فاطمه فخراییفرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: دوشنبه _دوازدهم دی_ ماه ۱۰ روزه و اورانوس با جدایی زاویهای ۳۹.۳ دقیقه قوسی، در آسمان نزدیک به هم قرار خواهند داشت.
اورانوس سیاره غلتان نامیده میشود، زیرا درجه انحراف غول یخی منظومه شمسی از محور حدود ۹۸ درجه است، بدین معنی که قطبهای شمال و جنوب آن در جایی که خط استوای زمین میچرخد قرار دارند؛ درواقع مثل اینکه چیزی به پهلوی اورانوس اصابت کرده و آن را به پهلو خوابانده است.
وی افزود: مقارنه ماه و اورانوس از موقعیت رصدخانه لارستان حدود ساعت ۱۷:۲۵ در فاصله ۵۳ درجهای افق شرق قابل مشاهده است سپس ساعت ۰۱:۵۱ هفت درجه بالاتر از افق غربی شما در آسمان محو میشوند؛ اجرام ساعت ۱۹:۵۵ در اوج قرار دارند. قدر ماه منفی ۱۲.۴ و اورانوس در ۵.۷ خواهد بود. هر دو جرم در صورت فلکی حمل قرار دارند. برای رصد این پدیده باید از دوربین دوچشمی و یا تلسکوپ استفاده کنید.
عطارد در موقعیت حضیض خورشیدی
این کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: سیاره عطارد در گردش ۸۸ روزه خود به دور خورشید، به نزدیکترین نقطه خود به خورشید (حضیض) در فاصله ۰.۳۱ AU از خورشید میرسد. برخلاف بسیاری از سیارات که تقریباً مدارهای دایرهای شکل را در اطراف خورشید دنبال میکنند و تنها چند درصد فاصله آنها از خورشید در اوج و حضیض متفاوت است.
وی ادامه داد: عطارد دارای مدار کاملاً بیضوی است و فاصله آن از خورشید بین ۰.۳۰۷ AU در حضیض (نزدیک ترین فاصله به خورشید) و ۰.۴۶۷ AU در اوج (دورترین فاصله از خورشید) متغیر است. این اختلاف بیش از ۵۰ درصد بدین معنا است که سطح عطارد در حضیض دو برابر انرژی از خورشید نسبت به اوج دریافت میکند. از مختصات رصدخانه لارستان، عطارد بعد از غروب خورشید و تاریکی آسمان تا ساعت ۱۸:۰۰ قابل رصد است.
رصد خوشه ستارهای M۴۱
فخراییفرد اضافه کرد: خوشه باز ستارهای M۴۱ در فاصله چهار درجهای جنوب ستاره شباهنگ (درخشانترین ستاره آسمان شب) واقع شده است. این خوشه در صورت فلکی کلباکبر در این شبها موقعیت رصدی خوبی دارد و در آسمانی کاملاً صاف و تاریک حتی با چشم غیرمسلح قابل تشخیص است و با میل ۲۰ درجه و ۴۵ دقیقه قوسی جنوبی از عرضهای جغرافیایی بالاتر از ۴۹ درجه شمالی قابل مشاهده نیست.
این خوشه ستارهای از موقعیت رصدخانه لارستان بین ساعت ۲۰:۱۵ تا ۳:۲۵ قابل رصد خواهد بود. حدود ساعت ۲۳:۵۰، ۴۱ درجه بالاتر از افق جنوبی به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید. با قدر ۴.۵، M۴۱ تقریباً کم نور است، اما از طریق یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ کوچک به راحتی قابل مشاهده است.
نظر شما