از موزه بزرگ مصر تا خانه ادیان ابراهیمی

بسیاری از پروژه‌های معماری که سال‌های گذشته طراحی شدند، امسال افتتاح می‌شوند.

به گزارش ایمنا ساخت تعدادی از پروژه‌های معماری که اغلب سال‌ها طول می‌کشد و با توجه به همه‌گیری، با اختلال همراه بودند در سال جدید افتتاح می‌شوند. بنابراین سال ۲۰۲۳ نوید افتتاحیه‌هایی جدید در عرصه معماری خواهد بود. در گزارش زیر به معرفی بعضی از این پروژه‌ها می‌پردازیم.

از موزه بزرگ مصر تا خانه ادیان ابراهیمی

مرکز فرهنگی لولا مورا، آرژانتین

مرکز فرهنگی لولا مورا که در جنگلی مشرف بر شهر سن سالوادور قرار دارد، نام خود را از مجسمه‌سازی که یکی از هنرمندان زن پیشگام در اوایل قرن بیستم بوده، گرفته است. این مرکز فرهنگی علاوه بر منتخبی از آثار لولا مورا، دارای رستوران، کتابخانه و آتلیه برای بازدید هنرمندان خواهد بود. این ساختمان قرار است معیارهای محیط زیستی در زمینه استفاده از انرژی را رعایت کند و ممکن است از آن هم فراتر رود؛ به گفته برخی متخصصان، قرار است با کمک توربین‌های بادی در محل و تولید انرژی خورشیدی، این مرکز ۲۰ درصد بیشتر از مصرف انرژی خود تولید کند.

این بنا اولین پروژه جدید شرکت سزار پلی، معمار معروف آرژانتینی در آمریکای جنوبی است که از سال ۲۰۱۸ کلید خورده، یک کار کاملاً شاخص و متفاوت است.

مرکز فرهنگی لولا مورا

خانه ادیان ابراهیمی، ابوظبی

خانه ادیان ابراهیمی، مجتمعی بین ادیانی در جزیره سعدیات در ابوظبی با الهام از سند برادری بشر در سال ۲۰۱۹ احداث شده است. معماران این اثر را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند تا اقوامی از سه مذهب متفاوت را گردهم آورند که البته این کار از طریق احداث یک مسجد، کنیسه و کلیسا محقق خواهد شد. پاویونی بسیار بزرگ در این مکان احداث شده که قرار است در آن مردمی از سه دین مسلمان، یهودی و مسیحی به برقراری تعامل صلح‌آمیز با یکدیگر بپردازند. تقویت گفتگوی بین دینی و ترویج ارزش‌هایی مثل همزیستی مسالمت‌آمیز از جمله اهداف ساخت این بنا در ابوظبی عنوان شده است. معمار مشهور بریتانیایی دیوید ادجای طراحی این بنا را انجام داده است.

مرکز ادیانی ابراهیمی

برج مردکا ۱۱۸، مالزی

برج مردکا ۱۱۸ با بیش از دو هزار و ۲۲۷ فوت ارتفاع اکنون دومین ساختمان بلند جهان پس از برج خلیفه دبی است. این سازه عظیم همچنین یکی از چهار آسمانخراشی است که در جهان مورد استفاده‌های مختلف قرار می‌گیرند. در ساخت این پروژه، از صفحات شیشه‌ای مثلثی استفاده شده است. در به‌کارگیری این صفحات در نمای ساختمان از الگوهای موجود در هنر و صنایع دستی مالزی الهام گرفته شده است. این ساختمان که قرار است در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ تکمیل و مرکز خرید گسترده طبقه همکف آن افتتاح شود، از سالن تئاتر با ۱۰۰۰ صندلی، دفاتر کاری، هتل و مرتفع‌ترین تراس برای تماشای جنوب شرقی آسیا برخوردار است.

برج مردکا

ساختمان اول ای‌ام‌آراف، استرالیا

ساختمان اول ای‌ام‌آراف به‌عنوان یک طرح پر از نور که از حرکت آب الهام گرفته، یک تحول بزرگ شهری است که در سیدنی در حال انجام است. مقام‌های استرالیا امیدوارند منطقه‌ای که این ساختمان در آن قرار می‌گیرد و به آن آئروتروپلیس وسترن سیدنی می‌گویند، بتواند به یک مرکز اقتصادی برای علم، فناوری و صنایع خلاق تبدیل شود و در سه دهه آینده، بیش از ۱۰۰ هزار شغل جدید ایجاد کند.

با توجه به اینکه منطقه فرودگاهی مورد نظر مسئولان سیدنی تا سال ۲۰۲۶ افتتاح نمی‌شود، آن‌ها تصمیم دارند این ایده را اجرایی کنند که هر شهر جدید با یک ساختمان شروع می‌شود، بنابراین اولین ساختار آئروتروپلیس که ساختمان اولیه مرکز تحقیقات تولید پیشرفته (AMRF) نامگذاری شده، قرار است در اواخر سال ۲۰۲۳ تکمیل و افتتاح شود.

ساختمان ام آر

فرودگاه بین‌المللی کمپگودا، هند

ترمینال دو فرودگاه بین‌المللی کمپگودا در شهر بنگالورو را با مساحت ۲.۷ میلیون فوت مربع در اوایل سال آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. این پروژه ظرفیت بازدیدکنندگان سالانه فرودگاه را به میزان ۲۵ میلیون نفر افزایش می‌دهد و در نهایت پس از تکمیل فاز دوم آن به ۴۰ میلیون نفر می‌رسد.

فرودگاه‌های سرسبزی مانند چانگی سنگاپور انتظارها را در مورد اینکه ساختمان‌های ترمینال چگونه می‌توانند ظاهری جذاب داشته باشند، بالا برده است و از این رو، شرکت معماری سازنده فرودگاه کمپگودا، رویکرد مشابهی اتخاذ کرده است. در طراحی این بنا از طبیعت الهام گرفته شده و به همین دلیل، آن را «پایانه در یک باغ» نامیده‌اند. این فضا، مجموعه‌ای از ساختمان‌های به هم پیوسته است که با گیاهان، آلاچیق‌های بامبوپوش، آبشارهای سرپوشیده و چوب خیزران احاطه شده‌اند.

فرودگاه هند

موزه بزرگ مصر

موزه بزرگ مصر که از سال ۱۹۹۲ در حال ساخت است بالاخره بعد از نزدیک به ۳۰ سال در خارج از شهر قاهره افتتاح می‌شود. موزه بزرگ مصر با هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد دلار، برخی از گرانبهاترین اشیای تاریخ بشر را در خود جای داده است. با اینکه وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر برای تأیید نهایی اینکه در نهایت این ساختمان در سال ۲۰۲۳ افتتاح می‌شود یا نه پاسخی نداده‌اند، نشانه‌های امیدوارکننده زیادی وجود دارد که این اتفاق خواهد افتاد.

این سازه ۵.۲ میلیون فوت مربعی که معماران مستقر در دوبلین آن را طراحی کرده‌اند، دارای فضاهای نمایشگاهی، یک مرکز حفاظتی و یک دهلیز بلند است که می‌تواند مجسمه عظیم رامسس دوم را در خود جای دهد. فرم‌های مثلثی به کار گرفته‌شده در ساخت این موزه که در سرتاسر ساختمان جریان دارند، یادآور اهرام ثلاثه است.

موزه بزرگ مصر

شهرک مسکونی نوردو، دانمارک

کپنهاگ از طرف یونسکو به‌عنوان پایتخت جهانی معماری برای سال ۲۰۲۳ تعیین شده است. پایتخت دانمارک مملو از نمونه‌هایی از طراحی پایدار است که در میان آن‌ها می‌توان به توسعه نوردهاون اشاره کرد. این محدوده که زمانی صنعتی بود، اکنون به یک منطقه هوشمند مناسب برای عابران پیاده با منابع انرژی سبز تبدیل شده است.

حالا نوردو نیز به‌عنوان نماد تحولی در این منطقه در حال وقوع است. این ساختمان با نمای آجر قرمزی که نشانه افتخار به گذشته صنعتی منطقه است، با در بر گرفتن باغ بزرگ و تراس روی پشت‌بام ساختمان ۱۱۵ خانه‌ای، به ساکنان نوید زندگی در شبه‌جزیره‌ای با دسترسی آسان به رستوران‌ها، مراکز خرید و فضاهای عمومی را می‌دهد.

شهرک مسکونی نوردو

کریدور فرهنگی کرنشاو، ایالات متحده آمریکا

زمانی که بخش جدیدی از یک خط مترو لس‌آنجلس این تهدید را به وجود آورد که بلوار کرنشاو را به دو قسمت تقسیم می‌کند، مردم محلی این فرصت را پیدا کردند تا برای زیرساخت‌های جدید در منطقه‌ای که مدت‌ها از سرمایه‌گذاری کم رنج می‌برد، تلاش کنند.

ابتکار عمل ۱۰۰ میلیون دلاری دولتی-خصوصی «مقصد کرنشاو» (Destination Crenshaw)، امیدوار است دقیقاً همان کاری را انجام دهد که نامش نشان می‌دهد: تبدیل منطقه کرنشاو به یک مقصد نه فقط یک گذرگاه

این راهرو فرهنگی ۱.۳ مایلی دارای گذرگاه‌های عابر پیاده، ۱۰ پارک عمومی جدید، مبلمان خیابانی و بیش از ۱۰۰ اثر هنری خواهد بود که هنر و فرهنگ سیاه‌پوستان را بازتاب می‌دهد. تمام بخش‌های مرتبط با این پروژه، تا پایان سال ۲۰۲۳ تکمیل نخواهد شد، اما انتظار می‌رود که چندین بخش اصلی تا پاییز افتتاح شوند.

کد خبر 630820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.