به گزارش ایمنا، به نقل از وزارت راه و شهرسازی، ارسلان مالکی با حضور در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر، میزان اراضی شناساییشده مازاد سایر دستگاههای دولتی را ۸ هزار و ۹۰۳ هکتار اعلام و اظهار کرد: این اراضی با همکاری سازمان ثبت اسناد کشور و ادارات کل راه و شهرسازی استانها شناسایی شده است.
وی افزود: از ۸ هزار و ۹۰۳ هکتار اراضی شناساییشده، ۳ هزار و ۸۴۶ هکتار اخذ سند شده و هزار و ۲۱۱ هکتار نیز از دستورکار خارج شده است. چراکه یا قابلیت ساخت مسکن را نداشته یا جزو اراضی ممنوعه ماده ۹ بوده، مثل بخشی از اراضی مرکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی یا آن دسته از اراضی که دستگاهها در راستای مولدسازی اقدام به فروش کردهاند.
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن گفت: ۳ هزار و ۸۴۵ هکتار دیگر از شناسایی ما باقی مانده که در مرحله اخذ و صدور سند است.
مالکی بیشترین اراضی شناسایی و اخذ سند شده را مربوط به وزارت جهاد کشاورزی و معادل یک هزار و ۹۱۷ هکتار اعلام کرد و ادامه داد: پس از آن ۵۴۳ هکتار از اراضی دانشگاهها در سطح کشور بوده که اخذ سند شده است.
وی با بیان اینکه وظیفه شناسایی اراضی طبق قانون بر عهده وزارت راه و شهرسازی است، افزود: قانون جهش تولید مسکن در مهر ۱۴۰۰ به تصویب رسید و تا ۱۰ ماه بعد از آن ۵۷۰ هکتار اراضی مازاد دستگاهها شناسایی شد. از مرداد سال ۱۴۰۱ و دستور رئیسجمهور تا الآن، طی ۱۰ ماه، به اندازه ۳ هزار و ۲۷۰ هکتار سند صادر شده که نشاندهنده یک جهش در اقدامات انجامشده است.
سازمان ملی زمین و مسکن با هیچ دستگاه دولتی ملاحظه ندارد
به گفته مالکی، وزارت راه و شهرسازی تکلیف مهمی بر اساس قانونگذار و دولت دارد که آن هم تامین زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن است و بنابراین سازمان ملی زمین و مسکن با هیچ دستگاهی ملاحظه ندارد.
وی تاکید کرد: بعضی ملاحظات ما بر اساس قانون است. مثلا در بعضی موارد اراضی شناسایی شده، اما بنا بر قانون یا صددرصد دولتی نبوده یا جزو اراضی ممنوعه بوده که از این لیست خارج شده است.
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه در ماههای اخیر همکاری خوبی از سوی سازمان ثبت انجام شده است، افزود: تاکنون ۲۴ هزار هکتار از اراضی متعلق به وزارت راه و شهرسازی را وارد محدوده کرده و در اختیار طرح قرار دادهایم. بالغ بر ۲۳ هزار هکتار دیگر در دستورکار الحاق قرار دارد.
کانونیابی ۳۶ هزار هکتار اراضی برای ساخت شهرک
مالکی درباره میزان تامین زمین برای طرح نهضت ملی مسکن توضیح داد: تاکنون ۲۴ هزار هکتار اراضی متعلق به وزارت راه و شهرسازی الحاق و وارد طرح نهضت ملی مسکن شده است. ۲۳ هزار هکتار اراضی نیز در دستورکار کارگروههای استانی و شوراهای برنامهریزی قرار دارد. ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار نیز برای تغییر کاربری در کمیسیونهای ماده ۵ قرار دارد. از سوی دیگر، ۳۶ هزار هکتار اراضی مکانیابی و برای شهرکسازی پیشنهاد شده است.
وی تاکید کرد: ما همه ظرفیتهایی که امکان تولید مسکن دارند، از نیروهای مسلح تا اراضی بخش خصوصی برای تامین زمین موردنیاز طرح نهضت ملی مسکن استفاده کردهایم.
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن خاطرنشان کرد: تاکنون برای ۱۲ هزار هکتار از اراضی نیروهای مسلح و بخش خصوصی تفاهمنامه امضا شده و در مرحله تغییر کاربری یا الحاق قرار دارد.
همه املاک دولتی در سامانه سادا ثبت شده، اما به آن دسترسی نداریم
مالکی با بیان اینکه هرچه شناسایی زمین در اراضی دولتی بیشتر باشد، تامین زمین برای نهضت ملی مسکن سرعت بیشتری خواهد گرفت، افزود: فهرست تمام املاک دولتی در سامانه سادا مربوط به وزارت اقتصاد قرار دارد، اما ما به آن دسترسی نداریم و اگر وزارت اقتصاد این اطلاعات را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهد، شناسایی اراضی مازاد دولتی آسان و سریع خواهد شد.
نظر شما