلامات، به اتقان هرچه بیشتر آرا قضائی کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: توسعه هوشمندسازی رویه‌ها و فرایندهای قضائی به «کوتاه کردن فرآیندها»، «کاهش هزینه‌ها» و «افزایش سرعت و سهولت پیشبرد امور قضائی مردم» می‌انجامد، بنابراین مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه می‌تواند موتور محرک و پیشران عدلیه در راستای رسیدن به اهدافش باشد.

کد خبر 631387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.