به گزارش خبرنگار ایمنا، محسن طلاییمینایی امروز_ شنبه دهم دیماه_ در نشستی با حضور خبرنگاران اظهار کرد: یکی از اهداف تشکیل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان پیگیری و رفع مشکلاتی که درباره دریافت ارزش افزوده از اصل طلا و موضوع شمش معوض بوده است.
وی با اشاره به اینکه صادرات طلا از سال ۷۸ شروع شده و در سال ۹۱ به اوج خود رسید، افزود: استان اصفهان سهم ۸۵ درصدی در صادرات طلا و جواهر کشور دارد اما با اجرای قوانینی همچون مالیات بر اصل طلا و عوارض گمرکی شمش طلا، صادرات به صفر رسید. همچنین سهم اصفهان از تولید در کشور ۶۰ درصد بوده که اکنون کاهش پیدا کرده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان گفت: از این رو جای خالی یک تشکل برای رفع و پیگیری این معضلات را بیشازپیش به نمایش گذاشت. در آن زمان اتحادیه صادرکنندگان و تولیدکنندگان طلا و جواهر ایران تشکیل شد. در ادامه انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلای اصفهان نیز با هدف رفع معضلات این صنف، افزایش تولید و صادرات در سال ۹۶ تشکیل و ثبت ملی شد.
طلاییمینایی افزود: این انجمن برای نخستینبار توانست کمیته طراحی را با حضور جوانان تحصیلکرده و اساتید دانشگاه تشکیل دهد که اکنون ۱۸۰ عضو فعال دارد. در انجمن کمیتههای سنگهای قیمتی، ماشینسازی، صادرات، تولید، طراحی، قوانین مالیاتی، آموزش R&D نیز فعالیت میکنند.
وی تصریح کرد: قانون اخذ ارزش افزوده از اصل طلا یک اقدام غیرقانونی بود که صادرات طلا را از ۶۷۰ میلیون دلار به ۲۰ میلیون دلار رساند و در نهایت با پیگیری انجمن، این قانون لغو شد؛ همچنین به همت این انجمن، نمایشگاه طلا و جواهر اصفهان در سطحی برابر با نمایشگاههای بینالمللی برگزار شد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان با اشاره به فعالیت ۱۸۰۰ کارگاه کددار رسمی طلا و جواهر در استان اصفهان، گفت: توقف صادرات تعداد این کارگاهها را به ۸۰۰ رساند. اصفهان پس از ایتالیا و ترکیه جایگاه سوم در تولید النگوی جهان را داشت که آن را از دست داده است. با وجود صادرات طلا به ترکیه و کشورهای اروپایی در سالهای اواخر دهه ۸۰، امروز این کشورها در این صنعت بسیار پیشرفت کرده و کالاهای آنان به صورت قاچاق به ایران وارد میشود.
طلاییمینایی اضافه کرد: تغییر سبک زندگی بانوان و کاهش علاقه آنان به خرید مصنوعات طلا و جواهر یکی از دلایلی است که منجر به کاهش مشتریهای این صنعت شده است.
وی تصریح کرد: در سال ۹۶، میز طلای کشور به رغم مخالفتها به اصفهان منتقل شد که توانستیم بسیاری از مسائل را از طریق آن رفع کنیم. به دنبال پیگیریهای انجام شده، نهایتاً در سال ۱۴۰۰، اخذ مالیات از اصل طلا لغو شد و مالیات اکنون به اجرت آن تعلق میگیرد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان گفت: در سال ۹۱ با تصویب بخشنامه سازمان توسعه تجارت کشور مبنی بر پرداخت عوارض و سود گمرکی ورود شمش طلا، صادرات طلا از استان اصفهان به صفر رسید. همچنین این قانون عطف به ماسبق شد و حساب بسیاری از صادرکنندگان مسدود شده و این افراد ممنوعالخروج شدند.
طلاییمینایی افزود: پیگیریهای بسیاری برای لغو این بخشنامه تاکنون انجام شده است و وزرای صمت، اقتصاد و رئیس سازمان توسعه تجارت قول مساعد درخصوص آن دادهاند که اگر اجرایی شود به افزایش صادرات کمک قابل توجهی خواهد کرد.
وی با اشاره به قانون ۲۹ مادهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گفت: اگر این قانون اجرا شود منجر به نابودی صنعت طلا میشود. با وجود آنکه در میز طلای کشوری تصویب شد اجرای این قانون برای صنعت طلا یکسال به تعویق بیفتد اما شاهد اجرای آن از ماه گذشته هستیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان همچنین درباره شهرک طلا اصفهان، اظهار کرد: با وجود آنکه ساخت این شهرک در سال ۹۱ مصوب شد، همچنان این شهرک تأسیس نشده است. البته مدیریت فعلی استان اهتمام ویژهای برای ساخت آن دارد. اکنون زمینی به مساحت ۳۰ هکتار در نزدیکی فرودگاه اصفهان برای این شهرک تعیین شده که بسیار کم است. تأسیس این شهرک، ارزآوری، اشتغال و ارزش افزوده صنعت طلا در اصفهان کشور را افزایش میدهد.
طلاییمینایی در ادامه با اشاره به لزوم تأسیس بانک طلا، گفت: همه کشورهای تولید کنندگان طلا از این بانک بهره برده و ریال را در معاملات طلای خود حذف کردهاند. تأسیس این بانک میتواند تولید و ارزآوری این صنعت را تا حد زیادی افزایش دهد.
وی تصریح کرد: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد ماشین آلات طلا و جواهر کشور در استان اصفهان تولید میشود. این تولیدکنندگان تاکنون ماشین آلات خود را در بسیاری از نمایشگاههای خارجی عرضه کردهاند. این ماشین آلات به جز افغانستان، عراق و ترکیه، حتی به ایتالیا نیز صادر میشود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان با تاکید بر اینکه صادرات سنگهای قیمتی قانون مدونی ندارد، گفت: در این راستا به دنبال تأسیس کمیتهای برای ارزشیابی سنگهای قیمتی هستیم. اصفهان پس از تهران و خراسان جایگاه سوم در تولید سنگهای قیمتی را دارد. به دلیل نبود قانون صادرات، تولید این سنگها با استقبال مواجه نبوده و شاهد قاچاق این سنگها به صورت خام هستیم.
طلاییمینایی افزود: هیچیک از کارگاههای تولید طلای اصفهان آلاینده نیست و حتی آب خروجی از این کارگاهها در حدی که قابل خوردن باشد تصفیه میشود. طرح تحقیقاتی با اداره کل استاندارد استان در حال انجام است که میزان آلایندگی واحدها و جانمایی آن کاملاً در آن تعیین خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: لازم است نگاه هیئت دولت به صنعت طلا یک صنعت اشتغال آفرین باشد تا شاهد رشد این صنعت باشیم. متأسفانه اکنون دیدگاه مسئولان به این صنعت فقط در حد یک کالا زینتی است که منجر به افت این صنعت شده به نحوی که شاهد واردات گسترده طلای ترکی به صورت قاچاق به کشور هستیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان تصریح کرد: مردم اکنون به خرید طلای خام و سکه آب شده رو آوردهاند. اگر قیمتها تثبیت شود، شاهد رونق این صنعت و فروش مصنوعات طلا و جواهر هستیم.
نظر شما